|
Hamulce Fazer |
| Autor |
Wiadomość |
mimik

Motocykl: Fz6
Imię: Dominik
Wiek: 34 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 274 Skąd: Stanowice
|
Wysłany: 2010-07-29, 22:36 Hamulce Fazer
|
|
|
| Witam panowie mam w moim fazerze maÂły problem strasznie sÂłaby hamulec tylni;/, przedni tez do najlepszych nie nalezy, jak to naprawic??, da sie wogĂłle cos z tym zrobic?? i jeszcze jedno pytanko, aby dolac pÂłynu do chÂłodnicy to musze zejmowac Bak?, mam fazera z 98r., bo jak przejade z 5 kim to lamka na desce mi sie tak lekko rzazy i zaÂłancza wentylator;/, wiem Âże do niektĂłrych te pytania moga byc gÂłupie ale jestem poczÂątkujÂącym motocyklistÂą:( |
|
|
|
 |
Piotroz

Motocykl: FZS 600
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2010-07-30, 07:37
|
|
|
A przewody masz nowe czy stare? PÂłyn hamulcowy byÂł wymieniany?
Jeœli chcesz mieÌ motocykl d³u¿ej ni¿ jeden sezon to radzê zainwestowaÌ w przewody w stalowym oplocie. Poprawiaj¹ dozowalnoœÌ i skutecznoœÌ hamulców.
¯eby dolaÌ p³ynu ch³odniczego nie musisz œci¹gaÌ ca³ego baku, a jedynie podnieœÌ go od strony kierownicy. Najpierw jednak sprawdŸ poziom p³ynu. |
|
|
|
 |
cathykgb

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wiek: 45 Dołączyła: 31 Maj 2010 Posty: 326 Skąd: SLU Lubliniec
|
Wysłany: 2010-07-30, 07:39
|
|
|
primo to ÂściÂągnij sobie serwisĂłwke do twojego modelu
baku nie trzeba zdejmowaÌ - tylko odkreciÌ jedn¹ œrubke i dzwign¹Ì
wymieĂą pÂłyn hamulcowy i pÂłyn chÂłodniczy na nowy - Âżadnych dolewek |
|
|
|
 |
lewy
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2010-07-30, 08:57
|
|
|
jak masz czas to najlepiej kompletnie zdemontuj zacisk tylnego hebla, po czym wyczyœÌ t³oczki (nie papierem ) oraz sprawdŸ stan uszczelek. jest trochê roboty ale op³aci siê. przydatne by³oby sprê¿one powietrze. jak zdecydujesz siê na to, to chêtnie pomogê. |
|
|
|
 |
sylaD-Team
Barbie Killers Squad

Motocykl: Yamaha YP400 Majesty
Imię: Sylwia
Wiek: 42 Dołączyła: 07 Kwi 2010 Posty: 152 Skąd: WodzisÂław ÂŚlÂąski
|
Wysłany: 2010-07-30, 14:05
|
|
|
A jak Mimiku sam nie chcesz sie ÂłapaĂŚ za to to podrzuc to komus kto juÂż to robiÂł
WyczysciÂłabym zacisk i wymieniÂła pÂłyn ham. powinno pomĂłc. |
_________________ SALON SERWIS ... CZEGO DUSZA MOTOCYKLISTY ZAPRAGNIE - ZAPRASZAMY
http://www.facebook.com/damir.team.wodzislaw |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-07-30, 14:12
|
|
|
| Po jego poÂście to zadaÂł bym w pierwszej kolejnoÂści pytanie: A klocki to w ogĂłle wymienione? |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-07-30, 14:14
|
|
|
| mimik napisał/a: | | Witam panowie mam w moim fazerze maÂły problem strasznie sÂłaby hamulec tylni;/ |
a moze tak czas profil uzupelnic? |
|
|
|
 |
lewy
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
|
Wysłany: 2010-07-30, 14:26
|
|
|
Ar2 chcesz warna? post nie na temat :p coÂś Ty taki uszczypliwy, chÂłopak pewnie Âśpi na moto, nie widzi Âświata poza tym z odbicia od lakieru na motorze i pewnie nie ma czasu wpisaĂŚ paru literek.
Mimik (swojÂą drogÂą, masz bardzo mĂŞski login :p ) jak masz jeszcze kasĂŞ i kupiÂłeÂś juÂż odzieÂż to warto by zrobiĂŚ maÂły przeglÂąd i wymieniĂŚ co trzeba.
z hamulcami to jest trochĂŞ zabawy. JeÂśli masz czas i chĂŞci to zrobisz sam a jak nie to tak jak pisze Sylwia, oddaj w dobre i wprawne rĂŞce. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-07-30, 14:29
|
|
|
| Lewy nie przesadzaj co to za filozofia sÂą hamulce? Ten chÂłopak ma 18 lat a nie 12 i Âłachy Âżadnej nie robi. |
|
|
|
 |
tlusty

Motocykl: CB 450 N
|
Wysłany: 2010-07-30, 14:41
|
|
|
| Jak ju¿ robiÌ hamulce to robiÌ, wypchaÌ t³oczki sprawdziÌ jak wygl¹daj¹, sprawdziÌ jak wygl¹daj¹ uszczelki w komorach - przeciw py³owa i g³ówna, wyci¹gn¹Ì je ostro¿nie, dok³adnie wyczyœciÌ œwie¿ym p³ynem hamulcowym miejsce w którym siedz¹. W moim poprzednim moto z 89 roku tam by³o najwiêcej syfu. Niektórzy traktuj¹ past¹ polersk¹ t³oczki, nie wiem czy mo¿na - na pewno nie auto maxem, czymœ lekko œciernym. ZwróÌ uwagê jak zachowuj¹ siê przewody podczas naciskania na dŸwignie hamulca. Zmierz tarcze, ale nie na krawêdziach... O hamulce najlepiej jest nauczyÌ siê samemu dbaÌ. |
|
|
|
 |
mimik

Motocykl: Fz6
Imię: Dominik
Wiek: 34 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 274 Skąd: Stanowice
|
Wysłany: 2010-07-30, 16:49
|
|
|
Dzieki panowie za rady, dzisiaj cos z tym pokombinuje:), zaraz uzupeÂłnie swĂłj profil
[ Dodano: 2010-07-30, 19:15 ]
WiĂŞc, wymieniÂłem pÂłyn odpowietrzyÂłem i jest o niebo lepiej:) teraz tylko czekac az wszystko przetÂłumacza i rejstorwac:) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|