Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jak poprawnie umyc motocykl
Autor Wiadomość
OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-06-19, 10:34   jak poprawnie umyc motocykl

natrafilem na ciekawy artykul
http://www.scigacz.pl/Myc...wnie,13041.html
mozna dowiedziec sie kilku ciekawostek o technice mycia motocykla.

slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-06-19, 11:40   

to bardziej reklama produktĂłw castrola :P

ja mam tak¹ fajn¹ œciereczkê, jak¹œ tak¹ z mikrofibra (ta co nie zostawia smug) i zawsze po powrocie do gara¿u zmywam robaki z owiewek zwyk³¹ wod¹. Trwa to tylko kilka minut a moto zawsze jest czyste. Raz na miesi¹c umyje go dok³adnie, wahacz etc i jak siê nudzê to przemyje ³aùcuch i na³o¿ê wosk.
Nie uÂżywam Âżadnych specyfikĂłw pieniÂących ani tego typu wynalazkĂłw, ani do mycia samochodu, ani do motocykla. ZwykÂła woda i te magiczne Âściereczki z tesco :)

a co do myjki to znajomy mi powiedziaÂł, Âżeby nie myĂŚ myjkÂą ÂłaĂącucha, bo ciÂśnienie jest tak duÂże, Âże woda wÂłazi miĂŞdzy o-ringi i ÂłaĂącuch bardzo szybko nabiera rudawego koloru ;)

http://www.bikepics.com/members/slusar_o2/

kosma 

Imię: Marek
Wysłany: 2010-06-19, 20:39   

slusar_o2 napisał/a:

a co do myjki to znajomy mi powiedziaÂł, Âżeby nie myĂŚ myjkÂą ÂłaĂącucha, bo ciÂśnienie jest tak duÂże, Âże woda wÂłazi miĂŞdzy o-ringi i ÂłaĂącuch bardzo szybko nabiera rudawego koloru ;)

W moim przypadku sie nie sprawdza to. myje karcherem lancuch od conajmniej 5 lat spryskujac go przedtym jakims odtluszczaczem do silnikow. na napedach robie ponad 20kkm i nie rdzewieja ani sie szybko nie zuzywaja.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-06-20, 00:48   

Ja czasami wystawiam motocykl na deszcz i wtedy siĂŞ myje.

slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-06-20, 08:33   

kosma napisał/a:
slusar_o2 napisał/a:

W moim przypadku sie nie sprawdza to. myje karcherem lancuch od conajmniej 5 lat spryskujac go przedtym jakims odtluszczaczem do silnikow. na napedach robie ponad 20kkm i nie rdzewieja ani sie szybko nie zuzywaja.

ok no to mit obalony :)

kosma 

Imię: Marek
Wysłany: 2010-06-20, 09:25   

Eh no bo bawia mnie conajmniej takie artyluky. Conajmniej qrwa jakby kazdy mial dwa latka i dwa dlugie krecone zeby. I na pewno nikt nie wie jak umyc motocykl.
Czekam z niecierpliwoscia na instrukcje Jak poprawnie zwalic konia.

taiszio 

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-06-20, 10:09   

co do mycia ró¿nymi specyfikami to trzeba uwa¿aÌ bo kumpel kupi³ sobie taki preparat do mycia silnika bo on ma go na wierzchu (honda XL) no i jak tym spryska³ i potem zmy³ to mu wymy³o uszczelki i silnik sie rozciek³ tak¿e trzeba uwa¿aÌ z tymi ró¿nymi wynalazkami.... ja u¿ywam wode z ludwikiem i to najlepiej myje... potem nat³uœciÌ nawoskowaÌ i jest piknie :)

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2010-06-20, 12:15   

kosma napisał/a:
Czekam z niecierpliwoscia na instrukcje Jak poprawnie zwalic konia.

WystarczyÂło zapytaĂŚ Wujka Google :

Cytat:
Jak siĂŞ onanizowaĂŚ?

Techniki mĂŞskie

NiektĂłrzy chÂłopcy onanizujÂą siĂŞ trÂąc genitaliami o przeÂścieradÂło. NiektĂłrzy mĂŞÂżczyÂźni onanizujÂą siĂŞ wkÂładajÂąc penisa do specjalnych lalek wielkoÂści czÂłowieka. Sex shopy sprzedajÂą takÂże specjalne urzÂądzenia, ktĂłre majÂą zastÂąpiĂŚ pochwĂŞ. Wiele z nich, choĂŚ nie wszystkie, przypomina pochwĂŞ wyglÂądem, a mĂŞÂżczyÂźni mogÂą uÂżyĂŚ zwilÂżacza, by kontakt z gumÂą lepiej imitowaÂł prawdziwe odczucia.

Niektórzy mê¿czyŸni nak³adaj¹ œrodki zwiêkszaj¹ce poœlizg, na przyk³ad wazelinê, na d³où albo bezpoœrednio na pr¹cie. Jedni robi¹ to na le¿¹co inni na stoj¹co, jeszcze innym pozycja jest zgo³a obojêtna. WiêkszoœÌ lubi patrzeÌ na coœ podniecaj¹cego w trakcie masturbacji, a zatem atmosfera, w której siê onanizuj¹ musi spe³niaÌ jeden tylko warunek, a mianowicie: powinno byÌ dostatecznie jasno, by dok³adnie widzieÌ tê fotografiê.

MÂłodzi mĂŞÂżczyÂźni uprawiajÂą czasami masturbacjĂŞ w grupie – jeden masturbuje drugiego, po kolei – siedzÂą zwykle na obwodzie koÂła. ChoĂŚ w praktykach tego rodzaju moÂżna dopatrywaĂŚ siĂŞ podtekstu homoseksualnego, tak jednak nie jest i to w przypadku wielu mĂŞÂżczyzn.

Wzajemne onanizowanie siĂŞ dwĂłch mÂłodzieĂącĂłw takÂże nie jest takie rzadkie. I nie oznacza, Âże ktĂłrykolwiek z nich jest gejem. Badania pokazujÂą, Âże okoÂło 25% heteroseksualnych nastolatkĂłw pÂłci mĂŞskiej angaÂżuje siĂŞ w takie doÂświadczenia, natomiast 90% homoseksualistĂłw robi to czĂŞsto.

MoÂżesz siĂŞ rĂłwnieÂż zarejestrowaĂŚ na forum http://masturbacja.xaa.pl/ i popytaĂŚ innych ludzi jak poprawnie zwaliĂŚ kapucyna.

Odpowiedz do tematu