Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomarańczowi na wislance
Autor Wiadomość
magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-30, 22:14   Pomarańczowi na wislance

Ciekawe kiedy ruszy to dla aut poniżej 3,5 tony i motocykli pewno za niedlugo bo zwąchali znow kase w naszej kieszeni Logistyka w góre ceny w góre zajebiscie 2 irlandia jak nic a moze egipt :P http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-03-30, 22:36   

magik napisał/a:
Ciekawe kiedy ruszy to dla aut poniżej 3,5 tony

nie ruszy bo nie musi.
firmy transportowe po rowno obdziela nas tym nowym podatkiem w postaci wiekszych cen w sklepach , spowodowanych wiekszymi kosztami transportu.

Robs85 

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wysłany: 2011-03-30, 22:37   

Za kilka lat nie pozostanie nam nic innego jak kraść, żeby przeżyć nie mówiąc już o luksusach... codziennie człowiek sie musi wkur**ać , a Bronek z kolegami niech sobie więcej nagród przyznają.

benek 

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
Wysłany: 2011-03-30, 22:40   

Na pewno do wyborow nie. Przeciez kazdy wie ze transport to krowa dojna. Ciekawy jestem ile to jeszcze wytrzyma.Podatek w paliwie, podatek do urzedu miasta,podatek ekologiczny ehh szkoda gadac.Na jedne i te same dziurawe drogi.

[ Dodano: 2011-03-30, 22:41 ]
OCC Senior napisał/a:
magik napisał/a:
Ciekawe kiedy ruszy to dla aut poniżej 3,5 tony

nie ruszy bo nie musi.
firmy transportowe po rowno obdziela nas tym nowym podatkiem w postaci wiekszych cen w sklepach , spowodowanych wiekszymi kosztami transportu.
Bzdura nie zaplaca Ci jak sie nie podoba to jest 5 chetnych

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-31, 00:05   

benek napisał/a:
Podatek w paliwie, podatek do urzedu miasta,podatek ekologiczny ehh szkoda gadac.Na jedne i te same dziurawe drogi.
ta benio zacznijmy od tego ze z pensji zapierdalaja Ci podatek jeżdzac do pracy z tego co Ci zostało płacisz akcyze podatek drogowy i cos tam jeszcze okolo 65% ceny Idac do sklepu kupujac np chleb z tego co Ci zostało płacisz VAT plus akcyze podatek drogowy itp doliczone do ceny plus marże i tak mozna by sie dalej zagłebiać

Innymi słowy mówiąc ta Twoja złotówka która zarobisz jest tak opodatkowana że jak Ci 10 groszy realnej wrtosci zostanie to dobrze.............

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-03-31, 00:18   

czytając temat, myślałem że to occ z kolegami coś namieszali, albo ich spotkałeś gdzieś na dk81.. :D :D oj magiC magiC :D

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-31, 00:40   Re: Pomarańczowi na wislance

magik napisał/a:
Ciekawe kiedy ruszy to dla aut poniżej 3,5 tony i motocykli pewno za niedlugo bo zwąchali znow kase w naszej kieszeni Logistyka w góre ceny w góre zajebiscie 2 irlandia jak nic a moze egipt :P http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html

po 1. likwidują winiety dla ciężarówek i wprowadzają ten system - nie dla osobówek, my dalej płacimy tylko to co do tej pory :D
po 2. cały ten elektroniczny szajssystem jest w tej chwili niewydolny ja ZUS, w ministerstwie nikt sie tym nie przejmuje, bo według nich to MUSI działać, a ze praktycznie nie bedzie? wobec czego kierowcy cieżarowek juz zacierają ręce bo jakiś czas w ogóle pojeżdżą za darmo bo nie bedzie jak ich sprawdzić - przynajmniej to znalazłem dzis w necie i slyszalem w na RMF
po 3. magik - w Dojczlandzie i Osterejch otwierają granice dla poliszrobotten, znowu wyjedzie ze 2 mln ludzi, więc sie szykuj ze jak nie bedziesz jednym z nich to na bank zapłacisz wyższe podatki bo taki Schetyna właśnie podniósł swoją pensje chyba o 22 tys? z czegos to musi iść, a skarb państwa jest najbliżej .
u nas wójt podniósł sobie na 11 tys., gmina jedna z najbiedniejszych w Polsce, za to pensja prezydencka.
kurwa mówie wam rewolucja, druga Libia i Tunezja chyba uratuje ten kraj

benek 

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
Wysłany: 2011-03-31, 00:58   

magik napisał/a:
benek napisał/a:
Podatek w paliwie, podatek do urzedu miasta,podatek ekologiczny ehh szkoda gadac.Na jedne i te same dziurawe drogi.
ta benio zacznijmy od tego ze z pensji zapierdalaja Ci podatek jeżdzac do pracy z tego co Ci zostało płacisz akcyze podatek drogowy i cos tam jeszcze okolo 65% ceny Idac do sklepu kupujac np chleb z tego co Ci zostało płacisz VAT plus akcyze podatek drogowy itp doliczone do ceny plus marże i tak mozna by sie dalej zagłebiać

Innymi słowy mówiąc ta Twoja złotówka która zarobisz jest tak opodatkowana że jak Ci 10 groszy realnej wrtosci zostanie to dobrze.............
Chyba sie nie rozumiemy ja wlasnie napisalem to samo. oprocz tych podatkow oczywiscie place dochodowy i vat a do rana przypomne sobie jeszcze ze dwa. A stawka za 1 km jest nie zmienna od dwoch albo trzech lat. Ceny nie poszly do gory przez transport.

Bożuch 

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-03-31, 08:57   

no ciągną z nas kasę z każdej strony, wczoraj byłem w szoku jak podjechałem na bramki na A2 koło Poznania 13zł za osobowe i tyle samo za moto ;o , jakaś paranoja.

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2011-03-31, 09:43   

POLAKU płać i płacz jak by ktoś organizował jakiś wypad z maczetami do wawy pod sejm i inne instytucje to ja się piszę już od dawna
:)

Odpowiedz do tematu