|
Grafika komputerowa i reszta |
| Autor |
Wiadomość |
ralfązo
Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
|
Wysłany: 2011-08-30, 21:38
|
|
|
małolat pod komputerówke mi idzie cos mi nie pasi |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-08-30, 22:24
|
|
|
jezeli to "komputerowka" to poprostu genialna.
oryginal jak byk. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-08-30, 22:31
|
|
|
| Seniorita nie pierdziel się tylko przemierz dzieciakowi nogi w Paincie i zaraz rozpracujemy mikrusa czy wirtualny czy prawdziwą kupą sra. |
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-08-30, 23:00
|
|
|
Gdybyś miał racje to poparł bym gdyby coś odpowiadało stanowi faktycznemu ale nie w momencie gdy odstawiasz Monty Pythona. Żeby oddać takie różnice jak ten centymetr na rozstawie osi czy 0,5-1 stopień na kącie główki ramy niestety trzeba albo użyć trójwymiarowego skanera albo mieć zdjęcia zrobione w odpowiednich warunkach, rzutach porządnym sprzętem i przez kompetentne osoby a nie ku...a telefonem komórkowym gdzie gdzie motocykl z salonu już jest tak zdeformowany na zdjęciu jakby dzwonka pier...ął. Takie zdjęcia to można sobie na papierze toaletowym wydrukować i dupę nimi podcierać albo dołączyć do aukcji w allegro a nie robić na ich podstawie modele. Już masę takich fotek widziałem gdzie oba koła 17" a na zdjęcie wyglądały jakby jedno miało 16 a drugie 18 bo aparat tak zniekształca.
Coś przeczytałeś i myślisz że to takie proste a tak się składa, że ja osobiście próbowałem pomierzyć motocykl takimi metodami i wielkie gówno z tego wyszło bo zwyczajnie brak sprzętu a komórką czy cyfrówką z marketu to sobie można co najwyżej zdjęcia na wakacjach cykać.
Trudnym słowem rendering też mnie nie strasz bo miałem zainstalowanego i 3ds maxa i Maye i szybko zrezygnowałem z przygody z renderingiem z tych samych powodów z których nie mogłem pomierzyć motocykla- brak sprzętu bo na domowym zwykłym komputerze to sobie można w Paint Shopie fotki ze zlotu poobrabiać a nie renderować sceny no chyba, że się zamierza żyć z 5 tysięcy lat i ma kur...ską cierpliwość. Sory ale takie są fakty szkłem się dupy nie utrze. |
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-08-30, 23:22
|
|
|
Tak doktorze z tym, że ten pomysł podsumowali wszyscy. Ja go podsumowałem bo sam tego próbowałem i wiem jakie (żadne) rezultaty to przynosi. Wiesz, że nie masz racji a i tak dalej brniesz w swoje to coś jak właśnie w tej rozmowie.:
http://www.cda.pl/video/2...anem-Wojciechem
Jeszcze tylko wytłumaczę co to jest hipokryzja. Hipokryzja jest wtedy kiedy przeciwnik kleru robi dokładnie to samo co typowy ksiądz czyli kiedy ma jakieś argumenty próbuje ich użyć a gdy jego argumenty padną i braknie mu kolejnych powie do niewiernego, że ma coś z głową skoro w boga nie wierzy doktorze. Przy okazji powiedz gdzie prowadzisz praktykę lekarską zawsze warto się dodatkowo zareklamować na forum. |
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-08-30, 23:31
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Wiesz, że nie masz racji a i tak dalej brniesz w swoje to coś jak właśnie w tej rozmowie. | za czesto to sobie powtarzasz a do tego inputujesz to innym.
skoro ja jestem doktorem to ty jestes takim samym ciulatym filozofem. wywod o ksiedzu... bezcenny i ... bez sensu.
po co wpierdalasz sie w gadke o renderingu skoro pojecia o tym nie masz? instalowales maxa? wspaniale. rendering dlugo szedl? widocznie masz komputer przeznaczony do internetowego czatu a nie do pracy w 3d. po co ta gadka?
| prezesartur napisał/a: | | Ja go podsumowałem bo sam tego próbowałem i wiem jakie (żadne) rezultaty to przynosi |
nie wygladasz na takiego tepego zeby nie moc zrozumiec ze tych programow trzeba uczyc sie latami. jak dobrze posutawiasz scene to i rendering policzy kazdy komputer.
do zrobienia takiego fake'a jak (teoretycznie wyzej na filmie) to trzeba najwyzszej klasy specjalistow.Podpowiem ze Baginski wisiada.
http://www.youtube.com/wa...t2041553:45[/i] ] |
| Ostatnio zmieniony przez OCC Senior 2011-08-30, 23:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-08-30, 23:45
|
|
|
Z całą odpowiedzialnością stwierdzę, że gdybyś był na wyciągnięcie ręki i zachowywał się tak jak na forum (co pewnie nie miało by miejsca bo już kilka osób mówiło, że w realu to prawie nie mówisz i zawsze stoisz z boczku i tym bardziej wkurwia takie kozaczenie na forum) to biedny byś był.
Windowsowego Painta trzeba uczyć się latami ? No to ja nie wiem czy ja taki wybitny jestem czy ty taki niepojętny bo Painta rozpracowałem w pół godziny.
Zawiodłeś mnie powtarzałem im: jest dla niego nadzieja ale to wymaga czasu zobaczycie kiedyś się zmieni. I co ? Jedno wielkie rozczarowanie. I tak tu wierzyć w ludzi a teraz będą się cieszyć że mieli rację. Jednak mój optymizm jest przesadny. |
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-08-30, 23:50
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Windowsowego Painta trzeba uczyć się latami ? No to ja nie wiem czy ja taki wybitny jestem czy ty taki niepojętny bo Painta rozpracowałem w pół godziny. |
mylisz painta z maxem? idz lepiej dalej kafelki nosic. | prezesartur napisał/a: | | bo już kilka osób mówiło, że w realu to prawie nie mówisz i zawsze stoisz z boczku |
to samo slyszalem o tobie... taki kozak ze "och ech" a w realu... pfffff
| prezesartur napisał/a: | | Zawiodłeś mnie powtarzałem im: jest dla niego nadzieja ale to wymaga czasu zobaczycie kiedyś się zmieni. I co ? Jedno wielkie rozczarowanie. I tak tu wierzyć w ludzi a teraz będą się cieszyć że mieli rację. Jednak mój optymizm jest przesadny. |
albo jestes zjarany albo na stale masz cos z garem. to jest poprostu nieprawdopodobne.
| prezesartur napisał/a: | | Z całą odpowiedzialnością stwierdzę, że gdybyś był na wyciągnięcie ręki | proponowalem ze ci kiedys ze sam podejte pod ta "straszna" reke... i co?jednyne na co bylo cie stac to podanie mi nieauktualnego nr-u telefonu - kozaku. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-08-31, 00:11
|
|
|
Dobre. Tak się składa, że nieliczni którzy mnie poznali a jest tego 10 osób z całego tego forum to tyle z tobą mogła porozmawiać co i ja bym rozmawiał czyli wcale bo cię w większość zwyczajnie nie trawią jak ja i dobrze o tym wiesz więc po co taka gadka.
A co do mojego numeru to z tych 10 co mnie znają ma go raptem 5 osób. A z osób które mnie nie znają 1 ma numer tak na wszelki wypadek jakby kiedyś potrzebowała pomocy dlatego, że tą osobę szanuję więc masz odpowiedź dlaczego mojego numeru nie masz. Widzisz a Ciebie nie szanuję bo na to jak na razie nie zasłużyłeś a lubić też się nie dasz. Przykro mi ale mój numer to nie dupa blachary żeby go miał pierwszy lepszy i nie wiem dlaczego akurat ty miał byś się znaleźć w gronie 0.4% użytkowników tego forum jaki go posiadają. Widocznie przeceniasz swoją pozycje w kosmosie.
A poza tym ja ci pół roku wcześniej zaproponowałem toś mi rzucił tekst że nie interesują cię akademickie spory.
Z resztą pora kończyć tą bajerę bo to jest bez sensu a w dupie mam kolejną sensację na forum z moim udziałem. |
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-08-31, 08:43
|
|
|
prezes: mam w gleboko w nosie Twoj nr telefonu i Ty dobrze o tym wiesz. Jak juz tak mocno strzerzesz swojej prywatnosci to nie wciskaj hasel typu " gdyby tylko byl w zasiegu reki to by tak nie gadal".
Ja dla odmiany znam 80% wypowiadajacych sie na tym forum i nie zawracam sobie glowy tym kto z nich ma moj nr telefonu. Jezeli oceniasz mnie jako cicha osobe stojaca w kacie to poprostu sluchasz niewlasciwych osob.
Tez nie mam ochoty na gadke typu : kto ma wicej znajomych na fejsie, wiec tyle tytulem konca.
mam pytanie dla zainteresowanych grafika 3d i renderingiem:
planuje poslkadac dobry piec ale od lat nie siedze w sprzecie i pojecia nie mam co tam jest teraz na topie. moze ktos zerknac na to co (wg mnie ) wydaje sie dobre?
1. grafika : Nvidia Quadro 2000
2. procek: Intel Core i7 2600K
3. płyta : Asus P8PG7 EVO R30LGA 1155
4. ram 16 GB ale tez nie wiem jaki
5. HDD: chce dwa x2TB pracujace w "rajdzie"
nie mam pojecia ile bedzie kosztowal mnie do tego wszystkiego zasilacz. zalezy mi jednak zeby byl cichy.
Zestaw ma byc przeznaczony tylko do pracy w srodowisju cad 3d i renderingu. zadnych gier.
Czy plyta pod ten procek jest odpowiednia?
Jezeli ktos zajmuje sie tym interesem to prosze o oferte cenowa na PW. Wymagana faktura VAT. |
|
|
|
 |
|
|