Przesunięty przez: OCC Senior 2010-10-18, 15:47 |
BMW K 1600 GT 6-ciocylindrowy motocykl |
| Autor |
Wiadomość |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-02-25, 12:53
|
|
|
moc jest niesamowita i co najważniejsze równo oddana . Klang na serii to rzeczywiście trochę porażka , bo chciało by się słyszeć te 6 garów . No ale to maszyna emerycka więc ma być sajlent i szlus .
No i na tym filmiku fajnie widać to że BMW nie buja przy zmianie obciążeń . Ja po pierwszej jeździe na Beemowskich zawiechach to myślałem że coś jest zepsute , a teraz jak właże na dzapsy to mi się żołądek przewraca . |
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
|
|
|
 |
tazzman
Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2010 Posty: 146 Skąd: Bielsko/Katowice
|
Wysłany: 2011-03-01, 18:38
|
|
|
a ja jak zreszta przewaznie.. w 100% popieram giemula..
motocykl nie dla dzieciakow, tylko dla zorientowanych na konkretny rodzaj motocykli ludzi, ktorzy maja kase i chcą tym jeździć. |
|
|
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-11-10, 00:07
|
|
|
Zrobiłem sobie już 500 kilosów na tym czymś . POEZJA Całe pierdolenie o zawalatości , masie itp można w dupe wsadzić ! Motorek jedzie jak lala , wcale nie czuć jego 350 kg . Moc jest , moment jest , ale nie powala tak jak myślałem że będzie powalać , jest zupełnie do ogarnięcia dla doświadczonego bikera . Maszyneria wbrew pozorom jest tak uniwersalna że głowa boli . Można nią wozić zad jak emeryt ,można używać do dojazdów do roboty , można pomykać jak skuterem , można zwiedzać świat , ale można też zapierdalać tak że gówka mała . Woziłem się na plastikach dosyć w życiu więc jakieś tam porównanie mam , a ten sprzęt jak zacząłem go gonić to w szoku byłem że tak dobrze daje sobie rade .
http://www.youtube.com/wa...n_order&list=UL
| Trollsky napisał/a: | | tak, ten kto bedzie jezdził tym motocyklem tylko po miescie i na chudów to jebany lansiarz |
to mosz :
 |
|
 |
Burst

Motocykl: Yamaha FZ6 S2
Imię: Michał
|
Wysłany: 2011-11-10, 00:46
|
|
|
| MOTORMANIA właśnie robiła test tego bydlaka i strasznie zachwalali. Sam byłem ciekaw czy im się wydawało czy faktycznie taki okręt może dobrze powozić, ale kolejna pozytywna opinia także chyba mieli rację. Powiedz lepiej jakie są twoje wrażenia odnośnie silnika bo jako jeden z nielicznych na tym forum miałeś pewnie okazję poganiać 6 - cylindrowca w moto. |
_________________ "If everything seems under control – you are just not going fast enough." - sir Sterling Moss |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-11-10, 01:26
|
|
|
każdy kto wlezie na ten sprzęt będzie pod wrażeniem . Wiem że to letko banalna gatka, ale tak zwyczajnie jest . Kultura tego silnika jest tak zajebista że wręcz nieporównywalna z niczym innym , a trochę parchów już w życiu powoziłem to porównanie jakieś tam mam . Jedzie np na 6 biegu od 30 km/h i nie ma żadnych szarpań , a jedzie też tak że mało który kozak na tysiącu by mógł mu za ogonem nadążyć . Generalnie to reakcja na kręcenie manetą jest jak w rasowym sporcie , łapie obroty od razu , cza uważać . Tak sumując to .... no .... poezja , co mam pisać Np wychodzenie z łuków na pełnym ogniu to po prostu mistrzostwo świata jest ! Żaden supersport nie daje ( mi przynajmniej ) takiej frajdy bo zwyczajnie tu działa waga ( stabilizuje ) , a pewność prowadzenia na zawiechach BMW to już norma i nikogo kto na takich się woził , nie muszę przekonywać że "zwyczajne" zawiecha to po prostu przeżytek i tyle .
A już jazda na wyłączonej kontroli trakcji to ..............UUUUUUUUUUchuCHUUUUUUUUU Gacie pełne przy każdym odkręcaniu .
Zresztą cała bajeryka ( radyjo , pierwszy kolorowy wyświetalacz , regulacja zawieszeń w czasie jazdy , pięciostopniowe grzanie manetek i zica , zmiana trybu jazdy , tempomat i masa innych dupereli ) to wszystko pryszcz bo dziecinna radocha z jazdy jest zwyczajnie !
Jestem przyzwyczajony do dużych motocykli , ale ten motorek pomimo swojej wagi ( bo nie postury ) to super uniwersalny sprzęt ! I to mnie najbardziej zdziwiło . Serio ! Można nim śmigać cały tydzień po bułki a w sobotę jechać z babą i tobołami na koniec świata , albo z kumplami na sportach na wyżywkę na winkle . Wszędzie daje radę .
Tak więc emeryci wchodzą na nową drogę życia ! |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-11-10, 02:16, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-11-10, 01:40
|
|
|
| fajna sztuka tylko cena dosc zaporowa, moze jak bede starszy to ceny uzywek bedą juz bardziej do przyjecia bo 90 k powala na kolana.... |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-11-10, 01:44
|
|
|
..... za 9dych to spuchlaka nie kupisz , ino wersję dla ubogich No cóż . Innowacyjność , panie ! Za to cza zapłacić . Radocha w tym że rzeczywiście używane Beemy tanieją . |
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2011-11-10, 01:52
|
|
|
| moto napewno sie nadaje do tego o czym piszesz ale czy az taka wielkosc jest potrzebna, mniejszy model tez jest calkiem przywoity..... |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-11-10, 02:23
|
|
|
wiesz, ja nie chce tu siać jakiejś durnej propagandy ( o jaką się mnie co chwile posądza ) . Zwyczajnie jak powozisz dupsko na tym , to sam zobaczysz . Nie ma co gadać . To jest jeden z takich motocykli , które zmieniają człowiekowi pojmowanie motocyklowania . Ja już na każdy motocykl teraz będę patrzył inaczej . No bo jaki aspekt byśmy nie wzięli to jest tu potęga , czy np spalanie , czy np komfort , czy np pałery , .... no wszystko po prostu ! To zostaje ci gdzieś tam we łbie na zawsze . To zwyczajnie zajebisty sprzęt jest |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-11-10, 02:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2011-11-10, 02:27
|
|
|
heh ja Cie o nic nie posądzam bo tez mam swoją chorobe ale na inną marke ale ciekawi mnie czy pomiedzy modelem 1200 a 1600 jest az taka roznica bo przeciez 1200 to bardzo fajny moto i nie wiem czy ''jescze wiecej'' jest potzrebne...
jak spalanie tego moto bo w turystyce jest to wazna rzecz choc moze ktos powie ze jak sie kupi moto za 90 k to spalanie jest bez znaczenia ale nie dla mnie....... |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-11-11, 19:45
|
|
|
mam 1200 . I powiem tak , dopóki nie wsadziłem dupy na 1600 to myślałem że to wystarczy . Mam 130 KM , tam jest trochę więcej i dostępnych z niższych obrotów . Kiedy to jest potrzebne ? Ano jak doładujesz motora i wsadzisz dwie osoby to masz dobrze ponad pół tony do jazdy . Oczywiście 1200 daje sobie radę bo nie jest to wysilony japoniec tylko niskoobrotówka , ale 1600 dale radę lepiej Spalanie to mistrzostwo świata w 1200 RS ( bez względu jak jedziesz ciężko przekroczyć 6- 6,5 litra ) , ale już 1200 S czy R ( nowsze silniki ) biorą więcej . W 1600 np zalałem raz 20 litrów i zrobiłem tylko 220 km ale zdrowo pałowałem , a jak jechałem jak emeryt to na 20 litrach zrobił dobrze ponad 300 km , więc klasa sama dla siebie . |
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2011-11-11, 20:17
|
|
|
| wiec wygląda na to ze lepiej nie wsiadac na moto lepsze niz sie ma ;p;p |