Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
A4 i inne autostrady
Autor Wiadomość
OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-05-11, 15:44   

kosma napisał/a:
Witajcie ponownie ;]

Wyglada na to ze bedziemy musieli zaznaczyc swoja obecnosc w sejmie poniewaz wielce Szanowny Pan minister nie jest skory do rozmow z nami.

Dlatego wlasnie zapadla decyzja a reczej propozycja na temat w/w wyjazdu do Warszawy aby omowic sprawe motocykli na polskich autostradach.

Termin to (pi±tek) 11 czerwca 2010 r.

Obiektywnie prosilbym Was o wpisanie kto z Was moglby w tym dniu pojechac. Z krakowa jest juz okolo 50 osob a moze i bedzie wiecej. Powinno sie nas uzbierac troszke na miejscu. Ciekawe czy u nas sie tyle uzbiera. Liczymy takze na motocyklistow z Pomorza, Wielkopolski i samej Warszawy i okolic. Bedzie duzo informacji o naszej akcji w mediach i w zwiazku z tym zapraszamy cala polske na zwiedzanie Warszawy i okolic sejmu.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-05-12, 21:29   

http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-13, 00:04   

jedno mnie rozwala w stwierdzeniu elemeledudka ¿e za przeja¿d to duza cena facet ma na motor ma na wache ma na ciuszki a paru browarów ¿a³uje taaaa zaraz zostane porównany do danvielda i innych patologicznych psycholi jak beche..cos tam, ale co¶ w tym jest nieprawda¿ te¿ chcia³bym mieæ taniej ale mamy kapitalizm i gospodarke wolnorynkow± wiec ide tam gdie mi wiecej p³aca a kupuje tam gdzie za to samo mam taniej i tak to dzia³a

Dobra ¿eby nie by³o ¿e jestem przeciwny protestom :P :P:P jestem za ale trochê z innych przyczyn poniewa¿ nie podoba mi sie ¿e na polskiej ziemi w tym kraju istnieje jakies pañstwo w pañstwie którego rz±d polski nie chce/albo nie mo¿e ruszyc nie podobaja mi sie umowy a zw³aszcza tajne aneksy Nie podoba mi sie ze jakies ciule za droge której nie wybudowali ziemi za która nie zap³acili biora kase do prywatnej kieszenie A PRZEDEWSZYSTKIM NIE PODOBA MI SIE ¯E NAZYWAJA SIE AUTOSTRAD¡ CHOC NIE MAJA NIC Z NIA WSPOLNEGO W OGOLE TO NIE JEST PODOBNE DO AUTOSTRADY NO CHYBA ZE W TURCJI ALBO IZRAELU :P :P:P:P i jak chca pobierac op³aty za autostrade to niech to wyglada jak autostrada niemcy austria szwajcaria francja w³ochy ba nawet czesi maja lepsze autostrady fragmetami :/ :angry

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-13, 00:34   

magik napisał/a:
......i jak chca pobierac op³aty za autostrade to niech to wyglada jak autostrada niemcy austria szwajcaria francja w³ochy ba nawet czesi maja lepsze autostrady fragmetami :/ :angry

muszê ci przyznac racjê poza jednym: w Austrii sta³em 2 razy w korku rok temu w wakacje na autostradzie, bo by³ remont, oznakowanie za przeproszeniem ciulowe, bajzel i ka¿dy siê wciska³ przed ka¿dego, zero kultury i kultowego germañskiego opanowania, poza tym na pewnych odcinkach ichniejsze autostrady s± tak "bajerancko " wyprofilowane (fakt ¿e w górach) ¿e przy 130/h wylatujesz z drogi - za ostry ³uk i zbyt zewnêtrzny profil, a o drodze Breclav- Wiedeñ to nie ma co gadaæ, od paru lat je¿d¿ê na Chorwacje i takie dziadostwo to nawet u nas ciêzko spotkaæ - nieoznakowane objazdy w polach, czêsto nieo¶wietlone - przynajmniej tak by³o jeszcze w zesz³ym roku...
podoba mi siê model chorwacki - bierzesz bilet przy wje¼dzie do kraju i jedziesz, a p³acisz przy zje¼dzie, s± bramki na kazdym ¶limaku, p³acisz za tyle ile przejedziesz, zdrowo i klarownie

taiszio 

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-05-13, 01:28   

magik, wiesz w twej wypowiedzi widze podobieñstwo do mego kumpla który mówi
"skoro staæ cie na 'BMW' to staæ cie na benzyne a nie tankuje gaz" i mówi ¿e to ¿a³osne i w ogóle beee...
ja natomiast uwa¿am ¿e jak mo¿na je¼dziæ taniej to dlaczego mam p³aciæ za to samo dro¿ej...
ja wole zamiast na autostrade zap³aciæ za bene... powiesz jak chcesz w ogóle nie p³aciæ to jedz innymi drogami... ale inne drogi s± jeszcze gorsze a autostrada na pewno jest bezpieczniejsza i w lepszym stanie ni¿ reszta dróg w Polsce...
mówienie ¿e skoro staæ cie na "to" to powinno byæ cie staæ na "to" jest bezsensowne to jest moim zdaniem czysta komercja naganiana przez firmy by¶ wydawa³ jak najwiêcej kasy i tyle...

kosma 

Imię: Marek
Wysłany: 2010-05-13, 15:03   

Motocykli¶ci w Warszawie 11.06.2010.
1. Spotykamy siê o godzinie 13.00 przed Ministerstwem Infrastruktury.
2. Spotkanie w warszawie wg dwóch wariantów:
A) Zgromadzenie Publiczne przed Ministerstwem Infrastruktury podczas którego powiemy o naszych postulatach, a na rêce ministra z³o¿ymy list otwarty/petycjê.
Nastêpnie po rozwi±zaniu Zgromadzenia Publicznego ok. godz. 14.00 przejedziemy KA¯DY OSOBNO, ZGODNIE Z PRZEPISAMI RUCHU DROGOWEGO w okolice Sejmu. Przez godzinê motocykli¶ci przejad± wg planu przez Warszawê, a w tym czasie z³o¿ymy w Parlamencie listy do wszystkich pos³ów i senatorów, w których poprosimy o poparcie naszych postulatów.
Ok. godz. 15/16.00 opuszczamy stolicê.
B) Gdyby w³adze Warszawy nie dopu¶ci³y do Zgromadzenia Publicznego (z przyczyn zupe³nie nam nie znanych) wtedy wszyscy, którzy przyjad± bêd± podró¿owaæ wg przekazanych planów wytyczonej trasy.Przez 2 godzinki, od 13.00 KA¯DY OSOBNO, ZGODNIE Z PRZEPISAMI RUCHU DROGOWEGO bêdzie podró¿owa³ po Warszawie.
3. Naszym celem jest pokazanie, ¿e motocykli¶ci s± zorganizowan± i bardzo liczn± grup±; Ministerstwo uwa¿a, ¿e nie jeste¶my godni aby z nami rozmawiaæ i nie widz± potrzeby zmian. G³ówn± motywacj± ministerstwa jest fakt jakoby motocykli¶ci byli niewielk± grup± spo³eczn±, niepotrafi±c± siê skonsolidowaæ i w zwi±zku z tym nie ma potrzeby respektowania naszych praw. (to nie s± wymy¶lone s³owa – to stwierdzenia przedstawicieli ró¿nych urzêdów !)
ZAPRASZAMY DO ¦LEDZENIA STRONY WWW.MOTOAUTOSTRADA.PL - bêdziemy na niej publikowaæ wszystkie naj¶wie¿sze wiadomo¶ci oraz ostateczne decyzje.
Je¶li nie odwo³amy ca³ej akcji do 04.06.2010 to bez wzglêdu na wszystko SPOTKAJMY SIÊ – to piêkna okazja zwiedzenia stolicy i poznania siê.

PROSIMY ! wszystkie osoby, którym nie jest obojêtne traktowanie motocyklistów na autostradach w Polsce o przyjazd, a bardziej aktywnych do pomocy w zorganizowaniu tego wydarzenia.

Najlepszy i najszybszy kontakt poprzez maila ze strony motoautostrady; podaj do siebie równie¿ numer telefonu.

elemeledudek 

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-05-14, 15:36   

No trudno, skoro zosta³em wywo³any z imienia i nawiska....czy tam nicka.

magik, bracie..... chocia¿ nie, przeciez ty nie masz chyba jeszcze motocykla Za³ó¿my, ¿e ta nieszczêsna autostrada to jedyna mozliwo¶æ dojazdu do pracy. Przejazd w dwie strony przez jedne bramki to 16 z³. Trzeba by to robiæ conajmniej 20 razy w miesi±cu, a to juz daje ponad 300 z³. Konkretna kasa nie? Kasa któr± mozna zdacydowanie lepiej wydaæ bez wzgledu na to czy kogo¶ staæ czy nie staæ. Poza tym ta kwestia nawet nie ma w tym tamacie najmiejszego znaczenia. Mnie od pocz±tku chodzi³o o to, ¿e motocykl samochodowi nie równy. To tak, jakby¶ na p³atnym parkingu upychaj±c trzy motocykle na jednym miejscu parkingowym musia³ zap³acic za trzy miejsca. Tez nie fajnie prawda? Po to mamy te maszyny ¿eby w pewnych sytuacjach mieæ lepiej.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-14, 18:26   

no nie mam chwilowo.... bo jak zauwazasz wszystko rozbija sie o kase Tylko nie wszycy z protestujacych je¿dza autostrad± codziennie do pracy. A co do ceny to mamy kapitalizm " w³asciciel" mo¿e sobie dowoln± stawke ustalic my jako kliêci nie musimy sie na to zgadzac tylko smieczy mnie to ¿e maja zagwarantowane ze w promieniu chyba 40km s± monopolistami i przeciw tem sie odrazu wewnetrznie buntuje :/ skoro jest tzw wolny rynek Pomijajac tam dobro publiczne itym podobne frazesy

co do tego co piszez elemeledudek to proste je¿eli codziennie je¿dze do pracy taki kawa³ drogi to znaczy ze mi sie to op³aca czyli ¿e dobrze zarabiam, a jesli mi sie nie op³aca to szukam innych rozwiazañ.... no chyba ¿e sie kupuje portwel za ostatnie pieniadze :P :P:P

ale dobra do¶c tych dywagacji poprostu chcialem co poniektórych zmusic do logicznego pomyslenia troche szerzej o tym problemie a nie tylko ¿e nas kasuja tyle co auta i ze to strasznie drogo (nawiasem to 2 piwa wypite w centrum miasta) ze stalexport jest do dupy zeby nie by³o popieram ta akcje raz bylem puszka raz na moto i nie jestem jakims wywrotowcem ani szpiegiem se wiec zgascie ten stos :P :P:P:P:P

benek 

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
Wysłany: 2010-05-14, 21:34   

http://www.rmf24.pl/audio Fakty o 13.00 Posluchajcie sami ja juz sluchac tego ministra nie moge ;o wypadalo by go odwiedzic w Warszawie. :angry

taiszio 

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-05-14, 23:14   

dok³adnie te¿ tak jak reporter powiedzia³ uwa¿a³em od pocz±tku tego og³oszenie proponowanych obni¿ek przez SE ¿e to by³o tylko rzuceniem s³ów na wiatr by motocykli¶ci nie protestowali i by w³a¶nie jak teraz sie planuje wyjazd do stolicy... co z tego wyniknie bêd± mówiæ ¿e motocykli¶ci blokuj± wa-we a nic o SE moze co¶ wspomn± ale g³ównie to spo³eczeñstwo bêdzie s³yszeæ o tych "wariatach na dwóch ko³ach" a SE oni bez korków tylko kase w tym czasie bêd± trzepaæ... trzeba protestowaæ na autostradzie by oni poszli do ministerstwa ¿e chc± obni¿ek a nie ¿e oni chc± by ministerstwo kaza³o im obni¿yæ i wtedy SE bêdzie ¿±da³o odszkodowania za poniesione straty....

kosma 

Wysłany: 2010-05-26, 14:47   

Zapraszamy wszytskich.

lewy 
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
Wysłany: 2010-05-26, 15:28   

bardzo chêtnie, nawet sobie poczytam o znakach drogowych i przepisach do tego czasu :D

kosma 

Wysłany: 2010-05-26, 17:27   

To kto sie pisze Panowie na wycieczke do Warszawy ?
Spatkalibysmy sie przy autostradzie A4 kolo media marktu. i z tego miejsca fru na wawe :)

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-05-26, 19:34   

Wiecie dlaczego nie wypisuje siê w tym temacie? Bo nigdy nie prowadzi³em po autostradzie. Ha ale czad co...

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-26, 19:54   

kosma napisał/a:
To kto sie pisze Panowie na wycieczke do Warszawy ?
Spatkalibysmy sie przy autostradzie A4 kolo media marktu. i z tego miejsca fru na wawe :)

a jaka V ¶rednia przelotowa na trasie? ile kto ma czy zgodnie z przepisami?

Odpowiedz do tematu