|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Cagiva raptor 1000 |
| Autor |
Wiadomość |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-03-01, 19:20
|
|
|
Jasne.....................Aprilia Pegaso Strada. Motocykl bardzo ładny ale jak na swoje możliwości strasznie drogi w utrzymaniu. Temat o usterce mojego moto był dość częstym "gościem" na kilku forach. Padła pompa paliwa, koszt takiej to 3300zł, nie ma zamienników ani używek, poza tym używana była by w podobnym stanie bo to bolączka tych modeli. Na pompę czekałem tylko 33 dni, a popsuła się 29-ego czerwca, cały lipiec byłem w tzw. czarnej dupie. W końcu część dotarła i po otwarciu pudełka okazało się że to nie to, pompa była dobra tylko wskaźnik paliwa nie z tego modelu, dodam że nie ma możliwości kupienia samej pompki tylko występuje jako cały moduł wraz z filtrem, wskaźnikiem paliwa, podstawą itd. Założyłem ponieważ gdybym ją reklamował musiał bym czekać kolejny miesiąc aż wymienią towar. Podam kilka cen części do Aprilii:
Pompa paliwa - 3300zł
Filtr paliwa - 320zł
Klocki hamulcowe - przód - 550zł
tył - 330zł
Chłodnica silnika - około 5000zł
Powiem tak: Pegaso H óóó J nie motocykl, a ceny jak za poważną maszynę. Ale każda potwora znajdzie swojego amatora.
Tyle ode mnie a kto chce niech zdecyduje czy kupić czy sobie odpuścić. |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
Berni

Motocykl: Suzuki SV650S
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2011-03-01, 19:42
|
|
|
Heh, czyli idealny silnik z Yamahy sprofanowany gównianą pompą :/
Dołożyli włosi swoje 3 grosze. Czy ktoś orientuje się czy w Cagivie jest do silnika dołożone coś "włoskiego"? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś kto ma doświadczenie z tym moto jednoznacznie go wypunktował. Pozdro |
_________________ http://wolnekonopie.pl/im...umentaplyta.pdf |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-03-01, 19:56
|
|
|
Skoro BOSTER ma w swojej ofercie Cagivę, proponuję dowiedzieć się u nich co ile kosztuje. Nie liczcie na tańsze zamienniki czy używki, do włoszczyzny nie ma takich rzeczy a przynajmniej nie w takiej ilości jak do japonii. I żeby było jasne, nikomu nie odradzam ani nie doradzam kupna włoskich motocykli, każdy jest kowalem swego losu i wie co mu pasuje. Ja jednak skutecznie wyleczyłem się z tego typu maszyn i jak kocham motocykle to italiańców wolę oglądać na zlotach i folderach |
|
|
|
 |
Bobek
Motocykl: Suzuki SV 650S
Imię: Bartek
|
Wysłany: 2011-03-02, 15:41
|
|
|
| Włoskie motory piękne ale ceny z kosmosu. Miałem kiedyś Aprile i linkę sprzęgła kupiłem za 280zł i czekałem jeszczę 1,5 miesiąca na nią. Zaraz sprzedałem sprzęta. |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-03-02, 16:10
|
|
|
| Dokładnie tak jest, nie wiem jak z Cagivą ale z Aprilią jest tragedia. |
|
|
|
 |
leniwiec
Motocykl: X raptor
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2011-08-17, 22:33
|
|
|
Jeśli chodzi o dostępność części - moge się wypowiedzieć na temat swojego szlifu
kierunkowskaz 150 pln, klamka sprzęgła 60 pln, mechanizm zmiany biegów i podnóżek 250pln
kierownica 190plnchłodnica 1200pln, bak był mocno starty,, ale nie na wylot - wyprowadzenie kształtu i malowanie 400pln. karbonowy łącznik lampa-bak 400pln. wszystko oczywiście nowe.
a jeśli chodzi o silnik - wszystko suzuki od ręki lub 2 dni.
koszmarny jest czas oczekiwania na części - 8 tygodni. wszystko przez seriw husqvarny z myślenic |
|
|
|
 |
radyator
Motocykl: cagiva raptor 1000
Imię: Radek
Wiek: 56 Dołączył: 06 Lis 2011 Posty: 1 Skąd: Skarzysko Kamienna
|
Wysłany: 2012-04-01, 10:27
|
|
|
czesc
ktos marudzi.
latam raptorem juz piaty sezon.jeszcze nikt mnie nie objechal na drodze, i nic nie gra tak ladnie ,jak ta vałka.
z serwisem nie ma problemu.
jak Cie stac-to suzuki.
ja robie wsio sam.
pozdrawiam |
_________________ radyator |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-01, 10:55
|
|
|
| radyator napisał/a: | czesc
ktos marudzi.
latam raptorem juz piaty sezon.jeszcze nikt mnie nie objechal na drodze |
Widocznie mało motocykli tam macie.... |
|
|
|
 |
Chylo
Motocykl: Aprilia SL 1000 FALCO
Imię: Michał
|
Wysłany: 2013-08-13, 13:54
|
|
|
Brutus ja nie wiem gdzie Ty sie zaopatrzasz? Mieszkałem kiedyś w Libiążu i była lipa z mechanikami i wszystkim w Wadowicach na szczęscie nie ma tego:P a tak na serio miałem Aprilie dwa sezony i złego słowa powiedzieć nie dam, latałem SL 1000 Falco i przez dwa lata zmieniłem tylko membrane od sprzęgła co kosztowała 30 zł i zamówiłem ją u siebie w Wado w sklepie i była na drugi dzień a świece co zapier...ił mi łebek jak do odcinki przegazował na zimnym tem miałem na drugi dzień. Pegaso to wogóle jest korzeń BMW więc części idą w góre. U mnie w ekipie juz tylko dwóch lata japonia reszta Dukaty, Aprilie, Acgivy, Triumphy i Buell i nikt nie marudzi, nie narzeka i nie warszatuje sie cały czas do tego na kredyt...trzeba kupić dobra sztuke jak z każdą marka:) do hond też są kosmiczne ceny pomp a do niektórych modeli pasuje od maszyn budowlanych gdzie cena spada:P zreszta czasy sie zmieniły a Aprilli duzo na części, Cagiva zaś to suzuki oprócz komputera i filtrów |
_________________ Sokól grzmi i trzęsie ziemią |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |