|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Czy zna ktoś te motocykle? |
| Autor |
Wiadomość |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-01-17, 17:17
|
|
|
| Fioletowa VFR jest z mojej wioski. Jeszcze nigdy nie widziałem żeby właściciel ją pałował bezsensownie. Myślę że możesz się tym egzemplarzem spokojnie zainteresować. |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-01-17, 17:53
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, podjadę i obejrzę. Tak bez emocji |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-01-17, 19:10
|
|
|
te 900RR to handlarz w moim towarzystwie dobrze znany.
Skupuje motocykle i udaje głupa że szuka tak tylko dla siebie pojeździć,myśląc że nikt go niezna
Edit . Jak tak widze to wszystkie są "ideał" lol
zajrzyj w dział uwaga trup ktoś to już czarodzieja tam opisał. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-01-17, 19:31
|
|
|
| Dobra, odpuszczam tę cebre. Zostają dwa do obejrzenia, ta czarna VFR jest z UK, ale nie wiem o co biega z tą gwarancją???? Czy to taki chwyt marketingowy w rodzaju "Daję gwarancję ale.........................." |
|
|
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
Wysłany: 2011-01-17, 23:27
|
|
|
| brutus333 napisał/a: | | "Daję gwarancję ale.........................." |
rozruchowa pewnie:)
inaczej muial by CI napisac papier a nie przewiduje ze on mysli o gwarancji takiej jak my |
_________________ bikepicks |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-18, 00:15
|
|
|
| brutus333 napisał/a: | | Dobra, odpuszczam tę cebre. Zostają dwa do obejrzenia, ta czarna VFR jest z UK, ale nie wiem o co biega z tą gwarancją???? Czy to taki chwyt marketingowy w rodzaju "Daję gwarancję ale.........................." |
Czegoś tu nie łapię . Odpuszczasz oglądanie bo ktoś ci napisał że to od handlarza ? Panowie , handlarze żyją z sprzedaży motocykli i jeżeli są sumiennymi rzemieślnikami nie puszczają byle czego w eter . To nie jest normą ale się zdarza , więc nie skreślaj motocykla tylko dlatego bo jest od handlarza! To raz .
Ja raczej po zdjęciach staram sie nie rzucać wyroków , ale ten Fajer dużo bardziej mnie przekonuje niż ta fioletowa VFRa , która była robiona cała . Czytajcie trochę między wierszami :
- Gościu ma motorek z Francji - ( to zróbmy mały ciąg myślowy ) popatrzcie sobie ile kosztują ładne VFRy we Francji - motorek jest teraz w Polsce - musiał być kupiony za ciekawe pieniądze - był uszkodzony - jest naprawiony . Teraz tylko kwestia jak go zreanimowano i czy warto go brać czy nie . I to jest problem w większości przypadków , bo motocykle z zagranicy w 99% są bite albo inaczej naznaczone przeszłością . A wpis "bezwypadkowy" to taki nasz Polski folklor ogłoszeniowy i nic więcej . Wbijcie to sobie do głów raz na zawsze
- Przywieziony w 2010 roku - coś szybko się rozstaje z takim niby super sprzętem , nie sądzicie ? Jak sam pisze , wywalił kupę hajsu na sprawy użytkowe , czyli chciał go raczej trzymać , tak można by się domyślać , bo tak robią normalni ludzie .
- To że gostek jeździ po wsi bez pałowania może być i kwestią jego temperamentu , ale również może być spowodowane tym że wie co ma ( czytaj , motocykl nie jest 100% pewną maszyną ) .
To tylko takie moje gdybanie , wynikłe z tego że za dużo już motocykli się naoglądałem . Może ta VFRa to i jest jakiś LimitedEdition zrobiony na zamówiennie szejka Fioletejka z Fioletlandii , ale wątpię .
Co do gwarancji , to jest to poważna sprawa i jeżeli ktoś ma działalność i wystawi ci taki papier to napewno trochę to uwiarygadnia . Nie mówię że możesz zaraz kupować w ciemno , ale to jest jakiś tam argument . Nikt rozsądny nie da ci gwarancji na parcha . Ludzie już trochę po sądach się ciągają i poważny sprzedawca nie będzie ryzykował ( przy takiej niskiej kwocie ) problematora . Nie piszemy tu o kartce papieru z napisem GWARANCJA i podpisem , bo takie coś to w dupe se gościu może wsadzić , ale dokumencie określającym stan towaru i warunki na jakich rozwiązuje się ewentualne problemy . Oczywiście na wszystko poprawka ,że jesteśmy jednak w Polsce i pewność to możesz mieć jedynie że zdechniesz kiedyś . |
|
 |
Pajdor

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2011-01-18, 09:54
|
|
|
| To ja powiem tak: Cebre odpuść sobie ze względu na rocznik (za stara jest, można coś lepszego kupić nie dużo drożej), po drugie wygląda jak kupa, a po trzecie (uważaj Giemul) CEBRA jest kombinowana bo jest od handlarza. A handlarze z natury sa nie uczciwy, kłamią, cofają przebiegi i maluja owiewki (podobno sa też uczciwy handlarze ale nie widziałem nigdy żadnego). Jesli już to model SC33 w tej cenie lajtowo znajdziesz. |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-01-18, 10:00
|
|
|
giemul......dokładnie Cię rozumiem. Niestety tu jest problem, kupując znany Japoński motocykl, na 99% będzie on po większych lub mniejszych "przygodach". Kupując motocykl mniej popularny jest dużo większa szansa że nabędziemy sprzęt w dobrym stanie. Tylko kupując Japońskie padło czy Włoskie cacko w obydwu przypadkach wcześniej czy później poznamy Boga na ziemi i siłę swoich pieniędzy. Osobiście znam przypadek gdzie łebek kupił CBR 600, pozdejmował owiewki, założył mega wielką zębatkę z tyłu i dwa lata uczył się stuntu. Po czym motocykl umył, wyczyścił, przykręcił owiewki w stanie idealnym - bo jak że by inaczej przecież cały czas leżały w garażu owinięte w prześcieradło - i sprzedał jako niekatowany, i bezwypadkowy. Dla tego też został stworzony ten dział żeby w miarę możliwości uniknąć takich sytuacji. Dzięki za wszystkie odpowiedzi i czekam na następne. |
|
|
|
 |
d1abol
czerwony dioboł
Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2011-01-18, 10:34
|
|
|
| co jest zlego w malowaniu owiewek... bo nie rozumiem? |
|
|
|
 |
Pajdor

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2011-01-18, 13:46
|
|
|
A to jest złego a malowaniu owiewek że bez powodu ich handlarz nie maluje. Żeby zrobić komuś prezent i żeby wyglądaj lepiej. A potem widze takiego sztrucla na allegro jak ta Cebra z linku klikam na allegro a tam co ?
cytuje: "
W 100% ORYGINALNY LAKIER
W 100% BEZWYPADKOWA
"koniec cytatu
No kurwa mać
[ Dodano: 2011-01-18, 13:47 ]
PS.
39 tyś km z motocyklu z 1994 roku ? |
|
|
|
 |
d1abol
czerwony dioboł
Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2011-01-18, 14:15
|
|
|
Przeklamywanie opisu stanu i historii motocykla to jednak inna sprawa... Ja tez jestem negatywnie ustosunkowany do handlarzy, kolesie sa nastawienie na zysk za wszelka cene i z tym zawsze trzeba sie liczyc (aczkowliek znam jednego, ktory sprowadza w 100% pewne sprzety, jednak sa srednio 2-3 tys zl drozsze od tych samych modeli, ktore sa do nabycia w kraju).
Denerwuja mnie tylko te "scigacz.pl'owe" ideologie o tym, ze jak moto bylo malowane to juz jest feeee, mialo dzwona, szlifa i od takiego sprzetu lepiej sie trzymac z daleka...
Normalna rzecz, ze +10 letnie sprzety nie sa pierwszej mlodosci, owiewki sa porysowane, poobojane od syfu z drogi i co tylko. Z tym sie trzeba liczyc... a niektorzy wymagaja stanu salonowego od takie motocykla. Druga sprawa jest tez fakt, ze znalezienie sprzeta w takim wieku (i to jeszcze sporta), ktory nie mial szlifa to jak szukanie igly w stoku siana.
Gdybym mial troche siana na zbyciu to sam chetnie bym pomalowal moto bo na pewno oplaca sie to bardziej niz zakup nowych plastikow.
A co do przebiegu to tez sprawa indywidualna. Jak bylem ogladac upatrzone moto to specjalnie spojrzalem ile mialo przejechane. Kiedy przyjechalem drugi raz juz z zamiarem kupna (ponad poltorej miesiaca pozniej) do licznika doszlo tylko 300 km wiecej wiec wszystko mozliwe.
Chociaz ze w tym konkretnym przypadku przebieg wydaje sie byc bardzo malo wiarygodny. |
| Ostatnio zmieniony przez d1abol 2011-01-18, 14:37, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-01-18, 14:22
|
|
|
ja myślałem o dobrej folii na lakier, coś jak reklamy na samochody, ale jednobarwnej. Raz że zawsze to jakaś nowość (prawie jak inne moto ), dwa że chroni się lakier od kamieni (a odprysków już mam troche na czaszy głównie) a 3 - zawsze można folie zerwać i pod spodem jest nadal fabryczny lakier. |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-01-18, 15:53
|
|
|
| Objeździłem ostatnio trzy komisy motocyklowe, sprzedający nic nie wiedzą o historii oferowanych przez siebie motocykli. A najbardziej mnie rozwala kiedy gość nie wie jaki olej jest w silniku, płyn w chłodnicy, ale wie na 250% że moto bezwypadkowe. Na razie jeżdżę i kukam, a co wykukam to się okaże. Hondy, Suzuki, Yamahy, Kawasaki, strasznie zmęczone są te motongi aż żal nieraz patrzeć jak można tak traktować sprzęta, natomiast BMW, Aprilia, Ducati, Cagiva itd są w lepszym stanie wizualnym, ale............i do tego się wszystko sprowadza. Mogę wydać więcej kasy, ale niech to będą pieniądze wydane dobrze a nie "Kup pan, będziesz pan zadowolony" |
|
|
|
 |
cathykgb

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wiek: 46 Dołączyła: 31 Maj 2010 Posty: 326 Skąd: SLU Lubliniec
|
Wysłany: 2011-01-18, 15:58
|
|
|
Emil nie śpiesz się tak z tym oklejaniem - cena dobrego oklejania to tyle samo co cena lakierowania. BTW po paru latach ściąganie folii z lakieru nie zawsze wygląda tak rushoffo |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |