Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ISLE OF MAN TT 2015 - ktoś zainteresowany?
Autor Wiadomość
darekfz1 

Motocykl: yamaha fz1
Imię: darek
Wysłany: 2014-07-27, 22:30   ISLE OF MAN TT 2015 - ktoś zainteresowany?

Witam
Wiem że czasu jeszcze mnóstwo, ale promy na wyspę MAN są wykupywane na pniu, dlatego piszę już teraz.
jest ktoś zainteresowany wyjazdem na wyścigi drogowe na wyspie MAN? byłem tam w 2009 roku, ale niestety nie na swoim moto (samolotem do UK, dalej jako plecaczek z kumplem).
teraz chciałbym pojechać własnym moto i być tam cały tydzień wyścigowy.
Trasa to ok 2000 km w jedną stronę (chce to zrobić w dwa dni) nocleg w douglas, na polu namiotowym.

Wyścigi odbywają się w ostatnim tygodniu maja (treningi) i pierwszym tygodniu czerwca - wyścigi.
Jakby ktoś był chętny proszę o kontakt
pozdrawiam
darek

vardoger 
ak Lucas

Motocykl: K1300R
Imię: Łukasz
Wysłany: 2014-07-28, 09:02   

Siema a może transport do Londynu i stamtąd moto na prom ?
Oszczędzasz 3000km nudnych autostrad.

darekfz1 

Wysłany: 2014-07-28, 22:27   

witam
a skąd moto w londynie? wynająć? czy wysłać busem? bo za bardzo nie wiem co masz na myśli?
pozdrawiam
darek
PS sama droga też może być przygodą...
ps2 kombinowałem z różnymi wariantami, z tym prom z Rotterdamu do HULL, ale jakby nie liczyć zawsze wychodzi dużo drożej niż przejazd nudnymi autostradami

Waldi59 

Motocykl: dwa nakedy
Imię: Waldemar
Wysłany: 2014-07-29, 00:24   

jadąc na Isle of Man robisz tak : zbierasz 3 zainteresowanych następnie pakujesz rumaki na przyczepę przejeżdżasz nudnymi autostradami do Francji przeprawa przez kanał i przez dwa lub trzy dni jeździsz pięknymi wąskimi ulicami po Anglii omijając autostrady ( wrażenia pozostaną na długo ) później przeprawiasz się na wyścigi, a po imprezie droga górska jest otwarta przez kilka dni w jednym kierunku żeby się nie pozabijali ci wszyscy którzy chcą się przez chwilę poczuć jak Joey Dunlop, John McGuinness, Gay Martin czy Ian Hutchinson, następnie powrót do miejsca załadunku moto na przyczepy i powrót do domu. Taka opcja jest najlepsza

vardoger 
ak Lucas

Wysłany: 2014-07-29, 08:27   

Waldi59 napisał/a:
jadąc na Isle of Man robisz tak : zbierasz 3 zainteresowanych następnie pakujesz rumaki na przyczepę przejeżdżasz nudnymi autostradami do Francji przeprawa przez kanał i przez dwa lub trzy dni jeździsz pięknymi wąskimi ulicami po Anglii omijając autostrady ( wrażenia pozostaną na długo ) później przeprawiasz się na wyścigi, a po imprezie droga górska jest otwarta przez kilka dni w jednym kierunku żeby się nie pozabijali ci wszyscy którzy chcą się przez chwilę poczuć jak Joey Dunlop, John McGuinness, Gay Martin czy Ian Hutchinson, następnie powrót do miejsca załadunku moto na przyczepy i powrót do domu. Taka opcja jest najlepsza

Nic dodać nic ująć ;)
Cztery osoby w aucie to za dużo, przy tej ilości moto przekroczysz też 3,5T
Planuje zorganizować się w 3 osoby na podobnej klasie motocykli.
Ostatnio zmieniony przez vardoger 2014-07-29, 08:30, w całości zmieniany 1 raz  

darekfz1 

Wysłany: 2014-07-29, 09:54   

powiem szczerze opcji z moto na przyczepie nigdy nie brałem pod uwagę, bo dla mnie to trochę obciach, jak wycieczka na moto to od początku, ale w sumie, biorąc pod uwagę aspekt ekonomiczny, jest to najlepsze rozwiązanie... kto wie, może...
pozdrawiam
darek

vardoger 
ak Lucas

Wysłany: 2014-07-29, 11:25   

Nie wiem ile jeździsz, ale dla mnie zapierdzielanie 1500km motocyklem po autostradzie nie jest już tak przyjemne. Wole dojechać wypoczęty i pojeździć na miejscu. Tak jak kolega wcześniej napisał ... specyfika tamtego regionu i klimat są warte objechania okolicy.

Czy to obciach targać moto na taką odległość ? Widocznie robię jeszcze większy obciach bo czasami targam moto do Zielonej Góry czy Radomia ...

darekfz1 

Wysłany: 2014-07-29, 13:40   

no raczej jeżdżę dużo,

raz zrobiłem trasę, i to jest mój rekord, z chorwacji przez Grossglockner chochalpenstrasse do Katowic - 1664 km w 22 godziny (jechałem sam, wiadomo że po górach się nie pogoni - podziwianie widoków, poza tym później już zmęczenie dawało znać coraz bardziej no i odpoczynki były coraz dłuższe - więc się trochę tych godzin uzbierało) - przepraszam za małą przechwałkę!

Jak pisałem wcześniej, ekonomicznie rzecz biorąc jest to najrozsądniejsze i nie mówię, że nie do zrobienia.
pozdrawiam
darek

Odpowiedz do tematu