|
Latanie w styczniu czas zacząć |
| Autor |
Wiadomość |
Mdevil

Motocykl: Kawasaki ZX10R 2007
Imię: Mateusz
Wiek: 35 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 1185 Skąd: WRM MC POLAND
|
Wysłany: 2012-01-15, 12:56
|
|
|
wiesz no jak sie jechalo na rownice jako tako droga byla ok mokro bylo i dalo sie jechac ale jak wracalem nie bylo tak kolorowo przymrozilo bylo z -4 tak od pawlowic przed mostem zaczela sie szklanka dodalem gazu i mnie pozamiatalo malo brakowalo i bym przez ten most przelecial:P no to jechalem potem prosto tak z predkoscia 40/50 km na h 1 swiatla wyhamowalem na styk ale z 400 m na nogach rozciagnietych jechalem i na hamulcu lekko;p i w zorach jakis km od domu jakis baran na zoltym swietle zahamowal na szlak ja jadac z 40 km na h nie bylem w stanie wyhamowac i na milimetry oboklusterka mu przejechalem i na poznym czerwonym... bylo goraco;p nigdy wiecej latania w zime
no i moto cale oblodzone masakra ! |
_________________ ni |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-01-15, 13:04
|
|
|
| Mdevil napisał/a: | | nigdy wiecej latania w zime |
Oj tam oj tam. |
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2012-01-15, 13:06
|
|
|
| Mdevil, ale szacun dla ciebie..... |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-15, 13:25
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Czemu szkoda ? A jeżdżąc w lato to nie szkoda ? |
Ryzyko wyjebki na śniegu jest nieco większe niż latem na suchym asfalcie. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2012-01-15, 13:49
|
|
|
| ozon napisał/a: | | Mdevil, ale szacun dla ciebie..... |
Ozon
| ozon napisał/a: | | Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow... |
ale to się wyklucza.
Wyjeżdżać w taką pogodę to proszenie się o kłopoty. Ja też się popisałem ani prawa jazdy ani przeglądu ani ubezpieczenia moto nie zarejestrowane wsiadłem i pojechałem i jeszcze żeby typom w puszkach satysfakcji nie dawać to oni 20 ja 70. Do dziś się zastanawiam co spowodowało, że uwierzyłem w to, że to się mogło udać. A potem godzina czekania na lawetę i tylko oglądanie się co chwila w lewo i prawo czy przypadkiem jakiś radiowóz nie jedzie bo jakby jechał to siły w kosmosie nie ma żeby się nie zatrzymali. Jeszcze w tej samej miejscowości z miesiąc wcześniej próbowałem uciec samochodem przed radiowozem. Ucieczka zakończyła się sukcesem tyle, że policji. Ktoś się wstawił i rozeszło się po kościach ale zapowiedzieli mi, że jak się znowu wychylę to już mi to płazem nie ujdzie bo przegiąłem. Auto to samo bez niczego jedyne co to jakiś dowód rej na typa z warszawy i jedna tablica leżąca na przednim siedzeniu na będzińskich numerach w ogóle nie od kompletu. Możecie wierzyć to czekanie na lawetę zdecydowanie do przyjemności nie należało. Jedyne co mogę powiedzieć to: młode roczniki nie naśladujcie nigdy takich jak ja bo fajnie jest ale do puki się udaje a nigdzie nie jest powiedziane, że każdemu musi się udać. I w zimę nie wyjeżdżać jeśli coś się stanie to wam przypiszą winę. A trzymanie się braku zapisu w przepisach dotyczącego zakazu jazdy motocyklem w zimę gówno da bo w przepisach istnieje za to nakaz uwzględniania warunków na drodze więc w ogóle nie powinniście wyjeżdżać takim pojazdem na drogę przy takich warunkach. Każdy sąd w takiej sytuacji uwali nikogo innego jak was. |
|
 |
Mdevil

|
Wysłany: 2012-01-15, 14:48
|
|
|
| w zasadzie sam na drodze nie bylem:D jakis gosciu na krosowie z 100 lecial po tym lodzie:D i to ktos z forum tu:D |
_________________ ni |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2012-01-15, 14:59
|
|
|
| Marne to usprawiedliwienie ale dobrze, że próbowałeś. |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2012-01-15, 15:38
|
|
|
| Mdevil napisał/a: | | w zasadzie sam na drodze nie bylem:D jakis gosciu na krosowie z 100 lecial po tym lodzie:D i to ktos z forum tu:D |
Może miał kolce. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2012-01-15, 15:57
|
|
|
| albo pełne gacie. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-01-15, 17:26
|
|
|
Dobra nauczka Mdevil, dobra bo się nie połamałeś , ani moto, ...a bieliznę się wypierze.
Ciągle zastanawiam się kto Ci te białe skóry czyści , po takich zimowych jazdach ? |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
Mdevil

|
Wysłany: 2012-01-15, 18:07
|
|
|
| xD wlasnie dzis czyscilem:p no troche ciezko to domyc;p ale dalo rade nivea i heja;p trudno w ujebanej bd jezdzil:P to ma czynic a nie ciepac sie w oczy;p |
_________________ ni |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2012-01-15, 19:22
|
|
|
prezesartur, z tym nie dla idiotow to raczej sklania sie jak jest sezon bo cwaniakow na moto nie brakuje i brakowac nie bedze nie zebym mdevila bronil ale chlopak postanowil sobie wzbogacic swoje doswiatczenie motocyklowe |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
Mdevil

|
Wysłany: 2012-01-15, 22:49
|
|
|
Dokladnie tak ozon:D nigdy nie wiadomo co czlowieka w trasie spotka;p
pojedziesz gdzies daleko i cie spotka snieg czy deszcz to nie bd wiedzial jak sie zachowac;p |
_________________ ni |
|
|
|
 |
Kasiek

Motocykl: VFR 750
Imię: Kasiek
Wiek: 43 Dołączyła: 19 Gru 2010 Posty: 267 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2012-01-15, 23:11
|
|
|
| Mdevil napisał/a: | Dokladnie tak ozon:D nigdy nie wiadomo co czlowieka w trasie spotka;p
pojedziesz gdzies daleko i cie spotka snieg czy deszcz to nie bd wiedzial jak sie zachowac;p |
No no. Tak jak mówisz. Można też na próbę wjechać w drzewo, bo w razie gdybyś kiedyś wjechał to nie będziesz wiedział jak się zachować. |
_________________ ~Każde marzenie dane jest nam wraz z mocą potrzebną do jego spełnienia~ |
|
|
|
 |
Cortex

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
|
Wysłany: 2012-01-15, 23:35
|
|
|
lepiej poćwicz jazde na gumie, w razie czego jak by ci przypadkiem strzeliła klamka sprzęgła i za duzo gazu poszło |
_________________ amicus certus in re incerta cernitur
 |
|
|
|
 |
|
|