|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Czy ktoś chce wstąpić do ONR?? |
| Autor |
Wiadomość |
Wydra [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-12-20, 20:40
|
|
|
| jest to off tak?? więc mimo że temat jest kontrowersyjny ma chłopak prawo do jego założenia, gdyby nie było odzweu z waszej strony , problemu by nie było czyż nie tak? |
|
|
|
 |
Butan

Motocykl: Yamaha Special
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2012-12-20, 20:52
|
|
|
Myślę że czym innym jest temat a czy innym werbunek
Ale skoro chcecie aby z tym właśnie kojarzyli się motocykliści z tego forum ...?
Tak jak już pisałem nie oceniam działalności tego czegoś a jedynie zgłaszam dezaprobatę dla werbunku na forum o innej tematyce .
Jeśli temat brzmiałby np co myślicie o ONR lub jak je oceniacie ...to niech sobie będzie ale werbunek ? |
|
|
|
 |
Butan

|
Wysłany: 2012-12-20, 20:54
|
|
|
eeeee idę popatrzeć na fotum TV TRWAM . Może poznam jakiś motocyklistów |
|
|
|
 |
Wydra [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-12-20, 20:54
|
|
|
czujesz się jako werbowany? bo ja osobiście nie, czytając ten temat i majac taki a nie inny pogląd na ta sprawę
Butan już nie przesadzaj bo ostatnimi czasy wszystko w koło ci nie pasuje, odnoszę takie wrażenie
dziwne podejście mają co po niektórzy, bo jak trzeba zamknąć temat to sa pretensje a jak nie trzeba zamykać to sie domagacie zamykania. |
| Ostatnio zmieniony przez Wydra 2012-12-20, 21:24, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Mongo
Pachnący spaliną

Motocykl: Street Bob
Imię: Mongo
|
Wysłany: 2012-12-20, 20:55
|
|
|
| Michal87sc napisał/a: | | Mongo napisał/a: |
Ludzie z ONR nazywają się patriotami, którym leży na sercu dobro Ojczyzny. OK - ja im wierzę, ale po jaką cholerę epatują w kraju tak mocno doświadczonym przez faszystów ich styl?
Polakowi fotka uroczego młodzieńca z plakatu ONR raczej się skojarzy z Hitlerjugend i SA.
|
Zmuszam cie do czegoś?? Opanuj emocje...
Nie wiesz nie byłeś nie znasz to sie nie wypowiadaj bo ulegasz opinii publicznej jak większość.... Nie oceniaj po okładce (ubiór)
Pozdrawiam.
Jeśli już sie wdajesz w dyskusje i oczerniasz Ludzi z ONR-u to poświęć 10 minut i posłuchaj tego bo warto i nie ma tu nic Faszystowskiego.... poświęć 10 minut, a sam sie przekonasz tylko słuchaj uważnie i obiektywnie:
http://www.youtube.com/watch?v=octEbQgbclo |
No to po kolei i bez chaosu.
- - Owszem zmuszasz, bo wchodzę na portal motocyklowy i czytam nowe tematy nie zakładając, że spotkam wśród nich agitkę ONR-u.
- - Nie podchodzę do tematu emocjonalnie. Jestem człowiekiem bardzo opanowanym i ważę zdanie zanim je wyartykułuję.
- - Tak, nie byłem ale to wcale nie znaczy, że się nie znam i nie wiem. Sam fakt niebycia oznacza ni mniej ni więcej jak opinię człowieka z zewnątrz. Mam się więc nie wypowiadać? A niby dlaczego? Według Ciebie prawo do wypowiedzi mają tylko ci co są lub byli - czyli członkowie ONR-u? I nie zarzucaj mi ulegania opinii publicznej, bo żeby ją znać, musiałbym się tematyką ONR-u interesować i odwiedzać portale zajmujące się taką tematyką. Ja jestem tylko wolnym motocyklistą, mającym prawo do zabrania głosu - szczerego głosu.
- - Nie oceniam ludzi po okładce. Skrytykowałem wyłącznie okładkę w którą obłożono ludzi wartościowych. Z pewnością są wśród was ludzie niewartościowi ale to problem każdej grupy społecznej, nawet księży - nie to krytykowałem. Zresztą przeczytaj jeszcze raz bez emocji pierwszą linijkę którą wytłuściłem.
Jesteście legalnie działającą organizacją, macie swoje logo i swoje ubiory organizacyjne. Może ludziom w wieku moich dzieci temat zwisa ale mój staruszek przekiblował okupację w kilku obozach koncentracyjnych, więc nie dziw się, że reaguję alergicznie na Polaka ubranego identycznie jak jego największy wróg.
Mnie nie dziwi, że ludzie zachowują dystans, gdy idę w stroju organizacyjnym tzn czarne skóry, rękawice z ćwiekami, kawaleryjki i portfel na łańcuchu.
- - Jeszcze raz powtórzę. Nie oczerniam ludzi z ONR-u (jeśli któreś zdanie odebrałeś jako oczernianie proszę o cytat). Nie krytykowałem nawet waszej ideologii, choć to co wkleiłeś po moim poście, czytałem na waszej stronie i nie uważam tego za ideologię tylko kilka haseł z których tak naprawdę niewiele wynika, bo nie zawierają podstawowej informacji - co chcecie osiągnąć czyli celu i w jaki sposób czyli drogi do niego.
- - I na koniec link do przemówienia Pana Kowalskiego. Drogi kolego, jak znajdę czas, odniosę się do każdego ze zdań które wypowiedział. Jest w tym przemówieniu sporo racji ale i sporo bzdur (zresztą jak w każdym przemówieniu polityka), bo dla mnie Pan Kowalski politykiem jest. Odniosę się ale na PW, bo tu mówimy o radości jaką daje jazda na motocyklu - radości, która nas tu zgromadziła i łączy.
|
_________________ Ocieplenie klimatu przebiega zbyt wolno i w zimie nie da się jeździć.
W sezonie muszę wydzielić więcej spalin |
| Ostatnio zmieniony przez Mongo 2012-12-20, 20:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-12-20, 21:18
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | Julian zamykaj , bądź sobą ,nie ma co czekać na koniec świata, ...nie takie tematy się zamykało |
Po co zamykać? Ja lubię czytać Mongo. |
|
|
|
 |
Butan

|
Wysłany: 2012-12-20, 21:43
|
|
|
Wydra, czy czuję się werbowany ? Mnie nie tak łatwo zwerbować do jakichkolwiek organizacji politycznych lub para politycznych (sor ale nie wiem do końca jaki charakter ma ta organizacja ) ale wolałbym uniknąć skojarzenia forum na którym "jestem" z partiami (chyba że chodzi o anarchistów bo z nimi chyba sympatyzuję ) .
Co do tego czy mi coś "pasuje czy nie ostatnimi czasy " to popatrz wstecz - jakoś nie było problemów . Mimo że nie zawsze zgadzałem się z adminami to jednak nie było to tak istotne aby o tym pisać . Sytuacja zmieniła się odkąd bawisz się w moderatora . Dziwne usuwanie postów , brak obiektywizmu i wiele "osobistych wycieczek " itp .
Myślę , że zapominasz o fakcie , że nie jesteś już "zwykłym " forumowiczem i twoje opinie często są odbierane jako preferowany kierunek rozwoju forum .
... wiem ,wiem twoja rada będzie taka (jak już innym pisałeś) że "jak ci nie pasuje to nie musisz tu pisać ". Czy na pewno o to chodzi aby byli tu tylko ci którzy się z tobą zgadzają ?
Czepiasz się chłopie a czy nie widzisz jakie opinie prezentują moi przedmówcy ?
Co do twojej rady to masz rację "nie muszę tu pisać " (tym bardziej , że jest jeszcze inne forum motocyklowe-http://www.motocykle.slask.pl/) jak i wielu innych tam pewnie będę zmuszony się przenieść a szkoda bo wcześniej tu było fajnie ..
Ale puki co to wyrażam tu swoją opinię mając nadzieję , że coś ruszy ku lepszemu i wcale nie trzeba próbować mnie obrażać z tego powodu . |
|
|
|
 |
Butan

|
Wysłany: 2012-12-20, 21:44
|
|
|
Król Julian, aaa witam waszmościa |
|
|
|
 |
Wydra [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-12-20, 22:04
|
|
|
| Butan napisał/a: | ale wolałbym uniknąć skojarzenia forum na którym "jestem" z partiami (chyba że chodzi o anarchistów bo z nimi chyba sympatyzuję ) |
czy poprzez taki temat uważasz że ludzie będa cie kojarzyć z polityka? bzdura jakaś
| Butan napisał/a: | | Co do tego czy mi coś "pasuje czy nie ostatnimi czasy " to popatrz wstecz - jakoś nie było problemów . Mimo że nie zawsze zgadzałem się z adminami to jednak nie było to tak istotne aby o tym pisać . Sytuacja zmieniła się odkąd bawisz się w moderatora . Dziwne usuwanie postów , brak obiektywizmu i wiele "osobistych wycieczek " itp . |
pokaz przykłądy osobistych wycieczek i brak obiektywizmu
| Butan napisał/a: | wiem ,wiem twoja rada będzie taka (jak już innym pisałeś) że "jak ci nie pasuje to nie musisz tu pisać ". Czy na pewno o to chodzi aby byli tu tylko ci którzy się z tobą zgadzają ?
Czepiasz się chłopie a czy nie widzisz jakie opinie prezentują moi przedmówcy ? |
wypowiadamy sie w liczbie pojedynczej a nie mnogiej
. Po drugie nie wiesz co myślę i nie sugeruj wypowiedzi których w ogóle nie chciałem uzyć
| Butan napisał/a: | | Co do twojej rady to masz rację "nie muszę tu pisać " (tym bardziej , że jest jeszcze inne forum motocyklowe-http://www.motocykle.slask.pl/) jak i wielu innych tam pewnie będę zmuszony się przenieść a szkoda bo wcześniej tu było fajnie .. |
zmiany czasem z poczatku sie nie podobaja a poźniej okazują się dośc trafionymi posunieciami
| Cytat: | | Ale puki co to wyrażam tu swoją opinię mając nadzieję , że coś ruszy ku lepszemu i wcale nie trzeba próbować mnie obrażać z tego powodu |
kto cie gdzies obraził? Nie stwarzaj sztucznego problemu, który nie ma miejsca |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-12-20, 22:06
|
|
|
| Przypominam, że temat dotyczy zupełnie czegoś innego, a prywatne uprzejmości wymieńcie via PW, lub w niedzielę w BB. |
|
|
|
 |
Mongo
Pachnący spaliną

|
Wysłany: 2012-12-20, 23:31
|
|
|
Może wypowiem się inaczej.
Kolega Michal87sc zapytał czy ktoś chciałby, więc jak ktoś chciał będzie, to gdzie ma być będzie.
A jako że to forum motocyklowe i tematem przewodnim winny być motocykle, picie i dupy, powiem tak:
Mój motocykl stoi w garażu, a picie bez was jest do dupy. |
_________________ Ocieplenie klimatu przebiega zbyt wolno i w zimie nie da się jeździć.
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2012-12-21, 10:20
|
|
|
| Cytat: | | Jaka odzież obowiązuje ? |
odzież obowiązuje dowolna ale fryzura ma być jedna
 |
| Ostatnio zmieniony przez OCC Senior 2012-12-21, 10:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mongo
Pachnący spaliną

|
Wysłany: 2012-12-21, 12:28
|
|
|
| OCC Senior napisał/a: | odzież obowiązuje dowolna ale fryzura ma być jedna |
No nie zawsze strój może być dowolny.
A łapki, to nie to co myślicie, tylko salut rzymski lub, jak twierdzi mój znajomy, odpowiedź na pytanie ile śniegu jest w Bawarii.
Ja sądzę, że gesty rzymskich centurii nie miały raczej fizycznych możliwości przenieść się w nasz rejon Europy. Rzymianie handlowali z naszymi przodkami i doskonale wiedzieli skąd kohorty mają szansę wrócić, a skąd nie
Rzymskie legiony w gęstych puszczach porastających nasze tereny nie miały szansy wracać z tarczą, ba nie miały szansy wracać w ogóle.
Pozostaje pytanie, skąd u polskiej młodzieży zainteresowanie wysokością zasp w Bawarii? |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2012-12-21, 13:26
|
|
|
zawsze jak widzę takie organizacje zrzeszające młodych, często naiwnych ludzi z przerośniętym własnym ego, ale też pełnych energii i przekonanych że coś uda im się zmienić, zastanawiam się kto z tego kosi kapuchę?
Pod przykrywką nacjonalizmu i miłości do ojczyzny manipuluje się ludzmi w sposób bardziej zmyślny niż TVN, rząd i reszta ubijaczy piany.
Niektorzy ludzie muszą w coś wierzyć , jedni wierzą w ojca dyrektora, który zapewni im zbawienie, a drudzy w miłość do stworzonego przez siebie obrazu Ojczyzny. |
| Ostatnio zmieniony przez OCC Senior 2012-12-21, 13:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mongo
Pachnący spaliną

|
Wysłany: 2012-12-21, 14:50
|
|
|
Moim zdaniem każdy normalny człowiek musi w coś wierzyć. Życie bez wiary w cokolwiek, zwykle się kończy w lesie na drzewie.
Oglądałem np. film w którym chłopaki wierzyli w Motór - no i git majonez
Każdy młody człowiek ma taki feler że w pewnym momencie uznaje się za dorosłego, a że nie podoba mu się świat kreowany przez starsze pokolenie - łaknie dokonać w nim zmian uwzględniających własną wizję.
Nie mając jednak w tej branży żadnego doświadczenia szuka autorytetu, którym zwykle okazuje się nieco starszy cwaniak mówiący dokładnie to, co młody chciałby usłyszeć.
Przecież nawet za komuny, władzę w organizacjach młodzieżowych sprawowali trzydziestoparoletni pulchni i rumiani "młodzieńcy".
Jedynym przypadkiem (jaki sobie przypominam) powstania spontanicznego i skutecznego ruchu młodzieżowego, był ruch hipisów - bez formalnych struktur, przywódców itp. Czysta idea odziana buntowniczo czyli barwnie i z nieobyczajną fryzurą.
Klarowny, nieagresywny ale inteligentny bunt obnażający brudy ówczesnej władzy i po mistrzowsku ją ośmieszający.
Organizacje zakładające otwartą walkę z systemem poprzez siłową konfrontację, system zwykle zjada, bo ma czym. Wyjątkiem są sytuacje w których rozpad państwa powoduje apogeum niezadowolenia ogółu społeczeństwa. Tyle, że wtedy kwalifikuje się to już do rewolucji lub wojny domowej.
Pytasz kto kosi kapuchę? A no bez zmian - pulchni trzydziestoparoletni rumiani "młodzieńcy", dla których jest to sposób na wejście do świata zawodowej polityki.
Młodego człowieka szukającego dla siebie miejsca na świecie, wbrew pozorom urobić jest bardzo łatwo każdemu kto ma charyzmę i potrafi mówić to, co słuchacze chcą słyszeć.
Potem wystarczy te prawdy objawione często powtarzać i zachęcać zebranych do głośnego skandowania chwytliwych frazesów. To tworzy poczucie zjednoczenia i siły.
Nie ma w tym niczego nowego. Te zasady stosowano przecież w starożytnym Egipcie, Grecji - no w zasadzie wszędzie. Obecnie, to bardzo popularny środek manipulowania rzeszami sprzedawców w wielkich korporacjach, czy członkami sekt.
Psychika jednostki w tłumie podlega dużej zmianie. Tłum nie kieruje się logiką, tylko instynktem jednostek uznających zasadę - skoro ludzie koło mnie skręcają w lewo, to znaczy, że tak jest prawidłowo.
Wyjaśniam, że nie odnoszę się do żadnej konkretnej organizacji, bojówki czy sekty. Napisałem jak ja rozumiem metody i sposoby oddziaływania w tego typu grupach. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |