Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Remont KLX 650C
Autor Wiadomość
thral666 

Motocykl: YAMAHA YZF 600 Thundercat
Imię: Łukasz
  Wysłany: 2011-02-11, 16:11   Remont KLX 650C

Witam wszystkich.

Ponieważ moje moto złapało ciężkie schorzenie jakim jest luz na wałku rozrządu (ok 1mm) mam zamiar zrobić remont i moje pytanie brzmi czy to się opłaca a jeżeli tak to gdzie albo jak to można zrobić. Wałki nie mają ani łożysk ani panewek (niestety) więc pewnie bedzie to duży koszt.

A druga sprawa to taka, że moto bierze dość sporo oleju, czarny tłumik i tablica od nagaru, przy odpalaniu pełno białego dymu i na ciepłym silniku przy dużych obrotach kopci

Ale o dziwo pali bez problemu wręcz bym powiedział na dotyk (tylko wałek klepie już ostro ;/ )

Jak myślicie jaki może być koszt takiej ciężkiej operacji

tlusty 

Motocykl: CB 450 N
Imię: Wojtek
Wysłany: 2011-02-11, 16:53   

a nie zastanawiałeś się może nad zakupem używanej głowicy+wałek? Jeżeli się będzie dało znaleźć komplet w dobrym stanie... Może kopci przez zużyte uszczelniacze zaworowe, robiłeś próbę olejową? A głowice sam wymienisz bez problemu, przyjemny singielek fajna robota ;)

SKURA 

Motocykl: LEGENDY PRL
Imię: ADAM
Wysłany: 2011-02-11, 16:57   

chcesz to ci chetnie pomoge daleko od siebie nie mieszkamy
pozdrawiam jak cos priv

thral666 

Wysłany: 2011-02-11, 18:17   

Kurcze własnie najgorsze jest to, że KLX jest mało popularny, kupić go można za grosze, ale z częściami jest gorzej, głowicę używaną widziałem za 1200zł na allegro to jest jeden sposób, a drugi to pytałem w zakładzie regeneracji, bo znalazłem ofertę na allegro i akurat gość na zdjęciu miał głowice po regeneracji od KLX-a no i powiedział, że 500zł ale pojeżdżę jeden sezon (dosłownie powiedział, że 500 i akurat żeby komuś sprzedać) a druga opcja 1100zł i dorabia wałek bo niestety jest dosyć przytarty. Ciekawe tylko czy mówi prawdę czy może ciśnie kit i będę miał za 4 miechy ten sam problem :(

SKURA napisał/a:
chcesz to ci chetnie pomoge daleko od siebie nie mieszkamy
pozdrawiam jak cos priv

Na pewno się odezwę jak tylko będzie jakaś komplikacja przy remoncie :P

SKURA 

Motocykl: LEGENDY PRL
Imię: ADAM
Wysłany: 2011-02-11, 20:22   

w krakowie jest zaklad co regeruje walki rozrzadu oraz siedlisko pod walki,wiem ze regenerowali mojemu kumplowi glowice do rajdowego poloneza i musze przynzac ze zrobione perekcyjnie to bylo,ale jaka kasa nie znam ja poszukam jakis namairow na ten zakład

thral666 

Wysłany: 2011-02-11, 20:34   

Haa :D znalazłem cały silnik do kupienia za 800zł ?? ?
Ciekawe, ponieważ wałki rozrządu łatwo sprawdzić to chyba pojadę obejrzeć zwłaszcza, że sprzedawca twierdzi, że silnik po remoncie jest i miał robiony szlif jeśli to prawda to naprawdę jest okazja :) Przynajmniej tak mi się wydaje bo widziałem miesiąc temu na allegro za 1200 samą głowicę. Mówi, że nie ma problemu i mogę rozkręcić i zobaczyć co chcę :P

Odpowiedz do tematu