Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Suzuki DL 650 czy 1000 nie ma znaczenia
Autor Wiadomość
marlon777 

Motocykl: Suzuki DL 1000 Vstrom
Imię: Mariusz
Wysłany: 2011-02-05, 18:50   

Ustawiłem zaworki i wymieniłem olej w amorkach. Ale teraz z niego twardzioch. Chyba wcześniej była już w nich tylko woda ;)

kiler600r 

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-05-02, 17:26   

a czym jezdziles wczesniej? bo od 2 sezonow sie zastanawiam nad tym sprzetem i jakos nie moge sie przemoc....

marlon777 

Wysłany: 2011-05-02, 18:50   

hm
z racji mojego wieku - to nie wiem na czym nie jeździłem :)
ale tak na serio:
piaggio x9 500v4ie - 2 sezony
hornet 600 - klikanaście dni - nie dla mnie bajka
tenere - za słaby(około 40 kucy) i typowy na szuter
africa twin - super ale staruszek
nowy tiger 800xc - testowo ostatnio - przereklamowany i nie ma charakteru. Wersja miejska pewnie będzie lepsza
super tenere 1200 - MARZENIE - TYLKO CENA
a wczesniej Jawa 350TS, MZ ETZ 250 i 251e

Próbowałem jeździć różnymi szybkimi sprzętami ale od razu dla mnie na nie ze względu na: brak osłony przed wiatrem, pozycja jak do skoku i nie wyobrażam sobie jazdy na takim powyżej 500 km. No wiem że są tacy którzy to robią i jeszcze zplecaczkami - ale po co tak się męczyć?
zerknij na vsromclub.fora.pl tam wszystkiego dowiesz się

ja na 100% nie zamieniam
http://www.youtube.com/watch?v=hvb169LIxT8
http://www.youtube.com/watch?v=0aoFUmDzKLs

kiler600r 

Wysłany: 2011-05-03, 11:54   

no wlasnie.... zawsze mialem sportowe lub sportowo-turystyczne moto; lubie po winklach polatac i boje sie tego ze sie przesiade i bede niezadowolony; z drugiej strony wygoda podrozy, mniejsze spalanie; do tego ciekawy silnik
mialem krotko fazera, ale bylem niezadowolony bo plywal przy wyzszych predkosciach <stawiam na mala sztywnosc stalowej ramy>, v-strom ma zdaje sie alu rame...
Mam pare pytan:
da sie trzymac predkosc przelotowa w granicach 160-180?
jak przyspieszanie w przedziale 140-200?
Jak moto sie zachowuje przy +/- 140 -160?
czy ma tendencje do wezykowania i przy jakich predkosciach?
da sie tym moto zjechac na lesny dukt, szuter?
buja w winklach? a wlasciwie jakie sa mozliwosciu ustawienia zawiasow? da sie np raz na max soft, a potem na twardo na tyle zeby rowno i spokojnie szedl w winklu?
na ile glebokie zlozenia w winklach oferuje?
oslona przed wiatrem i warunkami atmosferycznymi? <przy predkosciach 140 - 160...180>

Iron 

Motocykl: V-Strom
Imię: Mietek
Wysłany: 2011-05-03, 12:54   

Marlon - w pełni się z tobą zgadzam , na nasze drogi trudno o bardziej uniwersalny sprzęt , dający przy tym nie tylko niezły komfort ale i też przyjemność z jazdy :)

Fajny jest też ten filmik odnośnie testowania jazdy na różnych nawierzchniach : http://www.youtube.com/watch?v=LpR233akzb8
a ten w temacie pochyleń na winklach : http://www.youtube.com/wa...iTeltyxYpU&NR=1

marlon777 

Wysłany: 2011-05-03, 18:55   

kiler600r napisał/a:
no wlasnie.... zawsze mialem sportowe lub sportowo-turystyczne moto; lubie po winklach polatac i boje sie tego ze sie przesiade i bede niezadowolony; z drugiej strony wygoda podrozy, mniejsze spalanie; do tego ciekawy silnik
mialem krotko fazera, ale bylem niezadowolony bo plywal przy wyzszych predkosciach <stawiam na mala sztywnosc stalowej ramy>, v-strom ma zdaje sie alu rame... - ma ramę aluminiową
Mam pare pytan:
da sie trzymac predkosc przelotowa w granicach 160-180? - hm w 1000 tak ale w 650 troszkę trudniej bo on dobrze czyje się w przedziale 140 - 160
jak przyspieszanie w przedziale 140-200? - w 1000 do 250 ciągnie równo, a 650 powyżej 160 to już walka z wiatrem
Jak moto sie zachowuje przy +/- 140 -160? - idealnie
czy ma tendencje do wezykowania i przy jakich predkosciach? - wężykuje tylko z kuframi szczególnie z dużym centralnym zaczyna się od 160, bez kufra brak wężykowania
da sie tym moto zjechac na lesny dukt, szuter? - odpowiedź masz z filmie id Irona
buja w winklach? a wlasciwie jakie sa mozliwosciu ustawienia zawiasow? da sie np raz na max soft, a potem na twardo na tyle zeby rowno i spokojnie szedl w winklu? - jest pełna płynna regulacja napięcia wstepnego tylnego zawiasu dodatkowo regulacja odbicia. W przednich amorach jest też regulacja o ile pamiętam od 2004
na ile glebokie zlozenia w winklach oferuje? - film Irona - do zamknięcia opony
oslona przed wiatrem i warunkami atmosferycznymi? <przy predkosciach 140 - 160...180> - w zależności od rocznika, ustawienia szyby (w nowszych 3 pozycje) i rodzaju szyby. Ja pomimo starego modelu (bez regulacji) po zakupie szyby Givi i deflektora jeżdżę z otwartym kaskiem w zasadzie bez ograniczenia. No tak zdrowo rozsądkowo do 140 km

IRON - widziałem te filmy i trafiłeś w sedno sprawy.
A oto odpowiedzi na pozostałe niestety w Twojej treści bo nie potrafię edytować ;(

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-05-03, 19:45   

Już dawno bym jeździł na vstormie, bo moto warte uwagi, ...ale brzydki jest ;/ , jak sobie z tym radzicie :D ? ale fakt to chyba jego największa wada, ...ale nie wykluczam ,że przełknę tą żabę

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2011-05-03, 19:48   

T_rex napisał/a:
Już dawno bym jeździł na vstormie, bo moto warte uwagi, ...ale brzydki jest ;/ , jak sobie z tym radzicie :D ? ale fakt to chyba jego największa wada, ...ale nie wykluczam ,że przełknę tą żabę

brzydki jak kupa to prawda ale cos w tej brzydocie jest , moze to ze taki uniwersalny....

marlon777 

Wysłany: 2011-05-03, 20:24   

greenmack napisał/a:
T_rex napisał/a:

brzydki jak kupa to prawda ale cos w tej brzydocie jest , moze to ze taki uniwersalny....

No tak ale o gustach nie dyskutuje się ;)

greenmack 

Wysłany: 2011-05-03, 20:27   

marlon777 napisał/a:
greenmack napisał/a:
T_rex napisał/a:

No tak ale o gustach nie dyskutuje się ;)

dokladnie ale pomimo tego ze mi straszliwie sie nie podoba to moto to dalej jest to chyba nr. 1 wsrod sredniej klasy turustow jak dla mnie.

T_rex 

Wysłany: 2011-05-03, 20:31   

Ale wydać kilka tyś żeby potem podchodzić do moto z zawiązanymi oczami ?

Może jakiś tuning ?, ...hmm ciężka sprawa. :)

greenmack 

Wysłany: 2011-05-03, 20:33   

T_rex napisał/a:
Ale wydać kilka tyś żeby potem podchodzić do moto z zawiązanymi oczami ?

Może jakiś tuning ?, ...hmm ciężka sprawa. :)

moje obecne moto tez do najpiekniejszych nie nalezy-taki rower z silnikiem ale jak sie wsiada to wyglad przestaje miec znacznie i tego sie trzymam- ma to jezdzic a nie wygladac;p

T_rex 

Wysłany: 2011-05-03, 20:43   

No to tu jest mijanka .
Bo moto ma wyglądać i jeżdzić.

He he fajnie se gadamy bo ja ani ty nie mamy vstorma :D

Iron 

Motocykl: V-Strom
Imię: Mietek
Wysłany: 2011-05-04, 07:49   

T_rex napisał/a:
No to tu jest mijanka .
Bo moto ma wyglądać i jeżdzić.
He he fajnie se gadamy bo ja ani ty nie mamy vstorma :D

No to ja mam z was najfajniej - łącznie nawet z tym , że V-Strom mi się całkiem podoba , zwłaszcza w porównaniu z BWM z serii GS :D

kiler600r 

Wysłany: 2011-05-04, 16:48   

thx Marlon za wyczerpujace odpowiedzi; pozostaje mi sie karnac tym sprzetem zeby sie ostatecznie przekonac; no i pozostaje jeszcze sprawa przywiazania do aktualnego sprzeta.... ;)

Odpowiedz do tematu