Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mg1989sos
2011-06-08, 10:19
Świetna akcja
Autor Wiadomość
Yogi 
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-05-27, 08:11   Świetna akcja

Zobaczcie sami :)

http://moto.pl/MotoPL/1,9..._motocykle.html
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
Profil Facebook

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-27, 09:00   

http://forum.motocyklisto...dami-vt2718.htm

mogłeś przyjechać ;)

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-05-27, 09:35   

Długa droga do tego żeby zmienic mentalność kierowców samochodów...........my nie dożyjemy taj zmiany , jest za bardzo zakorzeniona w Polskich umysłach że motocyklista to wróg samochodziarzy.... ;/

Drzewo 
Drzewo

Motocykl: HH919
Imię: Dawid
Wysłany: 2011-05-27, 09:44   

Nie sądze, aby jakakolwiek akcja była w stanie zmienić mentalności. Burak nie zastanawia się czy przejazd między samochodami jest zgodny z przepisami - to jest dla niego nieistotne. Burak kieruje się tylko zawiścią i myśleniem - dlaczego Ja mam stać w korku, a ktoś ma jechać do przodu.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-27, 09:55   

marudzicie jak stare baby i nie wiem gdzie mieszkacie ani jeździcie... ooo Drzewo w Sosnowcu no to może masz racje w tym co piszesz. i Cris też to juz widze gdzie buraki mieszkają :D .
od paru lat jest dużo lepiej z sezonu na sezon, kierowcy się usuwają i zostawiają miejsce. nie mówię że jest idealnie, bo zawsze się ktoś głupi trafi co zajedzie drogę w korku, ale większośc się rozjeżdża a nawet jak ktoś tego nie zrobi to jest to najczęściej wina rzadkiego spoglądania w lusterko a nie czystej złośliwości.
w każdej grupie są złośliwe debile, wśród 2oo też, myśle że paru znalazłoby sie nawet tutaj na forum....

nie... nie mówie ze to wy chłopaki :D :)

Mongo 
Pachnący spaliną

Motocykl: Street Bob
Imię: Mongo
Wysłany: 2011-05-27, 10:27   

Ta akcja powinna trafić, bo jest "dobra graficznie"
Zbliżone elementy miała ta propagująca jazdę na zamek błyskawiczny i sporo zmieniła na lepsze.
Czasem wystarczy kierowcom podpowiedzieć, że są sprawdzone rozwiązania upierdliwego problemu. Spróbują, że działa i nie boli i potem stosują.

Drzewo 
Drzewo

Motocykl: HH919
Imię: Dawid
Wysłany: 2011-05-27, 10:35   

zeno napisał/a:
od paru lat jest dużo lepiej z sezonu na sezon, kierowcy się usuwają i zostawiają miejsce. nie mówię że jest idealnie, bo zawsze się ktoś głupi trafi co zajedzie drogę w korku, ale większośc się rozjeżdża a nawet jak ktoś tego nie zrobi to jest to najczęściej wina rzadkiego spoglądania w lusterko a nie czystej złośliwości.

Czytaj ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że jest źle. Wprost przeciwnie - zawsze masa puszek się odsuwa, ale jak widzisz akcja ma trafić do tych pozostałych, a oni nie kierują się troską o przestrzeganie przepisów, ale zwykłą mentalnością zawistnego buraka, której raczej nie akcjami się nie zmieni.

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-05-27, 11:13   

zeno , nie pij w pracy........Drzewo i ja wyraźnie napisalismy - nie GDZIE SĄ tylko że jeszcze są i DŁUGO , DŁUGO BEDA. Bo Polak taki jest - ZAWISTNY . Dlaczego innemy ma być lepiej. Przykład ? Zatrudnienie za granica u Polaka i u obywatela danego kraju. Tyle w temacie.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-27, 14:47   

nie pije Cris, a w ogóle to teraz zrobilem sobie wolne...
a napisałem, że marudzicie zamiast jechac na akcje i edukować buraków

Thabel 
Kawał Chama

Motocykl: Honda Shadow
Imię: Kamil
Wysłany: 2011-05-27, 15:01   

Ja jestem w szoku. Wielu z Was wie jak wygląda przejazd Oświęcimską i Turyńską w godzinach zmian pracujących na fiacie. Dziś rano wybrałem się na dwóch kółkach do pracy i w tym kilkukilometrowym tradycyjnym korku zjechali mi dosłownie wszyscy (!) aż mnie ręka od dziekowania bolała. Podobnie było w drodze powrotnej, naprawdę mimo pośpiechu - wiadomo każdy chce jak najszybciej być w domu - w każdym korku , a po drodze było ich parę, puchy robiły mi miejsce. Idzie nowe panowie.

DAVID87 
Wesoły masorz

Motocykl: VFR800 V-TEC /CBR XX1100
Imię: DAWID
Wysłany: 2011-05-27, 16:45   

Jednak mimo wszystko istnieje jakaś szansa na "lepsze jutro" na drogach..
Z roku na rok moim zdaniem jest coraz większa kultura wsród kierowców samochodów,chodz idiotów nie brakuje,niestety nigdy ich nie zabraknie..
Tak więc wydaje mi się, że jak bedziemy "współpracować" z kierowcami puszek może to w pewnym stopniu dobrze zaowocowac dla nas..
Własnie tego typu akcje sa bardzo pomocne.

http://www.bikepics.com/members/gammamaniak18/

Były:RG80,FZR600,TDM850,929RR,954RR,1000RR
jest VFR800 V TEC i CBR XX1100

benek 

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
Wysłany: 2011-05-27, 17:19   

Taka sama akcja będzie organizowana na sląsku najprawdopodobniej w sierpniu. Na tle Warszawy i Krakowa jeszcze wiele jest do zrobienia. Tam kierowcy samochodów już wiedza jakie są nasze prawa. Wiadomo że burak się znajdzie zawsze. Trzeba edukować i walczyć o swoje.

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-05-27, 19:02   

zeno napisał/a:
.. ooo Drzewo w Sosnowcu no to może masz racje w tym co piszesz. i Cris też to juz widze gdzie buraki mieszkają .

Zeno no dziękuję Ci ale ja pomimo, że mieszkam w Sosnowcu to się za buraka nie uważam noooooo :>

A co do akcji to zbyt późno się ogół dowiedział i miał już plany na weekend więc nie bardzo mógł uczestniczyć choć bardzo chciał :>

Ciekawa jestem kto z Was tak popierających akcję na forum przyjedzie na tą i inne akcje związane z bezpieczeństwem jazdy........no ciekawe.
Ostatnio zmieniony przez soprano 2011-05-27, 20:58, w całości zmieniany 2 razy  

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-27, 19:35   

soprano napisał/a:

Zeno no dziękuję Ci ale ja pomimo, że miszkam w Sosnowcu to się za buraka nie uważam noooooo :>

.....

to nic osobistego co Ciebie ani nikogo ;) . no i wiadomo że nie jesteś burakiem....

jak benek napisał, będzie akcja na Śląsku, pewno pod koniec wakacji, tym razem będzie wiadomo sporo wcześniej, bo w Krakowie prawie do samego końca nie był pewny na 100% termin, poza tym na naszym forum tez to trzeba bylo zorganizowac - wyszło jak wyszło, ale teraz już wiecie, że w Katowicach pod koniec wakacji też będzie event, więc zobaczymy kto przyjedzie

hoks 

Motocykl: GSX400E
Imię: Arek
Wysłany: 2011-05-27, 21:33   

odnosząc się do artykułu z pierwszego postu o akcji w Krakowie (że niby już od 3 lat to prowadzą) muszę przyznać, że są tego efekty - tydzień temu w piątek (20.05) byłem w krakowie na moto, godziny szczytu (15-17), jazda po mieście pomiędzy puchami mimo ogólnego pośpiechu i korków była prawie bezproblemowa!!! - w zdecydowanej większości kierowcy ustępowali (robili miejsce jak było ciasno), "szefowie w ekskluzywnych gablotach" chowali elektryczne lusterka, no coś pięknego!
w kato też nie jest najgorzej, ale jednak jeszcze nam brakuje świadomości w tej kwestii w stosunku do takiego krakowa - tam zwyczajnie czuło się, że każdy driver wie, że "wszyscy się zmieścimy", ale i na śląsk przyjdzie pora - akcja super, popieram!

Odpowiedz do tematu