|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Problem z tylnią lampą w Honda Magna |
| Autor |
Wiadomość |
Bukol14

Motocykl: Honda Magna VF 500C
Imię: Sebastian
|
Wysłany: 2013-08-19, 23:10 Problem z tylnią lampą w Honda Magna
|
|
|
Witam
Mam następujący problem z moją Hondą, a natomiast chodzi o tylną lampe, chodzi mi o przerywanie... tak, tak wiem pewnie nie ma styku, ok ale chodzi mi jak ja się do tej francy mam dostać, szukałem u wujka googla i niestety nic na temat "jak rozebrać tylną lampę w Honda Magna. Prosiłbym o jaką kolwiek pomoc, może ktoś z was miał podobny problem?.
Oczywiście próbowałem ją rozebrać ale nic oprócz słowa kur... to nie przyniosło
z góry dzięki za pomoc. |
_________________ Poczuć wiatr we włosach... |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2013-08-20, 12:47
|
|
|
Nie wiem czy pomogę ale sprawdź poniższe linki.
Zdaje mi się że trzeba ją odkręcić od stelaża który ją trzyma i dopiero wtedy próbować zdjąć klosz. Zatrzaski na poniższym zdjęciu trzymają klosz.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Kapitan Bomba 2013-08-20, 12:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bukol14

|
Wysłany: 2013-08-20, 21:26
|
|
|
Na pewno trochę pomogłeś i to się cieszy spróbuje jak tyle bede miał czas dzięki |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-08-21, 13:07
|
|
|
Moment, moment. Powiedz mi jedną rzecz. Skoro chodzi o przerywanie to na co Ci zdejmować klosz ? Jedyne styki jakie znajdziesz to element 5 wyjmowalny z klosza razem z żarówką (najczęściej przekręca się go i wyjmuje z klosza). Od niego idą kable i to WSZYSTKO jeśli chodzi o elektrykę... |
|
|
|
 |
Bukol14

|
Wysłany: 2013-08-24, 15:23
|
|
|
| TNT napisał/a: | Moment, moment. Powiedz mi jedną rzecz. Skoro chodzi o przerywanie to na co Ci zdejmować klosz ? Jedyne styki jakie znajdziesz to element 5 wyjmowalny z klosza razem z żarówką (najczęściej przekręca się go i wyjmuje z klosza). Od niego idą kable i to WSZYSTKO jeśli chodzi o elektrykę... |
Spoko... ale nie mam dojścia od strony kabli i nie mam jak tam popracować. Jedynie jeżeli ściągne klosz to coś mogę zrobić... |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-08-25, 14:26
|
|
|
? wtf
nie obraź się ale to nie zawory. serwisówa Haynesa i czytaj jak się demontuje tylną lampę (skoro jest na 2 śrubach to nie może być trudne) lub jak po prostu wymienić żarówkę. nie mów mi że nie masz dojścia. może to i tamto może trzeba zdemontować, ale nie wierzę że producent do wymiany przewidział rozbebeszanie klosza, który w założeniu ma być w miarę szczelny...chyba lenistwo przez Ciebie przemawia. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2013-08-25, 23:10
|
|
|
| Oczywiście, że nie. Producent w takim przypadku zakłada wymianę motocykla. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |