Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Orzesze,Mikołów i okolice
Autor Wiadomość
tomekj 

Motocykl: Honda Varadero 125
Imię: Tomek
Wysłany: 2016-03-10, 10:36   

Mirek, jak powiedziałem: dla mnie ok, o ile nikt nie będzie się (poniekąd słusznie :D ) wq... na mnie, że za wolno i za mało zrywnie ;) Natomiast w sobotę ma padać - tako rzecze ICM, ale że tendencja ciśnienia jest zdecydowanie wzrostowa, więc prorokuję względnie przyzwoitą pod kątem opadów niedzielę i proponuję raczej ten dzień zakładać na wypad.

Baniol 

Motocykl: Honda Varadero XL 125
Imię: Darek
Wysłany: 2016-03-10, 14:25   

Ja jeszcze w pracy. A nie chcę się nakręcać bo mnie potem szlak trafia że nie wyszło.

kijek007 

Motocykl: HONDA VFR 800FI `00
Imię: Łukasz
Wysłany: 2016-03-10, 18:00   

Chudów zaliczony po raz kolejny :)

[ Dodano: 2016-03-11, 21:41 ]
Panie i panowie wrzucam pierwszy plan wycieczki jak tylko zrobi się naprawdę już fajnie na dworze. Plan przedstawie jako jedno dniowej ale można dołożyć jeszcze coś ciekawego i zrobić dwu dniówkę ewentualnie zatrzymać się jak ktoś nie będzie chciał na jeden dzień to może sobie zrobić nocleg nad jeziorkiem nyskim albo Otmuchów. Wiec tak wyjazd na pewno odbył by się skoro świt :)pierwszy odcinek trasy miejsce zbiórki - Jezioro otmuchowskie pierwszy postój w dupie 150 km liczę 2 h jazdy, tam dychnąć dłużej nad jeziorkiem. Potem odcinek Otmuchów - Kamieniec Ząbkowicki - Radków ok 70 km tam taki krótki odpoczynek, regeneracja przed zakrętami każdy jedzie swoim tempem spotkanie w Kudowie zdrój powrót odbicie na blednę skały fajne miejsce tam się przejść, potem szczeliniec wielki jakieś tam skalne miasto tam jest, po czym twierdza Kłodzko tu znowu dłuższy odpoczynek tam pozwiedzać i kolejnie zależy od czasu albo kierunek dom albo ci co chcą nocleg nad jeziorkiem nyskim/otmuchowskim, albo odpoczynek nad jeziorkiem i powrót do domu.

https://goo.gl/maps/uNx63Tv8qUB2

Śliwa 

Motocykl: honda varadero 125
Imię: sylwek
Wysłany: 2016-03-12, 00:09   

Kijek kiedy to ? Jeśli tylko czas pozwoli to się piszę .

kijek007 

Wysłany: 2016-03-12, 00:29   

zaraz jak tylko się pogoda zrobi już naprawdę fajna to będzie jeden z pierwszych wypadów.

tomekj 

Wysłany: 2016-03-12, 06:00   

Jeżeli można dorzucić swoje 0,03 PLN, bo znam teren:

Program wypadu jest dość napięty i pomysł z dwudniówką jest lepszy. Drogę Stu Zatrętów proponuję brać w dół, tj. od Kudowy, a nie od Radkowa. Nie wiem też, jak w tym roku przy łagodnej zimie, ale na Szczelińcu w przeszłości w niektórych miejscach lód potrafił zalegac aż do maja, uniemożliwiając przejście całej trasy dookoła - weź to pod uwagę. A jak będziecie w tamtym terenie to warto też zahaczyć o Złoty Stok i zaliczyć drogę 389, bo jest całkiem fajna krajobrazowo.

miras1970 

Motocykl: Pszczółka 600
Imię: Mirek
Wysłany: 2016-03-12, 08:33   

pisze się na jeden dzień.

kijek007 

Wysłany: 2016-03-12, 11:56   

tomek myślałem tam o kopalni złota w złotym stoku ale mi właśnie też raczej widzi się to na jedno dniówkę, i niema się co rozdrabniać chyba żeby dołożyć trasę gdzieś tam na Wrocław Karpacz to wtedy by się opłacało dwa dni, to jeszcze będzie do uzgodnienia to narazie taki knif żebyśmy bardziej zatęsknili za wiosną :P To i tak trzeba liczyć tak jak na mapce 9 godzin jazdy ale zawrze to szybciej wychodzi no ale licząc 9 godzin jazdy wyjazd o 6-8 rano licząc że o 8 to samej jazdy masz do 17 plus odpocząć połazić to masz 22 w domu i to gwarantuje ze na spokojnie po pierwsze drogi zawrze ubywa szybciej niż na mapce wiec na pewno nie 9 godzin jazdy po drugie 5godzin na zwiedzanie to masz aż za dużo, wiec wcale to nie jest napięte a zawsze można wyjechać o 6 to masz jeszcze 2h więcej.

sagittarius 

Motocykl: MS 1900
Imię: Edi
Wysłany: 2016-03-12, 17:40   

Dwa lata temu wybraliśmy się na Szczeliniec w kilka moto (fakt że armaturą) i zajęło nam to od rana aż po północ więc troszku napięty będziecie mieli grafik. A w związku z tym że byłem podpowiedziec chcę byście nie jechali w żaden długi weekend bo ludzi jest masa zarówno na Błędnych Skałach jak i na Szczelińcu jednym słowem kolejki dłuuugie jak 66 Route ;)

kijek007 

Wysłany: 2016-03-12, 17:50   

się zobaczy kaj tam do maja :P ale plany są i na nich tylko się nie skończy i to się liczy :)

tomekj 

Wysłany: 2016-03-12, 18:38   

kijek007 napisał/a:
po pierwsze drogi zawrze ubywa szybciej niż na mapce wiec na pewno nie 9 godzin jazdy po drugie 5godzin na zwiedzanie to masz aż za dużo, wiec wcale to nie jest napięte

Ad 1 - nie potwierdzam :) Ale ja patrzę z perspektywy swoich 125 cm3 ;)
Ad 2 - Samo wejście na Szczeliniec i oblecenie wszystkiego w kółko trochę czasu Ci zajmie - oczywiście o ile nie chcesz zwiedzać jak japoński turysta, który na wycieczce ogląda okolice wyłącznie w biegu i przez obiektyw, a dopiero po powrocie do domu delektuje się widokami ;) Tak samo np. Błędne Skały, czy Twierdza Kłodzka.

Pozwolę sobie tylko dodać, że sądzę, iż wiem, co mówię, bo bardzo lubię i odwiedzam tamte miejsca i to od ponad ćwierci wieku. Ale oczywiście zrobisz, jak zechcesz :) Powodzenia, bo okolice fajne, więc potwierdzam, że warto.
Ostatnio zmieniony przez tomekj 2016-03-12, 18:40, w całości zmieniany 1 raz  

kijek007 

Wysłany: 2016-03-12, 18:48   

No na pewno nie będzie łatwo czas napięty ale pięć godzin na wszystko styka wiem bo autem tam już byłem (do tego jeszcze kopalnia złota kaplica czaszek i wampirzyce czy jakoś tak katedra i te nakręcane chłopki :D i to w jeden dzień) a nad każdym kamykiem niema co stać wiec założenie 9 godzin jazdy piec godzin zwiedzania myślę jest w porządku???

Baniol 

Motocykl: Honda Varadero XL 125
Imię: Darek
Wysłany: 2016-03-13, 12:05   

Normalnie tęsknię za naszymi spotkaniami.

mowmidusiu 

Motocykl: Yamaha yzf 600r
Imię: Daria
Wysłany: 2016-03-13, 12:42   

Ooooo tyle ludziów <3
Profil Facebook

miras1970 

Motocykl: Pszczółka 600
Imię: Mirek
Wysłany: 2016-03-13, 13:41   

gitesowo było :)

Odpowiedz do tematu