|
Dzień Dziecka z Dawcami Uśmiechu 2013 |
| Autor |
Wiadomość |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 51 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2013-04-17, 07:11 Dzień Dziecka z Dawcami Uśmiechu 2013
|
|
|
Coroczna już impreza dedykowana Dzieciakom z Domów Dziecka.
Jak zawsze przygotujemy paradę...
Co więcej? Zaglądajcie, będziemy na pewno informować
Zachęcamy Was do dokonywania wpłat na konto Stowarzyszenia. Każda złotówka, każdy grosik przeznaczone zostaną na prezenty dla naszych podopiecznych. Jak zapewne wiecie jest ich blisko 400, od najmniejszych w placówce na ul. Szczecińskiej do tych już prawie pełnoletnich, a każde z nich chciało by poczuć się wyjątkowo...
LwG |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2013-04-17, 08:29
|
|
|
No to jeszcze trzeba podać termin...........26 maj 2013r. niedziela, wiem, że to Dzień Matki ale myślę, że można się na taką imprezę wybrać całą rodzinką do południa a po południu odwiedzić na obiadkach mamuśki
Forma taka jak Motomikołaje, pojedziemy zawieziemy słodycze powozimy pobawimy a mam nadzieję, że Domy Dziecka też dla nas jakieś atrakcje przygotują |
|
|
|
 |
Thorgal1
Moderator

Motocykl: XVS950
Imię: Czarek
|
Wysłany: 2013-04-17, 11:18
|
|
|
nie będzie zabawy pod Expo ? |
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2013-04-17, 11:32
|
|
|
| W tym roku pomyśleliśmy sobie z Andrzejem, że przydałby się odpoczynek od organizowania dużych imprez z przywozem dzieci ale jeśli jesteśmy w stanie się tak zorganizować aby załatwić atrakcje dla dzieciaków, przewózkę i halę niekoniecznie na expo to ja choćby zaraz zakasuję rękawy i bierzemy się do organizacji......... |
|
|
|
 |
Orla

Motocykl: BRAK
Imię: Aleksandra
|
Wysłany: 2013-04-17, 20:52
|
|
|
Podzwonię popytam i może uda się załatwić jakąś hale , a co do atrakcji to dzieci najbardziej cieszą się z motocykli , a cała reszta typu wozy strażackie , malowanie buziek czy występy to tylko dodatek . |
_________________ 2moro I close the door 2 the past , open the door 2 the future ,take the deep breath , step on through & start a new chapter in my life. |
|
|
|
 |
Largo
Laluś - Czaruś

Motocykl: Virusia & Halynka
Imię: Bartek
|
Wysłany: 2013-04-17, 21:03
|
|
|
Hala EXPO odpada - 26 są tam targi.
Ale gdyby udało sie zorganizować przewóz to można by pomyśleć o jakimś boisku i konkursach sprawnościowych |
_________________ "Speeding. No one thinks big of you"
"Si vis pacem para bellum" |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

|
Wysłany: 2013-04-17, 21:10
|
|
|
Powiem tak: zostało zbyt mało czasu na zorganizowanie wszystkiego. Halę czy boisko można pochytać, gorzej już z transportem dzieci. Niestety ten aspekt organizacyjny mocno nam się posypał... Co do atrakcji, to mimo wszystko same motocykle nie wystarczą, a jeśli tylko one mają być atrakcją to o wiele łatwiej, także dla opiekunów z DD będzie, gdy my odwiedzimy dzieciaki.
Tyle mojego. |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
Largo
Laluś - Czaruś

|
Wysłany: 2013-04-17, 23:33
|
|
|
W DD jeśli pogoda dopisze bedzie ciepło, więc można by wyjść na dwór z dzieciakami.
Przy niektórych Domach Dziecka są place, trawniki, a nawet boiska.
Można by poprosić wychowawców aby przygotowali/wyznaczyli dzieciaki do różnych dyscyplin/konkursów sportowych
Mały mecz piłki nożnej
Przeciąganie liny
Wyścigi w workach
Ktoś ma pomysł na inne zabawy/konkursy łatwe w zorganizowaniu |
_________________ "Speeding. No one thinks big of you"
"Si vis pacem para bellum" |
| Ostatnio zmieniony przez Largo 2013-04-17, 23:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2013-04-18, 10:31
|
|
|
Ja myślę, że podzwonimy do DD i poprosimy aby to oni coś w tym stylu jaki proponuje Largo przygotowali...........i pomyślecie jaka wtedy będzie super zabawa jak my też będziemy w tym brali czynny udział? |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

|
Wysłany: 2013-04-18, 12:19
|
|
|
| soprano napisał/a: | | jaka wtedy będzie super zabawa jak my też będziemy w tym brali czynny udział |
Ot to to tooooo
Potwierdzić mogą to Ci, którzy byli na Mikołajach w DD na Bogucicach Siłowanie na rękę i inne zabawy wymyślone naprędce dały nie tylko dzieciom QP frajdy |
|
|
|
 |
linka90
Moderator pyskaty złośliwiec

Motocykl: ni ma....| plecak
Imię: Paulina
Wiek: 35 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 2836 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2013-04-18, 12:55
|
|
|
| Pure_Evil napisał/a: | | Siłowanie na rękę i inne zabawy wymyślone naprędce dały nie tylko dzieciom QP frajdy |
Moim skromnym zdaniem takie na miejscu zabawy sa lepsze bo generalnie biorą w nich udział te dzieciaki które chcą i nikt nikogo nie zmusza. A nie oszukujmy się, w malowanie buziek to chłopak wiek 15 lat nie będzie brał udziału i się bedzie nudzić.
Jeśli organizowalibyśmy to w hali trzeba dla każdego dziecka (tych małych i wiekszych) coś zorganizować, a ile idzie wozić dzieciaki bo to się im znudzi. |
_________________ I'd rather be a comma than a full stop.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
You can be a master don’t wait for luck
Dedicate yourself and you gonna find yourself.
You can be the best. |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2013-04-18, 13:03
|
|
|
| Szkoda że te wszystkie atrakcje typu "dmuchańce itp." są takie drogie do wynajęcia. Dzieciaki miały by na tym niezła frajde. Chyba, że ktoś ma dostęp po jakiś zniżkowych cenach... |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2013-04-18, 13:21
|
|
|
Dmuchańce potrzebują dużo trawiastego miejsca, do tego dostęp do większej mocy prądu oraz przede wszystkim pogody, dzieci trzeba przywieźć na miejsce, no i jest problem ze starszymi dziećmi, przywleczenie dla nich atrakcji typu bujana łódź albo młyn może spowodować żyganie na całego no i dla 400 dzieci musi być tego dużo.
Ale myślę nad taką imprezą tyle, że nie w tym roku raczej.
Chyba, że ktoś ma chody w Chorzowskim parku rozrywki i nas by tam wpuścili za free z dziećmi? |
|
|
|
 |
Orla

Motocykl: BRAK
Imię: Aleksandra
|
Wysłany: 2013-04-18, 22:06
|
|
|
Tak jak pisałam wczoraj , dziś dzwoniłam w kilka miejsc i ze znalezieniem miejsca na zorganizowanie Dnia Dziecka nie będzie większego problemu , teraz wszystko zależy od Ewy i Andrzeja jak Wy to widzicie , bo do wtorku wstępnie już dadzą mi odpowiedzi i można myśleć co dalej robimy |
_________________ 2moro I close the door 2 the past , open the door 2 the future ,take the deep breath , step on through & start a new chapter in my life. |
| Ostatnio zmieniony przez Orla 2013-04-18, 22:08, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Largo
Laluś - Czaruś

|
Wysłany: 2013-04-18, 22:52
|