|
YAMAHA XJ 600 |
| Autor |
Wiadomość |
grizzly

Motocykl: CBR600
Imię: Sylwia
|
Wysłany: 2010-07-08, 19:54
|
|
|
| Juz Foce mowilam ja mojego malenstwa nie mam zamiaru narazie sprzedawac :p.Kwiatki sa moje i tyle :p |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2010-07-08, 21:14
|
|
|
"Moje moto nigdy mnie nie zawiodło"
Nic dziwnego..przecież to xj'tka
Miałem taką i zapamiętam ją na całe życie |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-08, 22:50
|
|
|
Tez mialem i mimo, ze mnie nigdy nie zawiodla to jakos nie poleca tego sprzeta nikomu na pierwszy... jednak ten egzemplarz na bank jest zadbany |
|
|
|
 |
Kuba_Rozpruwacz

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
|
Wysłany: 2010-07-08, 22:51
|
|
|
| AsiA napisał/a: | (kurcze, czemu te zdjęcia wychodza takie brzydkie tu na forum ?) |
One ładnie wychodzą, ale tak się dopasowują po prostu do okna ale jak je klikniesz widać wszystko pięknie
| swistak napisał/a: | Nic dziwnego..przecież to xj'tka
Miałem taką i zapamiętam ją na całe życie |
Każdy z nas zapamięta chyba swoje pierwsze moto - do końca jego dni
| MadJack napisał/a: | Tez mialem i mimo, ze mnie nigdy nie zawiodla to jakos nie poleca tego sprzeta nikomu na pierwszy... jednak ten egzemplarz na bank jest zadbany |
Dlaczego jeśli mogę spytać? |
|
|
|
 |
LEŚNICZY
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2010-07-10, 13:12
|
|
|
| MadJack napisał/a: | | jakos nie poleca tego sprzeta nikomu na pierwszy... |
Dziwne stwierdzenie jak dla mnie , możesz coś więcej ? |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=ZEtS0SyfKyg |
|
|
|
 |
AsiA
Foka
Motocykl: Xj600S
Imię: AsiA
|
Wysłany: 2010-07-12, 12:39
|
|
|
Ja prześmigałam tym sprzętem już całe 3 sezony, a teraz leci 4 i bardzo sobię chwalę moją DIverkę i pewnie została by ze mna na jeszcze dłużej gdyby miała trochę więcej mocy, także moim zdaniem ten sprzęt jest idelany na początek, a MadJackowi nie leżał, bo on jest dosyć wysoki, więc pewnie mu było niewygodnie |
_________________ Pozdrawiam,
AsiA
"WesoÂła motocyklistka :-D" |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-12, 12:53
|
|
|
no bylo mi po pierwsze nie wygodnie... po 2 tym sprzetem nie manewruje sie wcale tak latwo przy niskich predkosciach. Ma dosc wysoko srodek ciezkosci i jest dosc dlug jak na 1 moto. Mozna latwo zaliczyc parkingowke. Ogolnie w trakcie jazdy nie mialem wiekszych zastrzezen po za tym, ze siedzialem jak na rowerze... zmienilem na CBR i jestem duzo bardziej zadowolony. Pozycja bardziej mi odpowiada. Cebra jest nizsza, krotsza i lzejsza od Divy, latwiej sie nia manewruje i nie trzeba tyle mieszac biegami przy wyprzedzaniu. Ale diva to wdzieczny sprzet i ciezko w nim cos zepsuc.... sprzedalem ja i nowy wlasciciel ma podobne odczucia do moich. Gabarytowo jest troche niszy. Ale zaliczyl juz 3 parkingowki :/ takie moje odczucia... a napewno w stosuku masa/moc jest totalna porazka. Kazdy ma swoje odczucia... ja mam takie i nie sa wyssane z palca tylko po przejechaniu kilku tysiecy km ta Dywersja.
A i jeszcze hamulce... pozostawiaja wiele do zyczenia. Nie wiem jak u Asi 1 tarcza, ale u mnie 2 byly kijowe. Wiadomo, hamowaly ale dozowalnosc mocno ograniczona. No a trudno zebym inwestowal w moto(stalowe oploty) na ktorym mialem zamiar spedzic pare miesiecy. Tylny dawal rade... |
|
|
|
 |
AsiA
Foka
Motocykl: Xj600S
Imię: AsiA
|
Wysłany: 2010-07-12, 14:09
|
|
|
MadJack, ogólnie to pewnie się na mnie obrazisz, ale muszę to napisać, gdyż swoimi postami odstraszasz mi potencjalnych klientów: kupiłeś swoją XJ-tę za śmieszne pieniądze, więc jej stan techniczny pewnie pozostawiał WIELE do życzenia, więc i nie miałeś radości z jazdy na niej.
Np. pisałeś o hamowaniu-pewnie tarcze były już wyrąbane i bardzo cienkie dlatego miałes takie odczucia a nie inne, no i nie wiadomo tak na prawdę jakie przejścia wcześniej miał ten motocykl, bo z tego co mówiłes to kupiłes go za psie pieniądze, więc pewnie stan tego motocykla był adekwatny do ceny, która za niego zapłaciłeś.
Ja za moją Divę chcę dosyć dużo, ale wiem co ten motocykl jest wart, a czasem lepiej jest dać więcej i mieć pewny i sprawdzony sprzęt bez niespodzianek i śmigania po mechanikach. |
_________________ Pozdrawiam,
AsiA
"WesoÂła motocyklistka :-D" |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-12, 19:30
|
|
|
nie wiem co masz do mocy xj kumpel nawet stunt ćwiczył na niej po przełożeniu zębatek i dawała rady Jedno co się zgodzę że przy manewrach na parkingu to jakby kierowca słoniem Ale to do siebie mają motocykle dla prawdziwych macho |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-07-13, 00:24
|
|
|
| XJ jest motocyklem dla macho ale w spudnicy. Taki damski motorek dla dziołszyny w sam raz. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-13, 00:42
|
|
|
weź ... zniszczyłes mi marzenia Myslałem że foki bede na nia wyrywał pod dychoteką a tu taki zufal
Diva jest brzydka tak szczerze mówiac już wole N-ke, ale dziołche chciałem zarazić motocyklizmem zabrac kajs dalej i co by miała wygodnie |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-07-13, 00:53
|
|
|
| wygodnie, ale przede wszystkim bezpieczniej jechać na osobnych sprzętach.. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-13, 01:21
|
|
|
| emil napisał/a: | | wygodnie, ale przede wszystkim bezpieczniej jechać na osobnych sprzętach.. |
Ta no pewnie tylko hmmmm aż mi sie nie chce wymieniać co by potrzebne bylo, żeby bylo tak jak piszesz, ale może pare istotnych przyczyn:
- najpierw w ogole musiała by wsiąść na motor co graniczy z cudem bo nawet na zaparkowany nie siada
- musiała by mieć prawojazdy
- noo i druga maszyna jest potrzebna
to tak z grubsza |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-07-13, 02:10
|
|
|
Czyli wnioskuję żeś kupił XJ'tę. Jest sposób by na nią dziołchy wyrywać- pomaluj ją na ryżowo.
Swoją drogą miałem kiedyś taki odpał żeby VF'ę pomalować na ryżowo i w kwiatki tak dla zgrywu ale znajomi wszyscy jęczeli że to pomysł do dupy i odpuściłem. Padło, że mnie będą za pedała mieć i to była dla mnie decydująca argumentacja. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-13, 02:24
|
|
|
nie no kupic nie kupiłem cały czas sie zastanawiam bo wybór jest cieżki bo albo uroda albo praktyczność ciezko pogodzic gdzymy zr7 była tańsza nie wiem juz sam pooglaam poprzymierzam się
Bo gdybym miał myslec tylko o sobie to bym sie nie zastanawiał |
|
|
|
 |
|
|