|
Motocykle z USA.. |
| Autor |
Wiadomość |
paulo
Motocykl: yamaha
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-03-14, 12:29 Motocykle z USA..
|
|
|
Witam Panowie:) Jestem tu nowy na forum i mam takie pytanie odnosinie motocykli. Mam okzja sprowadzic z USA do polski fajne 2 GSX-R 1000 młode roczniki powyzej 2005 roku(zdjęcia będe miał w tygodniu) jedna dla siebie i drugą na chandel. Czy opłaca sie wogóle sprzedawac cos takiego u nas w kraju. Wogóle moge mieć mozliwośc sprowadzania tego z USA bo mam tam rodzine. Co o tym myslicie. Pozdrawiam! |
_________________ Motocykle to mój świat... |
|
|
|
 |
Kracy
Użyszkodnik

Motocykl: CeBula
Imię: Voytaz
|
Wysłany: 2011-03-14, 12:37
|
|
|
Ja myślę, że jeśli da się na tym zarobić, to powinieneś to robić
Ale to takie moje przemyślenia
A czy się opłaca: przelicz cene z dolarów na polskie, dodaj koszty transportu i opłat (choć możesz to na kupującego przerzucić) i zobacz, po ile w Polsce dane roczniki chodzą. |
_________________ Podpisuję się pod wszystkim powyżej |
|
|
|
 |
ArturS

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-03-14, 12:46
|
|
|
| Są firmy, które się tym trudnią, więc najwidoczniej się opłaca. U mnie na osiedlu jest jeden taki salon. Ciągną raczej młode roczniki droższych motocykli i tylko czasami na "zapchajdziurę" przypałęta się coś taniego i małego (ostatnio jak byłem to np stało małe wiadro) |
|
 |
paulo
|
Wysłany: 2011-03-14, 13:16
|
|
|
| ArturS napisał/a: | | Są firmy, które się tym trudnią, więc najwidoczniej się opłaca. U mnie na osiedlu jest jeden taki salon. Ciągną raczej młode roczniki droższych motocykli i tylko czasami na "zapchajdziurę" przypałęta się coś taniego i małego (ostatnio jak byłem to np stało małe wiadro) |
Dokładnie tak jak piszesz. Najwidoczniej cos sie opłaca. Jest tam troche tego nie ma sie co oszukiwac. Ponoc wersje USA sa bogatsze od Europejskich. Zobaczymy jak to dalej bedzie wygladało.:) |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2011-03-14, 21:33
|
|
|
pewnie zarobisz na tym więcej niż na moto z UK tyle że wiadomo jak tam traktują moto pewnie nie masz opcji obejrzenia na żywca i jazdy próbnej . a i uważaj na zawartość kontenera koleś kilka lat temu kupił cebre i był sporo do przodu |
|
|
|
 |
paulo
|
Wysłany: 2011-03-14, 22:03
|
|
|
| walek809 napisał/a: | pewnie zarobisz na tym więcej niż na moto z UK tyle że wiadomo jak tam traktują moto pewnie nie masz opcji obejrzenia na żywca i jazdy próbnej . a i uważaj na zawartość kontenera koleś kilka lat temu kupił cebre i był sporo do przodu |
Słyszałem własnie o tym że trzeba zwracac uwage na pewne szczególy. Mam tam rodzine to mi wszystkigo myśle dopilnują hehe. Fakt o wyglądzie to wiem z rozmów tel i zdjęcia maja mi przyjść ale i tak mysle ze warto Z UK bym nie chciał moto, kiedys miałem okazje naprwiać pare takich sztuk i nie chce więcej akurat to były szroty:( |
|
|
|
 |
Arkadius

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wiek: 37 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 550 Skąd: Leszczyny
|
Wysłany: 2011-03-14, 22:55
|
|
|
| Kombinuj kombinuj a myślę że jak się już rozkręcisz z interesem to się będę musiał do ciebie uśmiechnąć.. xD |
|
|
|
 |
paulo
|
Wysłany: 2011-03-14, 23:30
|
|
|
| Arkadius napisał/a: | | Kombinuj kombinuj a myślę że jak się już rozkręcisz z interesem to się będę musiał do ciebie uśmiechnąć.. xD |
Myśle że się uda. Będe o tobie pamiętał hehe Wiem że są też inne sprzety w bardzo dobrym stanie(młode roczniki) i maja dużo dodatków ale to może potem. Narazie skupie sie na jednym. |
|
|
|
 |
Arkadius

|
Wysłany: 2011-03-14, 23:39
|
|
|
Powodzenia życzę w takim razie A tak z ciekawości - jest coś z CBR 1000 RR? |
|
|
|
 |
paulo
|
Wysłany: 2011-03-15, 10:23
|
|
|
| Arkadius napisał/a: | Powodzenia życzę w takim razie A tak z ciekawości - jest coś z CBR 1000 RR? |
Podejrzewam że cos w tym temacie jest na 100%. Jak coś to się rozejrze, ale to będzie młody rocznik. Nie patrze na stare motocykle. To sie nie kalkuluje ściągnąc stary szmelc:) |
|
|
|
 |
Arkadius

|
Wysłany: 2011-03-15, 15:43
|
|
|
Rozejrzyj się i jakbyś mógł to daj znać tak oczywiście na razie czysto orientacyjnie czy jest coś ciekawego, jaki rocznik, wyposażenie no i cena |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2011-03-15, 16:31
|
|
|
z wyposażenia dostaniesz rame, dwa kółka, kierownice i do tego jak dobrze pójdzie fajną kanape |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
paulo
|
Wysłany: 2011-03-16, 23:50
|
|
|
| Arkadius napisał/a: | Rozejrzyj się i jakbyś mógł to daj znać tak oczywiście na razie czysto orientacyjnie czy jest coś ciekawego, jaki rocznik, wyposażenie no i cena |
Rozejrze sie i dam znać spoko:) |
|
|
|
 |
Carlos
Motocykl: SV 1000
Imię: Max
|
Wysłany: 2011-03-17, 20:41
|
|
|
| Kracy napisał/a: |
A czy się opłaca: przelicz cene z dolarów na polskie, dodaj koszty transportu i opłat (choć możesz to na kupującego przerzucić) i zobacz, po ile w Polsce dane roczniki chodzą. |
Oczywiście nie kalkuluj transportu i opłat kupujący chętnie to pokryje... ekonomiczni wariaci... |
|
|
|
 |
paulo
|
Wysłany: 2011-03-17, 20:56
|
|
|
| Carlos napisał/a: | | Kracy napisał/a: |
Oczywiście nie kalkuluj transportu i opłat kupujący chętnie to pokryje... ekonomiczni wariaci... |
hehe |
|
|
|
 |
|
|