|
Tablice |
| Autor |
Wiadomość |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-14, 00:49
|
|
|
| zeno napisał/a: | | WX a tu kolega z Katowic tylko auto w leasingu | ale to wiadomo leasing czy przedstawiciel chandlowy czy warszawiak to jedna chołota wszyscy na blachach W...... tak samo jak nasze miejscowe kozaki SK kozacza kozacza aż by strzelac sie do nich chciało bo o reszcie KR... i innych niw wspomnie
Nie wiem nie sie podoba jak jest przynajmniej jest jasne przejrzyste nieraz w trasie spodkam ziomka na blachach SG to przynajmniej wiem ze on tez po nocy sie toczy w moja strona |
|
|
|
 |
Browarny
Motocykl: Sportlokomotywa VT 1,1
Imię: Dara
|
Wysłany: 2011-04-14, 11:34
|
|
|
| OCC Senior napisał/a: | lobby ubezpieczeniowe na to nie pojdzie. za duza kasa.
w przyapdku tablic to oszczednosci budrzetowe wiec inna sprawa.
kuriozum lobby ubezpieczeniowego jest tez takie ze za kazda posiadana przyczepe trzeba placic OC. tak jakby oc samochodu ktory ja ciagnie nie wystarczylo.
kolejne kuriozum to podwojne OC w przypadku niewypowiedzenia ubezpieczenia po zakupie uzywanego auta.
itd. |
OCC, piszesz bzdety.
Jak na razie ludzi w tym kraju jest więcej niż pojazdów więc pomysł ubezpieczenia OC powiązanego z osobą (gdyby to tylko było możliwe) byłby na rękę zakładom ubezpieczeń.
Obowiązek ubezpieczenia przyczepy bierze się stąd że jest od cholery szkód z przyczep pozostawianych bez oświetlenia, staczających się samoistnie albo urywających się od pojazdów. I niby jak ma wystarczyć ubezpieczenie auta ciągnącego?
Podwójne, niewypowiedziane OC przy zakupie używanego auta jest właśnie likwidowane ustawowo. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-04-14, 12:46
|
|
|
jest jakis przyklad tego rozwiazania OC w innych krajach?
| Cytat: | | albo urywających się od pojazdów | jak kolo sie urwie to tez trzeba je ubezpieczyc? . Przyczepa to poprostu czesc samochodu.
| Browarny napisał/a: | | bierze się stąd że jest od cholery szkód |
mozesz to czyms poprzec?
Podobny absurd to obowiazkowe caloroczne ubezpieczenie pojazdow sezonowych - cabriolety i motocykle. jasne ze mozna powiedzec ze przeciez nikt w zimie nie zakaze nikomu jedzic ale jesli ja chce placic tylko za pol roku to jestem swiadom tego ze nawet jak w zimie bedzie 20 st to jezdzic nie moge. |
|
|
|
 |
Browarny
Motocykl: Sportlokomotywa VT 1,1
Imię: Dara
|
Wysłany: 2011-04-15, 16:04
|
|
|
| OCC Senior napisał/a: | | mozesz to czyms poprzec? |
Mogę ale mi się nie chce. Możesz mi wierzyć że wiem co mówię.
| OCC Senior napisał/a: | | Podobny absurd to obowiazkowe caloroczne ubezpieczenie pojazdow sezonowych - cabriolety i motocykle. jasne ze mozna powiedzec ze przeciez nikt w zimie nie zakaze nikomu jedzic ale jesli ja chce placic tylko za pol roku to jestem swiadom tego ze nawet jak w zimie bedzie 20 st to jezdzic nie moge. |
Tak, to jest absurd. Jest projekt wprowadzenia ubezpieczeń sezonowych tak jak w Niemczech, ale na razie jest w obróbce. Taka możliwość pojawi się na pewno za niedługo. |
|
|
|
 |
dżodżo
Motocykl: brak
Imię: Józek
|
Wysłany: 2011-04-25, 22:34
|
|
|
Witam wszystkich tutaj zarejestrowanych użytkowników;)
Wprawdzie powinienem sie najpierw przedstawić w innym specjalnie do tego stworzonym temacie ale narazie niemam czym sie chwalić bo moto jeszcze nie posiadam...co mam nadzieje w tej dekadzie zmienić , jednakże chciałbym przekazać pewną inną informacje.
Jak już mówiłem - nie przedstawiłem się, więc tylko krótko...Józek, Łaziska, sprzętu brak...chyba że rower też sie liczy:P
Co do ważniejszej informacji, która może komuś pomoże a może i nie lub jest już nie aktualna....byłem dzisiaj na rowerku w Wodzisławiu i na ulicy Turskiej zauważyłem leżącą na drodze tablice rejestracyjną posiadacza moto o numerze SJZ 64WE. Może dołączam sie z tą informacją w niewłaściwym miejscu, jednak a nóż to komuś pomoże. Tabliczkę podniosłem i połóżyłem na słupie przy drodze (na betonowym cokole tego słupa) na wspomnianej ulicy Turskiej, między numerami domów 12 i 14, jakieś 300m od skrzyżowania z ulicą Stefana Czarneckiego i skrętem w kierunku Krostoszowic, niedaleko wulkanizacji i sklepu motoryzacyjnego, którego nazwy nie pamiętam.
Nie ręczę że wspomniana tablica tam nadal będzie jednak jak ktoś zna właściciela to może mu da znać i pozwoli mu w ten sposób uniknąć odwiedzin wydziału komunikacji czy innych miejsc w któych traci sie czas i cza wyskakiwać z kasy:D
Szczęśliwych wypadów wszystkim...tym z tabliczkami i tym bez;) i mam nadzieje że jak kiedyś dołączę to sie gdzieś miniemy na drodze:D
Pozdrawiam, Józek |
|
|
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
Wysłany: 2011-04-26, 01:26
|
|
|
| teraz jakis cwaniak:) dzwignie paliwo na te blachy:P |
_________________ bikepicks |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-26, 08:44
|
|
|
ja |
|
|
|
 |
Agnich

Motocykl: Hornet 600
Imię: Agnieszka
|
Wysłany: 2011-04-26, 23:43
|
|
|
| OCC Senior napisał/a: | | teraz bedzie oplacalo sie kupic specjalne tablice. |
Z tego co mi powiedziały kobiety w ewidencji pojazdów, tablice specjalne mogą być tylko do auta. Na motocykl nie ma takiej możliwości ...chyba że o czymś nie wiem albo tamte panie |
_________________ ...it’s just a ride,don’t be scared, don’t hide your eyes...It may feel so real inside (...)But don’t forget enjoy the ride...
...Gott weiss ich will kein Engel sein... |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-04-27, 08:53
|
|
|
| znam kilka osob na forum ktore jezdza na tych tablicach. jest o tyle latwiej ze potrzebna jest tylko jedna wiec kosztuje to polowe mniej. |
|
|
|
 |
Agnich

|
Wysłany: 2011-04-27, 09:14
|
|
|
a pytałam je... |
_________________ ...it’s just a ride,don’t be scared, don’t hide your eyes...It may feel so real inside (...)But don’t forget enjoy the ride...
|
|
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
Wysłany: 2011-04-27, 11:16
|
|
|
polska interperatacja prawa przez urzędasów - u jednego mozna u drugiego nie, losowanka.
przerabiałem to ostatnio przy odbieraniu peselu dla dziecka - 3 urzedników i 3 rózne procedury, jeden mowil ze przysla poczta, jeden ze dostane pesel w urzedzie gdzie urodziłosie dziecko a jeden ze w miescie gdzie jestem zameldowany.
Urzędasy maja wyjebane na szarego obywatela, nauczeni sa ze za komuny ludzie byli zazwyczaj ulegli, mili i przynosili bombonierki z pewexu jak coś chcieli załatwic. |
_________________ www.trollsky.com
http://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=mhee |
|
|
|
 |
Agnich

|
Wysłany: 2011-04-27, 12:14
|
|
|
| Trollsky napisał/a: | polska interperatacja prawa przez urzędasów - u jednego mozna u drugiego nie, losowanka.
przerabiałem to ostatnio przy odbieraniu peselu dla dziecka - 3 urzedników i 3 rózne procedury, jeden mowil ze przysla poczta, jeden ze dostane pesel w urzedzie gdzie urodziłosie dziecko a jeden ze w miescie gdzie jestem zameldowany.
Urzędasy maja wyjebane na szarego obywatela, nauczeni sa ze za komuny ludzie byli zazwyczaj ulegli, mili i przynosili bombonierki z pewexu jak coś chcieli załatwic. |
hiihihi, ja też jestem urzędas ale nie mam wyje...ne na ludzi, bo dzięki nim mam pracę
Zapytałam raz jeszcze, bo mi to nie dawało spokoju, ale już szefową od tych spraw i wiem już, że na moto można tablice specjalne zamówić, ale nie na motorower. (Komuś się wcześniej motocykl z motorowerem pomylił ) Tablica taka może mieć od 3 do 5 wyróżników. Kosztuje 500zł. |
|
|
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
Wysłany: 2011-04-27, 13:56
|
|