|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Poszukuję firmę ze Śląska. |
| Autor |
Wiadomość |
weteran1
Motocykl: zabytkowy
Imię: Adam
|
Wysłany: 2013-06-16, 17:36 Poszukuję firmę ze Śląska.
|
|
|
| Poszukuję firmę prawdopodobnie z Katowic, która używa busów marki Opel Vivaro lub Reno Trafic (auta dość podobne) do przewozu osób w kolorze srebrnym z pomarańczowym napisem z boku auta, zajmującym całą powierzchnię, składającym się z dwuczłonowej nazwy. Pierwszy człon nieznany drugi ...... Rainhold lub Reinhard lub Reinhold lub coś podobnego. Nr rejestracji SK to raczej Katowice. Posiadam pełen numer rejestracyjny ale w ten sposób to raczej nie znajdę. Firmę poszukuję w związku z niebezpiecznym i chamskim zachowaniem się jej kierowcy, który kilkakrotnie zajeżdżał drogę, hamował i jednocześnie włączał silny strumień spryskiwaczy powodując ograniczenie widoczności. Zjeżdżał nawet na pas awaryjny i kontynuował zabawę wiedząc, że poruszając się motocyklem zabytkowym nie będę w stanie za nim pojechać. To nie był przypadek, bo kierowca odwracał się i miał niezle ubawioną gębę. Niestety nie bierze pod uwagę faktu, że auto to nie furmanka i ma numery rejestracyjne. Za wszelką pomoc z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-06-16, 17:38
|
|
|
Skoro masz pełny nr rejestracyjny, wystarczy złożyć zawiadomienie o popełnionym wykroczeniu w najbliższej jednostce policji i po kłopocie.
Jedyna firma przewozowa z pomarańczowym napisem, jaka przychodzi mi do głowy to Bus Brothers... Jeżdżą na trasie Katowice- Cieszyn.
Poza tym witamy na forum |
| Ostatnio zmieniony przez Abaddon 2013-06-16, 17:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
weteran1
|
Wysłany: 2013-06-16, 18:02
|
|
|
| Myślałem o tym, ale targają mną wątpliwości czy na policji nie stwierdzą, że ,,panie przecież nic się nie stało". Gdybym się przewrócił, coś sobie zrobił no to zupełnie coś innego. W całej tej sytuacji mogło się to wydarzyć, bo kilkukrotnie spryskano mi twarz jak konewką chemikaliami (jechałem bez gogli i szybki) i zamykałem oczy, a ten kierowca jeszcze hamował kiedy zwalniałem. Poza tym zjechałem na pas awaryjny i on też. Z tą policją to jednak dobry pomysł i dlaczego ja mam się szarpać jak oni to zrobią szybciej. Znam miejsce, czas, przebieg sytuacji, pełny numer rejestracyjny nawet poznałbym kierowcę bo się obracał cała ta sytuacja dość długo trwała. W firmie mogą go kryć i się wypierać. Będzie to słowo przeciwko słowu. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-06-16, 18:30
|
|
|
Wbrew temu co Ci się wydaje, jest to dość poważne wykroczenie drogowe. Policja jest zobowiązana przyjąć zawiadomienie i wykonać czynności, bo to wykroczenie ścigane jest z urzędu... łachy nie robią żadnej.
§ 1. Kto na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym,
podlega karze grzywny.
§ 2. Kto dopuszcza się wykroczenia określonego w § 1, znajdując się w stanie po użyciu alkoholu lub podobnie działającego środka,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 3. W razie popełnienia wykroczenia określonego w § 1 przez osobę prowadzącą pojazd można orzec zakaz prowadzenia pojazdów.
Mandat do 500 zł i 6 pkt karnych. |
| Ostatnio zmieniony przez Abaddon 2013-06-16, 18:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
weteran1
|
Wysłany: 2013-06-16, 19:09
|
|
|
Masz rację w poniedziałek złożę zawiadomienie. To nic nie przeszkadza w załatwieniu sprawy tak jak pierwotnie zakładałem. Będzie jednak trudno, bo ja jechałem solo, a w szoferce na przednim siedzeniu chyba ktoś siedział. Tak mi się wydaje. Małolat bo wyceniam go na 20 dwadzieścia kilka lat był cwany i zrobił to w czasie kiedy ani z tyłu ani z przodu nic nie jechało.
Kiedyś na E22 było by to nie do pomyślenia, ale aktualnie jest już autostrada więc się to często zdarza, poza tym sobota (wczoraj). |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-06-16, 19:19
|
|
|
Udowodnienie winy może być trudne, ale spróbować możesz.
Zawiadomienie najlepiej złóż w jednostce na terenie której doszło do wykroczenia.
Możesz to zrobić pisemnie i wysłać poleconym.
Jak potrzebujesz jakichś info do pisz do mnie na PW. |
|
|
|
 |
Filip

Motocykl: Yamaha R1 i Yamaha Drag Star Tuning !!!
Imię: Filip
Wiek: 48 Dołączył: 31 Paź 2011 Posty: 326 Skąd: Śląsk Koło Kopca :)
|
Wysłany: 2013-06-16, 22:22
|
|
|
Zrób dokładnie tak jak pisze Abaddon zgłoś i tyle może faktycznie nie udowodnią kierowcy że coś takiego zrobił,ale na pewno go znajdą i wezwą na przepytki a to może się wiązać z tym że następnym razem w takiej sytuacji włączy się takiemu debilowi 1% mózgu i przemyśli taki manewr i odpuści Motocykliście stresu i zagrożenia . Tyle dobrze że nic się nie stało LWG |
_________________ Życie jest po to aby spełniać swoje marzenia !
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2013-06-17, 00:07
|
|
|
| Przepraszam. Czasem mam takie głupie zagrania zwłaszcza jak widzę typków na tych starych rumplach i wiem, że mnie nie dogonią. Tak zdaje sobie sprawę, że to mogło być irytujące ale nie spinaj się to był taki joke na prima aprylis. Wiem wiem prima aprylis już był ale w moim kalendarzu wypada on dość często. Luzik ziomuś i trzymaj się ramy to się nie posramy. |
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2013-06-17, 08:19
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Przepraszam. Czasem mam takie głupie zagrania zwłaszcza jak widzę typków na tych starych rumplach i wiem, że mnie nie dogonią. Tak zdaje sobie sprawę, że to mogło być irytujące ale nie spinaj się to był taki joke na prima aprylis. Wiem wiem prima aprylis już był ale w moim kalendarzu wypada on dość często. Luzik ziomuś i trzymaj się ramy to się nie posramy. |
Podaj Weteranowi swoje namiary i się dogadajcie. A jeżeli jednak to nie Ty to daj sobie spokój z takimi postami. Zachowanie tego gościa to ewidentnie chamstwo i stwarzanie zagrożenia na drodze. Ciekaw jestem czy byłoby Ci do śmiechu gdybyś to Ty został w ten sposób potraktowany. |
_________________ Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów. |
| Ostatnio zmieniony przez Zrzęda 2013-06-17, 09:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2013-06-17, 08:48
|
|
|
Może być i tak, że to już nie pierwszy raz się gość tak bawił.......
Prezes nie rób zamieszania plisss |
|
|
|
 |
accord
Motocykl: Daytona 675
Imię: Janusz
|
Wysłany: 2013-06-17, 11:40
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Przepraszam. Czasem mam takie głupie zagrania zwłaszcza jak widzę typków na tych starych rumplach i wiem, że mnie nie dogonią. Tak zdaje sobie sprawę, że to mogło być irytujące ale nie spinaj się to był taki joke na prima aprylis. Wiem wiem prima aprylis już był ale w moim kalendarzu wypada on dość często. Luzik ziomuś i trzymaj się ramy to się nie posramy. |
Bardzo zabawne, normalnie boki zrywać. |
_________________ Zdolny ale leń. |
|
|
|
 |
weteran1
|
Wysłany: 2013-06-17, 15:08
|
|
|
| Dziękuję wszystkim za zaangażowanie, nadałem sprawie służbowy tok bez względu na wynik. Prawa trzeba przestrzegać, sam niejednokrotnie się przekonałem. Ten młodociany im wcześniej się o tym dowie tym lepiej dla wszystkich, a może komuś uratuje to nawet życie jeżeli przestanie się wygłupiać na drodze. Nie wszyscy jednak na drodze potrafią się zachować i zamiast motoru mają np. miazgę. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-06-17, 15:24
|
|
|
| Poinformuj o zakończeniu. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2013-06-17, 20:06
|
|
|
No spoko postawmy jeszcze kilka [*]. Mam się pójść wyspowiadać już teraz czy mogę poczekać do niedzieli ? Już nie róbcie z siebie takich ofiar. Popsiukał jeden drugiego i tragedia jakby kto umarł. Nie miał gość widoczności zaczął szybę myć drogi nie widział to go miotało po jezdni jak szatan a tu gościowi kapło kilka kropel na bak od Junaka i już nerwica. Ludzie dlaczego wy jesteście tacy zawzięci ?
A co do toku urzędowego to znalazł byś typka ubatożył go szlauchem i by więcej płynu do spryskiwaczy nawet nie kupił a nie angażować służby, które mają o wiele poważniejsze sprawy na głowie. Ilu bandytów, kryminalistów , zbrodniarzy pije piwo w miejscu publicznym i zamiast skupić się na eliminowaniu tego zagrożenia będą czas tracić na niebogę. |
| Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2013-06-17, 20:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Markulus
Motocykl: Kawasaki GPX 750R
Imię: Marek
|
Wysłany: 2013-06-17, 20:19
|
|
|
| prezesartur, Coś w tym jest. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |