|
Navi do moto. |
| Autor |
Wiadomość |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-31, 19:53 Navi do moto.
|
|
|
Witam!
Jako, ze w tym roku najprawdopodobniej wylece troszke za granice Polski. Mysle nad nawigacja. Oczywiscie nie strikto motocyklowa bo ceny sa kosmiczne. Mysle raczej o sprawdzonych nawi. W atrakcyjnych cenach. Czego sami uzywacie badz co mozecie polecic? Mile widziane orientacyjne ceny. Moj kierunek to niemcy. Miejsce na navi w moto mam juz "opanowane" wiec ten etap mozna pominac
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
taiszio

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2011-01-31, 20:13
|
|
|
ja tylko moge polecić navi z MIO są dość dobre (choć nie mam doświadczenia z innymi)... co moge powiedzieć to patrz żeby były na karty pamięci by potem móc sobie jakieś nowsze mapki wrzucać albo inne ja zrobiłem błąd i kupiłem bez ale też daje jakoś rade... teraz to tylko kombinuje nad jakimś opakowaniem wodoszczelnym by w razie jakiegoś niespodziewanego deszczu nie trzeba było jej chować... jak by ktoś miał jakiś pomysł też był bym wdzięczny |
_________________  |
|
|
|
 |
fasola

Motocykl: cbr900
Imię: fasola
|
Wysłany: 2011-01-31, 20:19
|
|
|
ja polecam MIO520 która mam osobiscie i zjezdziłem na niej praktycznie całą europe.banalnie prosta w obsłudze bez problemu opanujesz ja bez czytania papierków no i tanio mozna kupic urzywke bo jak taka woda zaleje to nie bedzie az tak szkoda na kilka lat pracy nic nie nawala wiec jescze raz polecam:) a krajów mam jakos 36 wiec starcza |
_________________ loud pipes saves lives |
|
|
|
 |
thrillco
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2011-01-31, 20:20
|
|
|
ja uzywam w sumie do navi telefonu gsm/pda htc tytn II z automapa Europy. Jak wyzej navi musi miec slot karty pamieci. Ja wkladam nawigacje do mapnika w tankbagu + dodatkowo zasilanie z zapalniczki |
_________________ Lepiej na HONDZIE niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300-sta. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-31, 20:24
|
|
|
| TomTom XL . Bezdyskusyjnie najbardziej przejrzysty interfejs i grafika jazdy . Przerabiałem kilka GPSów to mam porównanie . Duży monitor . Dostępność i jakość map na najwyższym poziomie . Największa baza danych do dodania w "miejscach użytecznych" .Dla mnie nie ma konkurencji a ceny już od 350 zł czyli darmocha . |
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-01-31, 20:47
|
|
|
| giemul napisał/a: | | TomTom XL . Bezdyskusyjnie najbardziej przejrzysty interfejs i grafika jazdy . Przerabiałem kilka GPSów to mam porównanie . Duży monitor . Dostępność i jakość map na najwyższym poziomie . Największa baza danych do dodania w "miejscach użytecznych" .Dla mnie nie ma konkurencji a ceny już od 350 zł czyli darmocha . |
A co powiesz o Medionie model 4430 ? |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2011-01-31, 21:00
|
|
|
W takim razie która cena /jakość najlepsza?
Osobiście mapamap mi nie podchodzi. |
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2011-01-31, 21:17
|
|
|
| grzeesiek napisał/a: | W takim razie która cena /jakość najlepsza?
Osobiście mapamap mi nie podchodzi. |
Wiem, że AutoMapa jest OK, Garmin na moto też się sprawdza...
Osobiście używam McGuider Sygita (na N95 8 GB) i chodzi pięknie (i to za darmochę) |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2011-01-31, 21:35
|
|
|
A tak przy okazji jakie GPSy polecilibycie na moto ? |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-01-31, 21:37
|
|
|
| Marki Tevion , Medion to firmy produkujące sprzęt AGD i RTV do dyskontowych marketów ( głównie ALDI w Niemcowni ) . Jakość bardzo średnia . To nie jest najlepsze rozwiązanie bo te firmy nie specjalizują się w nawigacjach . |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-02-01, 11:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2011-01-31, 21:51
|
|
|
ozon, plecaczka z mapą i papą |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-01-31, 23:27
|
|
|
ja miałem mantę i mi padła po dość intensywnym użytkowaniu ale zrobiłem z nią jakie 5000km. Model gps-060.
Teraz mam navię nv33 z biedronki - nie dość że jest 3x lżejsza, mniejsza, czyta SD, to chodzi szybciej i płynniej z tą samą mapą, satelit widzi więcej i szybciej łapie sygnał, a kosztowała 150zł, nawet jak padnie to wszystko mam na karcie ale póki co daje rade i nic droższego nie mysle kupowac. |
|
|
|
 |
robootb
Motocykl: Gsxr srad 600
Imię: Robert
|
Wysłany: 2011-02-01, 00:01
|
|
|
| Tom Tom GO 740 na sprzedaz z najnowszymi mapami Europy, + USA ... jak cos priv lub gg do oddania dla ludzi z forum za ~450zl. |
|
|
|
 |
RedBaron

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-02-22, 00:21
|
|
|
| giemul napisał/a: | | TomTom XL . Bezdyskusyjnie najbardziej przejrzysty interfejs i grafika jazdy . Przerabiałem kilka GPSów to mam porównanie . Duży monitor . Dostępność i jakość map na najwyższym poziomie . Największa baza danych do dodania w "miejscach użytecznych" .Dla mnie nie ma konkurencji a ceny już od 350 zł czyli darmocha . |
Cześć a czy ona ma wejście na słuchawki ?
Ogólnie to szukam czegoś do 400 zł bez wbudowanego głośnika, z gniazdem na słuchawki i dużym ekranem, chciał bym mieć też główne mapy europy..
No i chcę najlepiej nowy sprzęt, co mogli byście polecić ? |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-02-22, 01:22
|
|
|
| a po co ci słuchawki ? Lubisz się wkurw*ać z kabelkami ? Ja słyszę wszystko mimo że nie mam ustawionej głośności na maksa . Ponadto nie cierpię wsadzać sobie niczego w uszy. No ale jak kto woli . |
|
 |
|
|