Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Karolina
2012-09-06, 21:46
05.09.2012 wypadek mojego kolegi Marka
Autor Wiadomość
maru 

Motocykl: Gsf 1250 SA Bandit
Imię: Marek
Wysłany: 2012-09-06, 22:30   

więc skoro jest 70, to każdy kto śmiga szybciej powinien zdawać sobie sprawę z tego co robi i nie biadolić jak coś mu się stanie niedobrego.

Thorgal1 
Moderator

Motocykl: XVS950
Imię: Czarek
Wysłany: 2012-09-06, 22:34   

maru napisał/a:
więc skoro jest 70, to każdy kto śmiga szybciej powinien zdawać sobie sprawę z tego co robi i nie biadolić jak coś mu się stanie niedobrego.

ogólnie nikt nie biadoli ... tylko się cieszę że na pogrzeb nie muszę iść ...
i ku przestrodze .. bo na bank nie stosujesz się do znaków na drodze ...

Profil Facebook

Wydra
[Usunięty]

Wysłany: 2012-09-06, 22:41   

Thorgal1 napisał/a:
maru napisał/a:

a ja zaczałem :D odkąd ITD wypuściło samochodziki od 1 września :D

maru 

Motocykl: Gsf 1250 SA Bandit
Imię: Marek
Wysłany: 2012-09-06, 22:53   

Thorgal1 napisał/a:
maru napisał/a:

racja :) tylko uważam, że trzeba mieć świadomość jadąc np. przez miasto 100-120 ( a tak śmigamy albo szybciej :) ) że dla samochodziarzy jesteśmy poprostu nie widoczni.
Sam nie jednokrotnie jadąc puchą ( a wydaje mi się, że jeżdże non stop na lusterkach ) miałem przypadki, że motonite zobaczyłem dopiero obok siebie.
Ostatnio zmieniony przez maru 2012-09-06, 22:54, w całości zmieniany 1 raz  

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2012-09-06, 22:56   

montowanie przelotów i bebeszenie wydechów zmniejsza szanse na wypadek jadąc blisko samochodu ;P

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2012-09-06, 22:57   

TNT napisał/a:
montowanie przelotów i bebeszenie wydechów zmniejsza szanse na wypadek jadąc blisko samochodu ;P

ja uwazam ze zwieksza

Thorgal1 
Moderator

Motocykl: XVS950
Imię: Czarek
Wysłany: 2012-09-06, 22:59   

kobieta cię widzi i wyjeżdża przed koło :) co będzie jak cię jeszcze usłyszy ...

Profil Facebook

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2012-09-06, 23:00   

jak cie uslyszy to wczesniej sie oczywiscie zesra

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2012-09-07, 05:53   

Pięknie Zeno...no pięknie........wyobraź sobie, że nie każda taka strachliwa i nie porównam do kogoś bo mogę obrazić.

Skrzyżowanie jest faktycznie niebezpieczne nie tylko dlatego, że na światłach przelatują bardzo szybko ale i dlatego, że kierowcy wyjeżdżający z Syberki w stronę Katowic czyli skręcając w lewo bardzo czeęsto pokonują skrzyżowanie w dwa sposoby na raz niekolzyjny i kolizyjny co utrudnia i staję sie groźne dla kierowców skręcających w stronę Warszawy z Piasków czyli również w lewo choć tutaj już się nie da tak kombinować bo ciasno, oczywiście trzeba jeszcze przepuścić auta jadące prosto z lub na yberkę i z lub na Piaski a każdemu się spieszy. Na tym zkrzyżowaniu bardzo często stoją lawetu gotowe zarobić.

Co do zdarzenia o jakim pisze Thorgal to trudno zrozumieć, że koleś wiedząc iż tam auta szybko się poruszają i każda zmiana pasa to zagrożenie zajechania zdecydował się zrobić tak głupi manewr ....... głupota do potęgi.

uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2012-09-07, 06:51   

soprano napisał/a:
Skrzyżowanie jest faktycznie niebezpieczne nie tylko dlatego, że na światłach przelatują bardzo szybko ale i dlatego, że kierowcy wyjeżdżający z Syberki w stronę Katowic czyli skręcając w lewo bardzo czeęsto pokonują skrzyżowanie w dwa sposoby na raz niekolzyjny i kolizyjny co utrudnia i staję sie groźne dla kierowców skręcających w stronę Warszawy z Piasków czyli również w lewo choć tutaj już się nie da tak kombinować bo ciasno, oczywiście trzeba jeszcze przepuścić auta jadące prosto z lub na yberkę i z lub na Piaski a każdemu się spieszy. Na tym zkrzyżowaniu bardzo często stoją lawetu gotowe zarobić.

Fakt. Często tam jeżdżę ostatnio. Może trzeba zrobić " dym" na skrzyżowaniu to ktoś się obudzi i zrobi tam porządek? :D
Pisma do GDDKiA w dużych ilościach... np zbierane przez kogoś na imprezach DU i wysyłane pocztą, lub duża ilość takich samy e-maili??
Zimą będą nudy więc... B)

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2012-09-07, 07:06   

uzi68, więc............. :D

rafrusek 

Motocykl: CB 500 S
Imię: Rafał
Wysłany: 2012-09-07, 09:06   

Fura wygląda masakrycznie dobrze że jechał sam bo tragedia murowana. Też mnie tam kiedyś trzasło z 11 lat temu ale wtedy Pani kierująca miała 2,5 promila i taki tam mały karambolik urządziła na cztery puchy ;)

Michal87sc 
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wysłany: 2012-09-07, 10:01   

Marek jechał czołgiem??:D

http://www.michaljeczak.flog.pl

https://www.facebook.com/...54797774?ref=hl

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2012-09-07, 14:05   

zeno napisał/a:
TNT napisał/a:

ja uwazam ze zwieksza

miałem na myśli gdy znajdujesz się w martwej strefie jego lusterka czyli już co najmniej wyprzedzając doganiasz kołem zderzak. oczywiście nic to nie da jak ma rozwalone radio maryja na full. zajeżdżania 'z daleka' nie neguję bo kierowca myśli że to inne auto z przepaloną żarówką. podziękować UE za nakaz jazdy na światłach w dzień...

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2012-09-07, 20:59   

TNT napisał/a:

miałem na myśli gdy znajdujesz się w martwej strefie jego lusterka czyli już co najmniej wyprzedzając doganiasz kołem zderzak......

jedziesz cicho i spokojnie, prawie nikt ci nie słyszy, nikt nie przeklina ze przejechałes, nikt sie nie wk...., nikt nie wykonuje dziwnych nerwowych ruchów, nikt nie jest złosliwy, nikt ci specjalnie nie zajezdza a w korkach ci nawet ustępują i jadą bokami.

wiem bo sam tak jezdze.

Odpowiedz do tematu