|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Problem z oponą tylnią w Kawie |
| Autor |
Wiadomość |
Baniol

Motocykl: Honda Varadero XL 125
Imię: Darek
|
Wysłany: 2013-06-17, 22:44 Problem z oponą tylnią w Kawie
|
|
|
| Hejka. Zbieram jutro lawetą swoją Kawę. Strasznie ucieka mi powietrze z wentyla. Opona jest napompowana i stabilna gdy nie siedzę na moto. Jak usiądę i ruszę to za 15 min flap. WTF? Będę rozbierał i tak ale czy to szlak trafił oponkę? Odkupiłem Kawkę od gościa i nie wiem czy już mam pierwszy wydatek czy tylko drobny problem? |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-06-17, 23:14
|
|
|
| Pewnie sparciały i nieszczelny wentyl. Podjedź do jakiegoś gumiarza. |
|
|
|
 |
Wydra [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-06-18, 18:24
|
|
|
| może opona jest gdzieś po gwoździu? |
|
|
|
 |
weteran1
Motocykl: zabytkowy
Imię: Adam
|
Wysłany: 2013-06-18, 22:32
|
|
|
| Jeżeli wentyl nie jest pochylony względem felgi pod dziwnym kątem to uciekające powietrze wskazuje na zaworek po mojemu. Po pierwsze spróbuj go wkręcić taką specjalną końcówką znajdującą się na końcu nypla zakręcanego na wentyl. Jeżeli to nie pomoże to wykreć wyrzuć i załóż inny zaworek, napompuj i będzie git. |
|
|
|
 |
Baniol

Motocykl: Honda Varadero XL 125
Imię: Darek
|
Wysłany: 2013-06-18, 22:50
|
|
|
Faktycznie. Miałem coś podobnego w moim Oplu. Zmieniłem ten wew wentylek i było OK. Sprawdzę jutro. Dzięki
[ Dodano: 2013-06-19, 17:38 ]
No jednak muszę ściągnąć koło. Chcę to zrobić sam i zanieść do warsztatu. Jedno pytanie - ma ktoś info jak ściągnąć koło? Mam wszystko odkręcić? Patrząc z tyłu to z lewej spoko-tylko łańcuch ale z prawej - linka hamulca, jakieś wskaźniki, blaszki. Kurde to wszystko trzeba odkręcić?
[ Dodano: 2013-06-21, 17:28 ]
Udało mnie się ściągnąć koło. Lekkie wtf? W kole w środku był gwóźdź bez główki. Przeszedł przez oponę. Dętkę kupiłem nową. Jest |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |