|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Grudniowe Latanie |
| Autor |
Wiadomość |
Kamyk
Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-12-27, 21:59
|
|
|
Powiedz mi tak szczerze czy jazda w taką pogodę sprawia Ci jakąkolwiek radość, czy może latasz tylko dlatego żeby pokazać jaki to prawdziwy motocyklista jesteś...?
Dla mnie jazda w takich warunkach to nic fajnego... bo ani nie odkręcisz przy wyjściu z zakrętu bo dupa zaraz ucieknie, dłuższa jazda też odpada bo się zimno robi itp...
Dla mnie jazda ma sprawiać przyjemność a nie być powodem do dumy, że jako jedyny na forum jeszcze nawijam kilometry, bo owszem można, ale po co?? Po to żeby zastanawiać się czy wyhamuje czy może po drodze, będzie lód i będzie problem, każdy zakręt trzeba podpierać nogą bo inaczej może być ciepło...
bez napinki, takie moje luźne pytanie... pzdr |
_________________ ale po co? |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-12-27, 22:35
|
|
|
| Kamyk napisał/a: | (...) dłuższa jazda też odpada bo się zimno robi itp...
Dla mnie jazda ma sprawiać przyjemność a nie być powodem do dumy, że jako jedyny na forum jeszcze nawijam kilometry (...) |
Nie jedyny... wczoraj też jeździłem, z tym że nieco mniej... jakieś 50 km.
Poza tym, nie ma złej pogody, tylko są źle ubrani motocykliści.
Może lepiej nie dyskutujmy w kwestii co, komu sprawia przyjemność, bo każdy ma indywidualne upodobania- jednego kręci jazda na moto zimą, innego koprofilia. |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-12-27, 23:29
|
|
|
| Kamyk napisał/a: | | Dla mnie jazda w takich warunkach to nic fajnego... bo ani nie odkręcisz przy wyjściu z zakrętu bo dupa zaraz ucieknie, dłuższa jazda też odpada bo się zimno robi itp... |
A jak jesteś w trasie i zacznie padać deszcz, to też schodzisz z moto i dzwonisz po lawetę , ...bo dupa będzie ucikac i się przyjemność skończyła ?
Niektórym jest ciężko wytrzymać pół roku bez tego co bardzo lubią.
Na szczęście nie ma przymusu, kto chce lata ,reszta se może popatrzyć.
Ja latam , ...bo nie mam ładowarki |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
Kamyk
Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-12-28, 10:05
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | Kamyk napisał/a: | | Dla mnie jazda w takich warunkach to nic fajnego... bo ani nie odkręcisz przy wyjściu z zakrętu bo dupa zaraz ucieknie, dłuższa jazda też odpada bo się zimno robi itp... |
A jak jesteś w trasie i zacznie padać deszcz, to też schodzisz z moto i dzwonisz po lawetę , ...bo dupa będzie ucikac i się przyjemność skończyła ?
Niektórym jest ciężko wytrzymać pół roku bez tego co bardzo lubią.
Na szczęście nie ma przymusu, kto chce lata ,reszta se może popatrzyć.
Ja latam , ...bo nie mam ładowarki |
Jadę 500 i wtedy deszcz mnie nie trafia, a poważnie oczywiście, że jadę dalej ale to jest taka niespodziewana okoliczność i te parę km można przejechać. Mi bardziej chodziło o to, że w taką pogodę to się człowiek bardziej zastanawia jak to zrobić żeby się nie wyjebać niż cieszy się jazdą
Przynajmniej ja tak mam |
_________________ ale po co? |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-12-28, 11:56
|
|
|
Kamyk, to jest jak z orgazmem po Rosyjsku-kładziesz fiuta
na taboret i walisz 5kg młotkiem- orgazm jest jeśli nie trafisz. |
|
|
|
 |
ralfązo
Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
|
Wysłany: 2011-12-28, 12:02
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | Kamyk, to jest jak z orgazmem po Rosyjsku-kładziesz fiuta
na taboret i walisz 5kg młotkiem- orgazm jest jeśli nie trafisz. |
rafi zakladam ze co impre masz przepraktykowane haaaaa |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-12-28, 12:31
|
|
|
Zapomniałem dodać że oczy muszą być zamkniete.
Rafi, stosuję to od lat na przemian z jazdą na moto w warunkach zimowych- satysfakcja gwarantowana |
|
|
|
 |
ralfązo
Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
|
Wysłany: 2011-12-28, 12:55
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | Zapomniałem dodać że oczy muszą być zamkniete.
Rafi, stosuję to od lat na przemian z jazdą na moto w warunkach zimowych- satysfakcja gwarantowana |
w sylwka na bani potestujemy
spalimy troche rece beda bardziej wiotkie to weselej bedzie
pyrole 5kg damy naszym "panią" |
|
|
|
 |
Mdevil

Motocykl: Kawasaki ZX10R 2007
Imię: Mateusz
Wiek: 35 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 1185 Skąd: WRM MC POLAND
|
Wysłany: 2011-12-28, 14:56
|
|
|
| Kamyk napisał/a: | Powiedz mi tak szczerze czy jazda w taką pogodę sprawia Ci jakąkolwiek radość, czy może latasz tylko dlatego żeby pokazać jaki to prawdziwy motocyklista jesteś...?
Dla mnie jazda w takich warunkach to nic fajnego... bo ani nie odkręcisz przy wyjściu z zakrętu bo dupa zaraz ucieknie, dłuższa jazda też odpada bo się zimno robi itp...
Dla mnie jazda ma sprawiać przyjemność a nie być powodem do dumy, że jako jedyny na forum jeszcze nawijam kilometry, bo owszem można, ale po co?? Po to żeby zastanawiać się czy wyhamuje czy może po drodze, będzie lód i będzie problem, każdy zakręt trzeba podpierać nogą bo inaczej może być ciepło...
bez napinki, takie moje luźne pytanie... pzdr |
Widac malo doswiadczony jestes i malo jezdzisz ja od mlodego w kazda pogode jezdzilem na moto ,auto w moich rekach to wrog ktorego trzeba zlikwidowac na moto latam caly rok . Jak dobrze ubrany jestes to ci zima nie bedzie wystarczy pare dobrych groszy zainwestowac.
| ralfązo napisał/a: |
w sylwka na bani potestujemy
spalimy troche rece beda bardziej wiotkie to weselej bedzie
pyrole 5kg damy naszym "panią" |
w sylwka jak bedzie pogota to tez wyjade;D |
_________________ ni |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2011-12-28, 15:49
|
|
|
| Mdevil, hm, wygląda mi na to, że bardzo chcesz nam zabłysnąć i dopiec, że my to "doupy wołowe" a Ty wielki motocyklista. Ja uważam, że lepiej poczekać aż nawierzchnia straci troche mazi solno piaskowej zanim wyjadę, szkoda mi motocykli. Drogi kolego pozostaw decyzję o jeździe zainteresowanym nie każdy jest taki kozak jak Ty zwłaszcza jak dupsko ujedzie i zaliczy się szlifa. A co do "wroga" w postaci samochodu to przesadzasz, auto też daje satysfakcję podczas jazdy zwłaszcza jak się potrafi nim jeździć dobrze, z rozwagą i kulturą. |
|
|
|
 |
Mdevil

|
Wysłany: 2011-12-28, 15:58
|
|
|
nikt nie powiedzial ze wy dupy wolowe ^^
ja tu sie za zadnego wielkiego motocykliste nie uwazam;>
auto- ale mi to satysfakcja stac w korkach ^^ |
_________________ ni |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2011-12-28, 16:03
|
|
|
| A co za satysfaklcja wyjechać na moto i wyj...bać zaraz za płotem bo lód się pojawił? Czy mamy w ten sposób udawadniać, że można jeździć? Tylko po co? i komu? |
|
|
|
 |
Mdevil

|
Wysłany: 2011-12-28, 16:07
|
|
|
| gdzie wy lod widzicie ^^ swietna pogoda 6* i drogi suche |
_________________ ni |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2011-12-28, 16:10
|
|
|
| U mnie mokre i pokryte własnie taką paskudną mazią, temperatura nie przeraża tylko skutek po uśligu koła i myśl o zniszczonych chromach. Przyjdzie czas na wyjazd na moto, teraz auto musi wystarczyć i już. |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wiek: 37 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 697 Skąd: SCI - dzikie strony
|
Wysłany: 2011-12-28, 17:52
|
|
|
Soprano pogoda koło Cieszyna i Żor często jest inna niż w Katowicach i okolicach. Wiem bo dojeżdżam codziennie do Katowic i mam porównanie. Często tak jest że pada w Katowicach, a u nas jest cieplutko i słonecznie. U mnie lodu nie ma tylko czasami mży deszczyk, ale pogoda jest do latania LWG
ps. nie ma co komu odmawiać jazdy, jednych rajcuje to, innych co innego. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |