|
600rr vs GSXR 600 vs GSXR 750 |
| Autor |
Wiadomość |
tomektychy
Motocykl: GSX-R 750 K6
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-04-04, 22:15
|
|
|
| SV odpada....śmignąłem na takiej i jest wolniejsza od Thundera...cofać się nie będę:) RR od 2005 byłą już na upsie i też taki bym już chciał. Świstak....to zagaduje: można by się jakoś ustawić i dosiąść bo cięzko mi będzie na coś się zdecydować aż organoleptycznie się nie przekonam na czym mi będzie lepiej:) |
_________________ Bo marzenia się realizuje a nie odkłada na później!
GS 500 --> YZF Thundercat 600 --> GSXR 750 K6 |
|
|
|
 |
Robs85

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 276 Skąd: Czerwionka
|
Wysłany: 2011-04-04, 23:08
|
|
|
Pisząc wolniejsza, mam rozumiec że mówisz o prędkościach zbliżonych do maksymalnych?
Bo co do sprawnego wyprzedzania, elastyczności i poruszania sie w ruchu ulicznym trzeba by podyskutować, albo jeszcze lepiej sprawdzić to osobiście... |
|
|
|
 |
ElectroOne
People can fly

Motocykl: GSX-R 1000 K9
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-04-05, 08:14
|
|
|
| Potencjałem 200 konnych motocykli jest to że pojedziesz 50 na 6tym biegu, przekręcisz manetkę a on będzie sprawnie przyspieszał. Jeśli chodzi o prędkość max to i tak nie ma za bardzo miejsc żeby tak polecieć a po drugie po co. |
_________________ Owner of the Top Performer 600K6=>1000K7=>1000L0
 |
|
|
|
 |
tomektychy
|
Wysłany: 2011-04-07, 21:31
|
|
|
no i dziś dosiadłem oraz przejechałem się na RR....to bezkompromisowy sport... to sprzęt który daje samą przyjemność gdy kręcisz go do końca manetki jest stworzony do tego by zapierd@alać. 1 jest taka długa że ma się wrażenie że się nie kończy :d ale ten ryk z przelotowego tłumika coś pięknego. Leciutki jak piórko,malutki....sam się kładzie i zachęca do ostrej jazdy po zakrętach.....co prawda śmignąłem się tylko kawałek ale wnioski nasuwają się same po takiej przejażdżce. hamulce jak brzytwa....stoppy to pewnie żaden problem. ale pozycja bardzo mało cywilizowana ostro pochylona wszystko na wyprostowanych rękach...nadgarstki na pewno cierpią przy powolnej jeździe. zaraz po tym dosiadłem się do GSXR K6 750 i pozycja jest bardziej wyprostowana....wyższa szyba i pewnie dało by się jechać:) |
_________________ Bo marzenia się realizuje a nie odkłada na później!
GS 500 --> YZF Thundercat 600 --> GSXR 750 K6 |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-04-07, 22:06
|
|
|
A jak byś dosiadł mojego maszina to byś podziękował.(pozycja bardzo mało cywilizowana)mój motong Bite 10 cm wyżej ma sety.Niema tu lekko.I tu morał: 600rr to jeszcze lux na jazde po mieście i lekiej turystyce.Jedna wada to moment obr którego nema w litrze,ale i nie bedzie..bo to przecież 600 ccm'ów.
Nie wybrzydzaj bo każdy z nich jest piękny ! |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
tomektychy
|
Wysłany: 2011-04-08, 21:48
|
|
|
wydaje mi się że GIXxER jest bardziej ludzko nastawiony:) a nie typowo na jazdę sportową.siedziałem na nim zaraz po RR...i kolana miałem jakoś bardziej wyprostowane. musiałbym się ostro zastanowić...w sumie torbę na tył da się wrzucić bez problemu...bo wydech wadził nie będzie
[ Dodano: 2011-04-20, 18:34 ]
mógłby mi ktoś napisać z użytkowników RR ile pali taki sprzęt? naczytałem się na sieci że potrafi wypić 10l....ok ale przy ostrej naparzance.... a przy normalnej jeździe, bez jakiegoś ostrego pałowania tyle że przy jeździe turystycznej? wyciągnie 6-7 litrów? a może nawet mniej?
[ Dodano: 2011-04-21, 19:13 ]
podbijam pytanie....od razu też pytanko ile pali gsxr 750 k5? jak ma się to do RR?:) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|