Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
weekendowe wypady
Autor Wiadomość
harmonista 

Motocykl: VFR800FI '00
Imię: Rafał
Wysłany: 2014-05-03, 00:41   weekendowe wypady

Mamy z żoną trochę wolnych weekendów w tym roku, a właściwie to chyba większość jak nie wszystkie ;) i...
w związku z tym szukamy towarzystwa z okolicy na wypady jedno ,dwu, trzy dniowe - kwestia dogadania. Może ktoś nie lubi sam latać, a na trzy, cztery moto zawsze raźniej. Można spędzić miło i przyjemnie weekendy :)
Trasy i tempo raczej turystyczne. Odległości bliższe, dalsze, wszystko do ustalenia.

Lucyfer 

Motocykl: Yamaha R6
Imię: Paweł
Wysłany: 2014-05-03, 12:53   

Na krótsze wypady - bardzo chętnie ;-)

Butan 

Motocykl: Yamaha Special
Imię: Grzegorz
Wysłany: 2014-05-04, 11:37   

Staram się śmigac na takie wypady kiedy tylko mogę i mam kaskę . Niestety z zebraniem ludzi jest trochę problemów chcoby z tego powodu , że preferuję jazdę turystyczną (chopperową) tzn 120-130 km/h nooo.. i nocleg raczej pod namiotem ze względu na to , że nie planuję niczego z dużym wyprzedzeniem a decyzja wyjazdu może zapaśc nawet dzień wcześniej :D . Zawsze spotka się kogos w trasie i jest spoko .
Na majówkę zaplanowałem wypad na 4 dni nad Solinę jednak prognozy pogody mnie trochę wystraszyły więc w ostatnim dniu zapadła decyzja wypadu bliżej tzn do Niedzicy , Czorsztyna i śmiganie w Pieninach aż do zmarznięcia :D . Jazda była spoko ale noce pod namiotem były trochę chłodne więc wytrzymałem tylko 3 dni i dziś już w domku popijam kawkę i kombinuję kiedy umyc moto na następną wyprawę ;) .
Jeśli chodzi o samą trasę to mogę śmiało polecic jazdę ale przez Wieliczkę , Limanową - piękne widoki i mocno ciasne winkle ;) . Posiłek najlepiej pod Trzema Koronami w barze o nazwie "Biały Domek" - jedzenie bardzo dobre i tanie .

oleksir 

Motocykl: YAMAHA ROYAL STAR VENTURE
Imię: Aleksander
Wysłany: 2014-10-08, 10:41   

Mam zamiar wybrać się teraz tj 11-12 pozwiedzać zamki dolnego Śląska tz w sobotę zamek Czocha niedziela Książ nocleg w jakiejś agroturystyce , myślę że pogoda dopisze i fajnie się sezon zakończy , jest tylko jedno ale pracę mam dość specyficzną i o tym czy będę miał wolną sobtę dowem się w piątek koło południa , ale jeśli byłby ktoś chętny fajnie by było , w razie czego tel 502534796

Odpowiedz do tematu