Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wczorajsze mega korki w aglomeracji śląskiej
Autor Wiadomość
Robs85 

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wysłany: 2011-05-12, 15:13   

Ja tez dziś byłem miło zaskoczony, jechałem z Chorzowa do Katowic, na wysokości stadionu śląskiego karek jak cholera, bo prawy pas zamknięty i muszę przyznac, że jak na tyle samochodów, to tylko kilkunastu kierowców nie ułatwiło przejazdu, a reszta robiła miejsce..., jeden typ z naklejką" wszyscy się zmieścimy" niestety należał do grupy tych kilkunastu :)

Zen. 

Motocykl: CB 500
Imię: Dominika
Wysłany: 2011-05-12, 15:23   

Też mnie to zajebiste szczęście spotkało, że stałam w tym korku. Mój cel Katowice ul .Bażantów nie został osiagniety, zrezygnowałam zaraz po zjeździe na lewo przed tunelem w kierunku Tychów. Do Bażantow miałam jakieś 15 km jeszcze. byłabym tam chyba na 14. Z BMC w Sosnowcu pod Ikee, Agate itd jechałam (choc to zbyt odważne okreslenie) bite 2 godziny. Sama byłam puszką, ale jak widziałam jakieś moto to robiłam miejsce, inni kierowcy tez bez zarzutu. Jak ja im zazdrosciłam :I Pół dnia stracone. Takie rzeczy tylko u nas... ;/ A wszystko przez tira ktory sie przwrocił o 3 w nocy i jakąś stłuczkę.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-12, 15:48   

armor napisał/a:
pytlos napisał/a:

Monika, ciebie kierowcy już znają, ty przyjeżdżasz codziennie do fabryki na motocyklu

hmmmm no moze coś w tym jest.... a juz chciałam zacząć wierzyć w poprawę kultury na drodze :)
Mam teraz pare dni wolnego, ale w takim razie bede musiała i tak codziennie robić ta trase, żeby tamci kierowcy puszek nie odzwyczaili się od puszczania 2oo :)

[ Dodano: 2011-05-12, 13:42 ]
mg1989sos napisał/a:

to na pewno był Zeno...on nie lubi motocyklistów :D

haha osmielam się watpic, no ale zapytajmy .....Zeno co robiłeś wczoraj około 7:50 ?? :)

o 7.50 odprowadzalem dzieci do szkoly.
ale to fakt ze nie lubie motocyklistów i jak moge to zajeżdżam, bo niby dlaczego mają miec lepiej ode mnie? kisze sie w klimatyzowanym mercu a oni bezwstydnie omijają sobie korek

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-05-12, 15:56   

w tunelu włączyli ograniczenie do 30 w kierunku Rudy :D około godziny 8:50, ja przejezdzałem 10 minut wcześniej i faktycznie były pustki, więc nie kumam po co :D może to był kolejny krok w sprawnym rozładowywaniu korka?
z Zagórza pod Ikeę - 80min :D , ale odbiłem na roździeniu na bogucice od razu i przed cmentarzem wbiłem w lewo na Zawodzie, tam się dało zjechać na DK79 od strony Mysłowic, lewy pas powiedzmy że jechał, bo ci jadący na rondo to niekoniecznie :D

Reasumując - trasa Sosnowiec - Ruda, normalnie zajmuje 25min, wczoraj 95min :D i to TYLKO 1 ciężarówka, a co jakby na drogę spadł samolot?? Do tej pory byśmy pewnie nie wyjechali z korków :|

Zajebista organizacja, można pogratulować lokalnym władzom wszelakiej maści.

TFU!!

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-12, 16:04   

emil napisał/a:

Zajebista organizacja, można pogratulować lokalnym władzom wszelakiej maści.

TFU!!

emil ale to nie wina władz tylko kierowców, ktoś napisał ze ciezarówka juz stala z boku, tylko ze jeden ciul z drugim muszą zwolnić i zobaczyc jak wygląda rozjebana ciężarówka, jakby nigdy nie widzieli pogiętej kabiny albo wysypanego w rowie towaru.
to mnie zawsze najbardziej wkurwia ze zamiast jechac to kazdy sie ogląda, potem ten przyhamuje tamten sie zagapi i kolejna stłuczka, baba paznokieć złamała i już policja, pogotowie i kolejny korek.

emil 

Wysłany: 2011-05-12, 16:09   

zeno, na którejś stronie ostatni komentarz z wczoraj był o godzinie 14:11 o treści: ruch powoli wraca do normy :D
tir sie wydupił o 3 :D więc no sory, do 7 myśle, że mogli go pozbierać na spokojnie, a potem się bawić ze szczegółami o 10-13 nie ma ruchu, po 17 to samo, widno jest do 21, no i cała noc - ale PO CO? drogi też łatają od 7 rano :D

co innego że polaki muszą obejrzeć uszkodzenia, nie patrząc przed siebie.

pytlos 

Motocykl: sprzedany
Imię: Tomasz
Wysłany: 2011-05-12, 16:14   

co z tego że ciężarówka stała na boku, skoro nie pozbierali tych rur
około 12 na gazecie była informacja że na miejscu zdarzenia pracują 3 dźwigi

emil 

Wysłany: 2011-05-12, 16:17   

no więc o czym mówimy :D

pytlos 

Motocykl: sprzedany
Imię: Tomasz
Wysłany: 2011-05-12, 16:23   

pewno o tym że znając polskie realia, służby nie potrafiły się porozumieć kto ma zapłacić za tą akcję, stąd gigantyczne opóźnienie

emil 

Wysłany: 2011-05-12, 16:28   

taa, takie bezrobocie mamy, a nie ma komu pracować! :D

jojko91spi 
:ŻAJEBISTY FACET:

Motocykl: CBR F4i + ćwiartka do pola ;]
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-05-12, 18:58   

pytlos napisał/a:
co z tego że ciężarówka stała na boku, skoro nie pozbierali tych rur
około 12 na gazecie była informacja że na miejscu zdarzenia pracują 3 dźwigi

pracowały trzy dzwigi,tyle ze staly najednym pasie ( i nawet nie wiem czy nieprzypadkiem na poboczu ) , a gdzie reszta pasow?

co jakby teraz szkody gornicze rozwaliły np jedna strone autostrady. . ? ludzie w korkach by zasypiali u umierali z głodu ?

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-12, 22:37   

jeszcze do oglądania wypadków : kiedys wracałem zakopianką do Myślenic, trase normalnie robioną w 1/2 godziny zrobilem w 4 a wszystko dlatego, ze TIR sie wywalił do rowu, nie tarasował drogi nawet w 1 cm, bo leżal do góry kołami w rowie. co z tego skoro każdy musial wyhamowac i spojrzeć na te kółka czy aby proste albo nie wiem na co, czy wydech fabryczny albo robiony? i dlatego kurwa był korek na 10 km bo idioci hamowali nawet nie stawali tylko przyhamować, spojrzeć na TIRa w rowie i dalej w gaz. żeby sie jeszcze jeden z drugim zatrzymali i zbierali towar z jezdni bo kryzys i wiadomo, że każdemu sie przyda - to nie.
a korek był....
to samo jest co rano przed Katowicami albo przed wjazdem na A-4 koło 3 stawów, wdupi sie jakas ślepa ofiara w Warszawy co nie zna drogi na prawy pas a druga ze środkowego nie może sie wcisnąc, bo próbuje to zrobić 1 km wcześniej przed zjazdem i już jest blokada, Lepper by tego lepiej nie zrobił, a ten za nimi z lewego co zapierdala prosto na Bielsko też przyhamuje z ciekawości zobaczyć czemu tamci tak wolno jadą, bo może coś leży albo jakiś trup rozjechany i krew wszędzie to zawsze fajnie popatrzeć. a ja stoje już w korku od Reala w Czeladzi :angry ....

beata
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-16, 00:48   ekipa do budowy domu

Witam Panie Tomku,mysle ze warto porozmawiac z firma Riss czy rowniez zajmuje sie budowa. Ja napewno na własna odpowiedzialnosc polecam ta firme do koncowych robót takie jak: kafelkowanie,ocieplanie,elektyryka. Sama skorzystałam z wyzej wymienionej firmy i stwierdzam bez wahania jest firma rzetelna,dokładna,solidna. Firma znajduje sie w Rudzie Slaskiej ul.Nowy Swiat 3.
Ostatnio zmieniony przez beata 2011-05-16, 05:51, w całości zmieniany 1 raz  

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-16, 00:55   

Pani Beato to nie ten temat, budowa domu to gdzie indziej :)

Kasiek 

Motocykl: VFR 750
Imię: Kasiek
Wysłany: 2011-05-19, 00:33   Kopiemy sobie piwnicę

111111111,1

Odpowiedz do tematu