|
Jazda z nawigacją |
| Autor |
Wiadomość |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2011-01-31, 09:07 Jazda z nawigacją
|
|
|
http://technowinki.onet.p...63,artykul.html
Mnie tylko zastanawia jak można tak ślepo jechać na nawigację, żeby uderzyć w ścianę. No kurde, nie ma drogi, jest ściana to chyba oczywiste, że nie pojadę... Brak słów. |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2011-01-31, 09:24
|
|
|
Patra jak się w czasie jazdy robi coś "innego" a tylko kręci kierownicą jak powie nawigacja to i inne ciekawe rzeczy mogą się zdarzyć |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-31, 12:19
|
|
|
| gościu miał 75 lat . Badania by cza mu zrobić a nie na "maszyne" zwalać . Nawigacja owszem ogłupia , ale jednak trochę wypadało by myśleć . |
|
 |
Patra

|
Wysłany: 2011-01-31, 12:22
|
|
|
Ale próbuję sobie tą sytuację wyobrazić... no kurde, chyba musiałabym jechać nosem w nawigacji, z zamkniętymi oczami i skręcić kiedy mi nawigacja gada. Sama często z GPSem jeżdżę i rzadko kiedy się zdarza żeby w tej chwili co nawi gada, był akurat skręt... zawsze jest różnica kilku metrów.
No nie mieści mi się to w głowie |
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
YGH
Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
|
Wysłany: 2011-01-31, 12:30
|
|
|
| kiedyś w TV było jak gościu sprinterem na navi wjechał na zamarznięte jezioro i się nie kapnął do czasu, aż lód się pod nim załamał. |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-01-31, 12:38
|
|
|
| Ja się wożę z nawi już parę lat i w autach i w motocyklach . Załączam toto cały czas , nawet jak jadę po bułki do sklepu , bo to zwyczajnie pomaga . Nie korzystam jak z mapy ale inaczej , bo to pokazuje czas dojazdu do celu , rzeczywistą prędkość , ograniczenia prędkości , tanksztele , sklepy , radary itp . To powinno być już montowane jako standard w każdym pojeździe , ale trzeba się nauczyć z tym wozić , bo czasami takie bzdury pokazuje że gufka mała . |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-01-31, 12:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Patra

|
Wysłany: 2011-01-31, 12:43
|
|
|
| YGH napisał/a: | | wjechał na zamarznięte jezioro i się nie kapnął do czasu, aż lód się pod nim załamał. |
To jeszcze jako tako jestem w stanie zrozumieć... zaśnieżona droga, której nie widać... no na upartego sie da, ale ściana? |
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-31, 16:40
|
|
|
Ja słyszałem też jak wjechał chłopek do rzeki bo tak go nawigacja poprowadziła.
Co do 76 letniego emertya to wina nie leży ani po stronie emeryta ani maszyny
"76-letni kierowca usłyszał polecenie "skręć w prawo" i to właśnie uczynił, ładując się w fasadę kościoła nieopodal Freundpolzu. "
To nie był głos nawigacji tylko głos boga wzywający emerytów do bram królestwa niebieskiego. Po prostu megamocny stwierdził, że ich czas już nadszedł. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-31, 17:37
|
|
|
| nie mam, nie korzystam, jestem raczej przeciw - nie ma to jak stara dobra papierowa mapa |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-01-31, 17:43
|
|
|
| zenoo napisał/a: | | nie mam, nie korzystam, jestem raczej przeciw - nie ma to jak stara dobra papierowa mapa |
a próbowałeś ? Ja bez tego jak bez ręki się czuje . |
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-31, 17:49
|
|
|
próbowałem, pół roku jeździłem.
poszła na allegro |
|
|
|
 |
mayty
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-01-31, 17:58
|
|
|
kwestia oprogramowania i aktualności map... w wypadku przestarzałego systemu...można znaleźć się w takich miejscach o jakich się GPSowi nie śniło Jednak sporo dróg się zmienia/zamyka/powstaje i potem wychodzą cyrki. Ale jednak poruszanie się w jakimś obcym mieście w centrum, dojechać do jakiejś ulicy z samą mapą jednak wymaga więcej czasu. |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2011-01-31, 18:03
|
|
|
ja popieram giemula bo ma racje GPS jest jakas pomoca w czasie jazdy ale nie mozna temu czemus ufac.... tanksztele i fotki jak ma to zawsze jakas pomoc jest |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
Patra

|
Wysłany: 2011-01-31, 18:13
|
|
|
Popieram zenoo, też wolę jednak stara dobra papierową mapę. Jednak coraz bardziej przekonuję się do nawigacji. Ale mape i tak zawsze mam pod ręką i sprawdzam co nawi nakombinowała |
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-31, 18:21
|
|
|
| Patra napisał/a: | ... Ale mape i tak zawsze mam pod ręką i sprawdzam co nawi nakombinowała |
kiedys z kumplem jechalismy do Łęcznej (koło Lublina), on z navi ja ze zwykłą mapą. dotarłem 1,5 godziny szybciej, on zrezygnował ze sprzętu za Tarnowem, jak sie okazało że navi prowadzi go głownymi drogami, z których część jeszcze nie istniała. |
|
|
|
 |
|
|