Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
podnieœÌ dozwolona prêdkoœÌ na drodze
Autor Wiadomość
Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
  Wysłany: 2010-05-15, 06:48   podnie¶æ dozwolona prêdko¶æ na drodze

tutaj

mo¿e i my zaczniemy dzia³aæ co¶ w tym kierunku :D

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-05-15, 06:59   

ja dzialam od poczatku :)
tylko w zabudowanym staram sie nie dzialac :D

defQ 

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
Wysłany: 2010-05-15, 07:13   

w polsce nie ma warunków na takie cos, jedynie odcinek Gliwice - Katowies gdzie sa 3-y pasy ruchu, to mozna troche bardziej poszalec, ale tam gdzie sa tylko dwa pasy ruchu juz sie zwieksza delikatnie ryzyko ;) . Pozatym kto sie pilnuje jesli chodzi o predkosc ;)

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-15, 11:42   

pomijaj±c stan dróg :P to i owszem mo¿na miejscami poszaleæ

manka
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-15, 20:25   

no mnie siê pomys³ podoba :D :D no ale... nie czarujmy siê.. niektórym to i 200 by by³o ma³o :D

taiszio 

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-05-15, 22:49   

a ja czyta³em
http://www.motogen.pl/akt...eka,art256.html

i tu pisze ¿e to pañstwo chce podnie¶æ dozwolon± prêdko¶æ do 150km/h ...

Cytat:
W³ochy s± kolejnym po Belgii pañstwem, które wie najlepiej, jak zadbaæ o motocyklistê. W ¿ycie lada dzieñ maj± wej¶æ zmiany w prawie, które poprawi± bezpieczeñstwo motocyklisty. Czy aby na pewno?

Zmiany maj± dotyczyæ m.in. obowi±zkowego noszenia kurtki i rêkawic motocyklowych do jazdy motocyklem, maj±cym moc od 15 do 34 KM. Gdy motocyklista wsi±dzie natomiast na jedno¶lad, maj±cy pomiêdzy 34 i 70 KM, musi mieæ na sobie obowi±zkowe rêkawice i kurtkê z protektorami oraz z protektorem pleców. Powy¿ej 70 KM obowi±zkowe jest noszenie jedno- lub dwuczê¶ciowego kombinezonu z ochraniaczami lub kurtki i spodni, tak¿e odpowiednio wyposa¿onych. Oczywi¶cie, nadal obowi±zuje jazda w kasku. Ustawa jest obecnie rozpatrywana przez w³oski senat, ale wiadomo ju¿, ¿e przejdzie lada dzieñ. Sytuacja we W³oszech i Belgii zaczyna budziæ w±tpliwo¶ci innych europejskich motocyklistów; znana ze swej nadgorliwo¶ci Unia Europejska mo¿e przecie¿ próbowaæ nas zaskoczyæ

Dotychczas W³osi je¿d¿±cy motocyklami mieli obowi±zek zak³adania jedynie w kasku; pozosta³a czê¶æ stroju mog³a byæ i czêsto by³a dowolna. Je¶li sytuacja siê zmieni, mo¿emy spodziewaæ siê takich samych protestów, jakie mia³y miejsce w Belgii. Jedynym plusem w³oskich zmian jest fakt, ¿e na autostradach ograniczenie prêdko¶ci zaczynaæ siê bêdzie dopiero powy¿ej 150 km/h. My o takim "ograniczeniu" mo¿emy jedynie pomarzyæ, ale mo¿e to i dobrze?

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-05-16, 09:19   

uwazacie ze przymus panstwa aby jezdzic w odpowiednim stroju jest zly?
ja zawsze jezdze poubierany w tekstyl motocyklowy wiec nie przeszkadzilby mi taki nakaz.

defQ 

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
Wysłany: 2010-05-16, 09:26   

z ciuchami mi akurat by nie przeszkadzalo, nawet po przyslowiowe "bu³ki" ubieram tekstyklia badz skóre, wiec jakby cos takiego weszlo unas w kraju to bym w zaden sposob nie p³aka³, a napewno nie jednemu dupe by uratowalo przy jakims szlifie w "dresiku" :)

taiszio 

Wysłany: 2010-05-17, 11:11   

do u¿ywania ciuchów ka¿dy ma swoje zdanie...

ja tylko sie zastanawiam dlaczego ludzie czepiaj± sie g³ownie tych co je¿d¿± na ¶cigach czy szosowo-turystycznych ¿e niema kompletnego stroju ¿e kurtka i d¿ins... a jako¶ na ¿adnym forum nie spotka³em opinii "widzia³em wariata na chopperze je¼dzi w d¿insach i w krótkim rêkawku na to za³o¿y kamizelek i kask orzeszek"... co wypadek na chopperze to inny a nikt sie ich nie czepia ja nie wiem czy to mentalno¶æ ludzka czy co... niech je¿d¿± ludzie w czym chc±....

a tu artyku³ który mówi ¿e jest to przes±dzone we W³oszech i ¿e ju¿ od wakacji bêdzie prêdko¶æ 130km/h a w czasie deszczu 110km/h i pisz± tam ze u Niemczech te¿ ju¿ w niektórych landach na autostradach s± ograniczenia prêdko¶ci....

http://www.motogen.pl/akt...ach,art260.html

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-17, 11:25   

bo choppery to spu¶cizna po starych prawdziwych motocyklach gdzie sie je¼dzi³o w czapce i goglach albo w ogole bez niczego :P :P :P :P :P :P :P hehehe to takie motory nie stworzone do szaleñstwa a przemieszczania sie poza tym nie sa tak wywrotne a sporty no to kosiarki dla samobójców :P i trzeba miec kombik tak jak na motoGP bo sie inaczej nie da :>

taiszio 

Wysłany: 2010-05-17, 11:34   

magik, hihihih masz racje nie pomy¶la³em o tym :P chopery to takie ma³e lekkie nie wywrotne sprzêty które szybko nie je¿d¿± mo¿na rzec ¶limacz± sie :P

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-17, 11:50   

noo dok³adnie taiszio i w ogole nie wala sie w zakretachi sa tak prawie stabilne jak samochód a w samochodzie nikt Ci nie karze specjalnych ciuszków nosic Choc mnie niebiescy sie kiedy¶ czepili ze z kumplami przy 50 stopniach w cieniu jechalismy bez koszulek :P

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-05-17, 13:00   

Jest jeszcze jedna wa¿na kwestia dotycz±ca chooperów. Po³owa przywozi je na zloty na lawecie i zje¿d¿a nimi dopiero przed bram± wjazdow± na zlot. Czy trzeba wtedy mieæ ubranie...

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-18, 00:39   

prezesartur napisał/a:
Jest jeszcze jedna wa¿na kwestia dotycz±ca chooperów. Po³owa przywozi je na zloty na lawecie i zje¿d¿a nimi dopiero przed bram± wjazdow± na zlot. Czy trzeba wtedy mieæ ubranie...

podobno trzeba bo w samych gaciach nie wpuszczaj±

Odpowiedz do tematu