|
Spis powszechny 2011 [Ankieta] |
| Jaką narodowość zdeklarujesz w spisie |
| Narodowość polską |
|
37% |
[ 25 ] |
| Narodowość śląską |
|
38% |
[ 26 ] |
| Narodowość polska - przynależność etniczna śląska |
|
17% |
[ 12 ] |
| Inna narodowość |
|
5% |
[ 4 ] |
|
| Głosowań: 67 |
| Wszystkich Głosów: 67 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Stean
Ślązak

Motocykl: ZX6R '98
Imię: Dawid
|
Wysłany: 2011-02-12, 12:46 Spis powszechny 2011 [Ankieta]
|
|
|
Hej
A więc od pierwszego kwietnia rusza spis powszechny, który jest obowiązkowy.
W tym roku będzie możliwość samospisu przez telefon bądź internet.
W przeciwieństwie do poprzedniego spisu w tym będzie można już zdeklarować narodowość śląską bądź inną jaką czujemy.
Przypominam żę narodowość to nie jest to co mamy wpisane w paszporcie, a przynależność według własnych odczuć.
W poprzednim spisie zdeklarowało się 173 tyś Ślązaków w tym szacuje się wynik na około 350 do 500 tyś.
Jest wiele szumu wokół tej sprawy dlatego chciałbym poznać opinie Śląskich Motocyklistów
http://katowice.naszemias...83c3580fd,1,3,5 |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
cathykgb

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wiek: 45 Dołączyła: 31 Maj 2010 Posty: 326 Skąd: SLU Lubliniec
|
Wysłany: 2011-02-12, 14:36
|
|
|
no nareszcie |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-02-12, 14:52
|
|
|
Dawidzie wiem, że w tam w tym bytomiu (i nie tylko) macie niezłe halo na punkcie tej swojej śląskości ale narodowość to narodowość a ślązacy nigdy narodem nie byli więc to zdanie powinno raczej brzmieć:
W poprzednim spisie problemy z psychiką ujawniło 173 tyś Ślązaków w tym szacuje się wynik na około 350 do 500 tyś mieszkańców śląska, którzy niezwłocznie powinni skorzystać z pomocy psychologa.
Ślązacy to naród wybrany nawet Jezus był ślązakiem.
Żeby była jasność ta wypowiedź nie obejmuje wszystkich ślązaków tylko tych zdrowo jebni...ych, którym się wydaje, że są lepsi od całej reszty bo mówią moplik.
Jeżeli ktoś uważa, że został obrażony to znaczy, że on obraził mnie pierwszy. |
|
|
|
 |
Piecol

Motocykl: Kawasaki Versys
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 2011-02-12, 15:01
|
|
|
Głosowałem w wyborach na RAŚ.
W spisie podam, narodowość śląską. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-02-12, 15:19
|
|
|
| a ja w dupie mam ich spisy ! Jak państwo zacznie mnie traktować jak obywatela , to ja zacznę podchodzić poważnie do swoich obowiązków , bo na razie to jest kiepsko . |
|
 |
Stean
Ślązak

|
Wysłany: 2011-02-12, 15:54
|
|
|
Prezes :
Moze twoj problem polega na tym że mieszkasz w wojewdztwie śląskim ale na terenach nie zwiazanych nic z samym śląskiem.
Wybacz ale ten podział administracyjny to nie nasz pomysl.
Osobiście nie spotkałem jeszcze Ślązaka uważającego się z jakiś powodów za lepszego od reszty ! wręcz to ślązacy po 45 byli traktowani jako gorsi...
Wojna między hanysami i gorola też nie wziela się z nikąd - lecz na szczęscie teraz to juz obiekty żartów ! Niestety mało kto wie skad to się wzieło.
Czy Kaszubów czy Kurpie równie źle oceniasz ?
Co do narodu wybranego to wspomniał mi się kawał
Ósmego dnia Pan Bóg rozdawał wszystkim narodom na Ziemi języki i dialekty. Wszystkim... Tylko dla Ślązaków zabrakło. Wysłali oni delegację z prośbą aby naprawił swój błąd. Pan Bóg się zawstydził, pomyślał i odrzekł.
- Jerrronie... wyboczcie chłopy! Wszystko przez tyn pieroński bajzel. To w takim razie bydziecie godać tak jak jo... |
 |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 36 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2011-02-12, 15:56
|
|
|
giemul ma racje też mam na nich zdrowo wyje**** , zresztą pewnie jak większość tutaj.
A co do tematu śląska to gdyby nie bogactwa śląska czytaj np. kopalnie, huty itp to warszawka by się tak nie wzbogaciła, bo gdzie indziej szła cała kasa jak nie tam.
Jak dla nich to mogę się czuć eskimosem póki nie zaczna mnie traktować jak człowieka a nie źródło wyzysku... zresztą zrzuciłbym jeszcze z 3 samoloty żeby tylko całą reszte rządu powybijać |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-12, 16:05
|
|
|
| viral napisał/a: | Głosowałem w wyborach na RAŚ.
W spisie podam, narodowość śląską. | jak wyżej i koniec temau ,pzecie pisac co chcecie to moje zdanie i go nie zmienita |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-02-12, 16:06
|
|
|
| Przemo napisał/a: | zresztą zrzuciłbym jeszcze z 3 samoloty żeby tylko całą reszte rządu powybijać |
Ewentualnie jeden Airbus A380
Prawdziwy ślązak to postać legendarna coś jak Prawdziwy motocyklista.
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/ślązak |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-12, 16:08
|
|
|
| Przemo napisał/a: | | Jak dla nich to mogę się czuć eskimosem póki nie zaczna mnie traktować jak człowieka a nie źródło wyzysku | no ale do póki nie podnieśiesz łba i nie każesz im wypierdalać to beda Cie traktować jak gówno na podeszwie |
|
|
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
Wysłany: 2011-02-12, 16:12
|
|
|
| Przemo napisał/a: | giemul ma racje też mam na nich zdrowo wyje**** , zresztą pewnie jak większość tutaj.
A co do tematu śląska to gdyby nie bogactwa śląska czytaj np. kopalnie, huty itp to warszawka by się tak nie wzbogaciła, bo gdzie indziej szła cała kasa jak nie tam.
Jak dla nich to mogę się czuć eskimosem póki nie zaczna mnie traktować jak człowieka a nie źródło wyzysku... zresztą zrzuciłbym jeszcze z 3 samoloty żeby tylko całą reszte rządu powybijać |
spakuj sobie szczoteczke do zebow troche fajek jak palisz jakies bokserki na zmiane:) ida po CIebie ludzie z pisu:) |
_________________ bikepicks |
|
|
|
 |
Stean
Ślązak

|
Wysłany: 2011-02-12, 16:19
|
|
|
Spis ma obowiązek robić każdy kraj, jak i uczestniczyć w nim każdy obywatel (kara jak się nie myle to 2400 pln).
Co do ekonimicznego punktu widzenia to fakt, że tego co w dalszym ciągu wypracowywujemy wraca w bardzo małym stopniu do nas i to według nieczystych jasnych reguł . Brak jest jasnych regulacji.
Najśmieszniejsze jest to, że spora część polaków nawet z częsci wschodnich uważa, że do nas dopłaca i do rent górników
Odnośnie jeszcze PKB to pragnę zaznaczyć że Śląskie jest drugie po Mazowieckim ale przypomnieć że jęsli fabryka jest u nas a Wawie jest jeden pokój wynajęty gdzie niby jest dyrekcja to całe podatki uciekają do nich (takich firm jest ogrom a to nie jest problem tylko nasz ale i innych wojewodztw).
Osobiście widze jedno rozwiązanie i to nie tak radykalne jak zrzucanie samolotów...
Dlatego decentralizacja władzy jest potrzebna aby można się bylo rozwijać ...
Tu ciekawy artykuł dla przyjezdnych z poza Śląska obalający mity, że na śląsku to motocykle jeżdzą na węgiel
http://www.dziennikzachod...html#material_1
i pare demotów
http://demotywatory.pl/1282994/Slaskcokolwiek
http://demotywatory.pl/1265460/Slaskcokolwiek
http://demotywatory.pl/1264478/Slask
http://demotywatory.pl/1883457/Stereotyp-Slaska
Nawet dla Prezesa się znalazł
http://demotywatory.pl/427638/Slaskcokolwiek |
 |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-02-12, 16:29
|
|
|
| Stean napisał/a: | | Dlatego decentralizacja władzy jest potrzebna aby można się bylo rozwijać ... |
Stean, nie obraz sie ale to co piszesz nie trzyma sie kupy. Zawsze na gorze ma byc jeden. JEDEN mowi reszta slucha. Jak chcecie miec taka wladze to musicie wygrac wybory a nie probowac dzielic kraj na landy. Juz tak niestety jest sa regiony bogatsze i biedniejsze ale poskladane do kupy daja kraj. |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2011-02-12, 16:30
|
|
|
| Stean, nie popadajmy w skrajności! Myślisz, że faktycznie ludzie tak myślą o Śląsku? Jeśli tak to zmień poglądy!!! |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
cider30
Motocykl: Suzuki VL 800 (Volusia)
Imię: Darek
Wiek: 46 Dołączył: 31 Sty 2011 Posty: 89 Skąd: Radzionków
|
Wysłany: 2011-02-12, 16:40
|
|
|
Baaaaaaaaaaa. Panowie. Bez względu na jakiekolwiek podejście do spisu (np. "mam to w d...ie itp), podlega mu każdy obywatel RP. Czy mu się to nie spodoba czy nie. Dla leniwych stwarza się okazję do zrobienia tego samemu przez internet. Jednak jeżeli już komuś, aż tak "odbije" i postawi na swoim i tego nie zrobi, to będzie miał w ostateczności nie bywale miłą okazję spotkania się (RÓWNIEŻ w ostateczności) z przedstawicielem wymiaru sprawiedliwości , nawet w osobie prokuratora. A ewentualne kary finansowe, które są nie małe, urząd ściąga poprzez nasze podatki. Potem tylko informuje o zaistniałym fakcie.
ps. coś wiem na ten temat, bo również czuwam nad przestrzeganiem prawa |
_________________ Misiu |
|
|
|
 |
|
|