|
Suzuki DL 650 czy 1000 nie ma znaczenia |
| Autor |
Wiadomość |
marlon777

Motocykl: Suzuki DL 1000 Vstrom
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2011-02-05, 18:50
|
|
|
Ustawiłem zaworki i wymieniłem olej w amorkach. Ale teraz z niego twardzioch. Chyba wcześniej była już w nich tylko woda |
_________________ Mariusz |
|
|
|
 |
kiler600r

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-05-02, 17:26
|
|
|
| a czym jezdziles wczesniej? bo od 2 sezonow sie zastanawiam nad tym sprzetem i jakos nie moge sie przemoc.... |
|
|
|
 |
marlon777

|
Wysłany: 2011-05-02, 18:50
|
|
|
hm
z racji mojego wieku - to nie wiem na czym nie jeździłem
ale tak na serio:
piaggio x9 500v4ie - 2 sezony
hornet 600 - klikanaście dni - nie dla mnie bajka
tenere - za słaby(około 40 kucy) i typowy na szuter
africa twin - super ale staruszek
nowy tiger 800xc - testowo ostatnio - przereklamowany i nie ma charakteru. Wersja miejska pewnie będzie lepsza
super tenere 1200 - MARZENIE - TYLKO CENA
a wczesniej Jawa 350TS, MZ ETZ 250 i 251e
Próbowałem jeździć różnymi szybkimi sprzętami ale od razu dla mnie na nie ze względu na: brak osłony przed wiatrem, pozycja jak do skoku i nie wyobrażam sobie jazdy na takim powyżej 500 km. No wiem że są tacy którzy to robią i jeszcze zplecaczkami - ale po co tak się męczyć?
zerknij na vsromclub.fora.pl tam wszystkiego dowiesz się
ja na 100% nie zamieniam
http://www.youtube.com/watch?v=hvb169LIxT8
http://www.youtube.com/watch?v=0aoFUmDzKLs |
|
|
|
 |
kiler600r

|
Wysłany: 2011-05-03, 11:54
|
|
|
no wlasnie.... zawsze mialem sportowe lub sportowo-turystyczne moto; lubie po winklach polatac i boje sie tego ze sie przesiade i bede niezadowolony; z drugiej strony wygoda podrozy, mniejsze spalanie; do tego ciekawy silnik
mialem krotko fazera, ale bylem niezadowolony bo plywal przy wyzszych predkosciach <stawiam na mala sztywnosc stalowej ramy>, v-strom ma zdaje sie alu rame...
Mam pare pytan:
da sie trzymac predkosc przelotowa w granicach 160-180?
jak przyspieszanie w przedziale 140-200?
Jak moto sie zachowuje przy +/- 140 -160?
czy ma tendencje do wezykowania i przy jakich predkosciach?
da sie tym moto zjechac na lesny dukt, szuter?
buja w winklach? a wlasciwie jakie sa mozliwosciu ustawienia zawiasow? da sie np raz na max soft, a potem na twardo na tyle zeby rowno i spokojnie szedl w winklu?
na ile glebokie zlozenia w winklach oferuje?
oslona przed wiatrem i warunkami atmosferycznymi? <przy predkosciach 140 - 160...180> |
|
|
|
 |
Iron

Motocykl: V-Strom
Imię: Mietek
|
|
|
|
 |
marlon777

|
Wysłany: 2011-05-03, 18:55
|
|
|
| kiler600r napisał/a: | no wlasnie.... zawsze mialem sportowe lub sportowo-turystyczne moto; lubie po winklach polatac i boje sie tego ze sie przesiade i bede niezadowolony; z drugiej strony wygoda podrozy, mniejsze spalanie; do tego ciekawy silnik
mialem krotko fazera, ale bylem niezadowolony bo plywal przy wyzszych predkosciach <stawiam na mala sztywnosc stalowej ramy>, v-strom ma zdaje sie alu rame... - ma ramę aluminiową
Mam pare pytan:
da sie trzymac predkosc przelotowa w granicach 160-180? - hm w 1000 tak ale w 650 troszkę trudniej bo on dobrze czyje się w przedziale 140 - 160
jak przyspieszanie w przedziale 140-200? - w 1000 do 250 ciągnie równo, a 650 powyżej 160 to już walka z wiatrem
Jak moto sie zachowuje przy +/- 140 -160? - idealnie
czy ma tendencje do wezykowania i przy jakich predkosciach? - wężykuje tylko z kuframi szczególnie z dużym centralnym zaczyna się od 160, bez kufra brak wężykowania
da sie tym moto zjechac na lesny dukt, szuter? - odpowiedź masz z filmie id Irona
buja w winklach? a wlasciwie jakie sa mozliwosciu ustawienia zawiasow? da sie np raz na max soft, a potem na twardo na tyle zeby rowno i spokojnie szedl w winklu? - jest pełna płynna regulacja napięcia wstepnego tylnego zawiasu dodatkowo regulacja odbicia. W przednich amorach jest też regulacja o ile pamiętam od 2004
na ile glebokie zlozenia w winklach oferuje? - film Irona - do zamknięcia opony
oslona przed wiatrem i warunkami atmosferycznymi? <przy predkosciach 140 - 160...180> - w zależności od rocznika, ustawienia szyby (w nowszych 3 pozycje) i rodzaju szyby. Ja pomimo starego modelu (bez regulacji) po zakupie szyby Givi i deflektora jeżdżę z otwartym kaskiem w zasadzie bez ograniczenia. No tak zdrowo rozsądkowo do 140 km |
IRON - widziałem te filmy i trafiłeś w sedno sprawy.
A oto odpowiedzi na pozostałe niestety w Twojej treści bo nie potrafię edytować |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-05-03, 19:45
|
|
|
Już dawno bym jeździł na vstormie, bo moto warte uwagi, ...ale brzydki jest , jak sobie z tym radzicie ? ale fakt to chyba jego największa wada, ...ale nie wykluczam ,że przełknę tą żabę |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-05-03, 19:48
|
|
|
| T_rex napisał/a: | Już dawno bym jeździł na vstormie, bo moto warte uwagi, ...ale brzydki jest , jak sobie z tym radzicie ? ale fakt to chyba jego największa wada, ...ale nie wykluczam ,że przełknę tą żabę |
brzydki jak kupa to prawda ale cos w tej brzydocie jest , moze to ze taki uniwersalny.... |
|
|
|
 |
marlon777

|
Wysłany: 2011-05-03, 20:24
|
|
|
| greenmack napisał/a: | | T_rex napisał/a: | Już dawno bym jeździł na vstormie, bo moto warte uwagi, ...ale brzydki jest , jak sobie z tym radzicie ? ale fakt to chyba jego największa wada, ...ale nie wykluczam ,że przełknę tą żabę |
brzydki jak kupa to prawda ale cos w tej brzydocie jest , moze to ze taki uniwersalny.... |
No tak ale o gustach nie dyskutuje się |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2011-05-03, 20:27
|
|
|
| marlon777 napisał/a: | | greenmack napisał/a: | | T_rex napisał/a: | Już dawno bym jeździł na vstormie, bo moto warte uwagi, ...ale brzydki jest , jak sobie z tym radzicie ? ale fakt to chyba jego największa wada, ...ale nie wykluczam ,że przełknę tą żabę |
No tak ale o gustach nie dyskutuje się |
dokladnie ale pomimo tego ze mi straszliwie sie nie podoba to moto to dalej jest to chyba nr. 1 wsrod sredniej klasy turustow jak dla mnie. |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2011-05-03, 20:31
|
|
|
Ale wydać kilka tyś żeby potem podchodzić do moto z zawiązanymi oczami ?
Może jakiś tuning ?, ...hmm ciężka sprawa. |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2011-05-03, 20:33
|
|
|
| T_rex napisał/a: | Ale wydać kilka tyś żeby potem podchodzić do moto z zawiązanymi oczami ?
Może jakiś tuning ?, ...hmm ciężka sprawa. |
moje obecne moto tez do najpiekniejszych nie nalezy-taki rower z silnikiem ale jak sie wsiada to wyglad przestaje miec znacznie i tego sie trzymam- ma to jezdzic a nie wygladac;p |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2011-05-03, 20:43
|
|
|
No to tu jest mijanka .
Bo moto ma wyglądać i jeżdzić.
He he fajnie se gadamy bo ja ani ty nie mamy vstorma |
|
|
|
 |
Iron

Motocykl: V-Strom
Imię: Mietek
|
Wysłany: 2011-05-04, 07:49
|
|
|
| T_rex napisał/a: | No to tu jest mijanka .
Bo moto ma wyglądać i jeżdzić.
He he fajnie se gadamy bo ja ani ty nie mamy vstorma |
No to ja mam z was najfajniej - łącznie nawet z tym , że V-Strom mi się całkiem podoba , zwłaszcza w porównaniu z BWM z serii GS |
|
|
|
 |
kiler600r

|
Wysłany: 2011-05-04, 16:48
|
|
|
thx Marlon za wyczerpujace odpowiedzi; pozostaje mi sie karnac tym sprzetem zeby sie ostatecznie przekonac; no i pozostaje jeszcze sprawa przywiazania do aktualnego sprzeta.... |
|
|
|
 |
|
|