Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mg1989sos
2011-08-24, 17:12
honda cbr 600rr
Autor Wiadomość
olencja 

Motocykl: R6
Imię: j.w.
Wysłany: 2011-08-14, 07:38   honda cbr 600rr

http://otomoto.pl/honda-cbr-M2780002.html
byłam ostatnio oglądać ten motor i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nie jest wart tej ceny.
Cały malowany - dla mnie nieistotne bo szukam maszyny po szlifie, ale.... lakier odpryskuje, pęknięcia na czaszy, ogólnie zaniedbany kosmetycznie ;D
gosciu się zarzekał, że motor nie miał dzwona a jedynie szlifa na prawą stronę. Dekle nie są poprzecierane więc luz. Tłumik ma wybebeszony - nieładny, pusty, męcząco głośny dźwięk z siebie wydaje - bez stoperów w uszach ani rusz. Niektórym się to podoba, niektórym nie - kwestia gustu.
Pooglądaliśmy - czas na przejażdzkę :) i tu.... przy hamowaniu wyszło na jaw, że przednie tarcze pokrzywione, druga sprawa skrzynia biegów.... Nie można zrzucić kilku biegów na raz tylko każdy po kolei trzeba wysprzęglać jak w starze.

Gościu nie chciał zejść z ceny zbytnio. Za tą cenę z pocałowaniem ręki można kupić maszynę w stanie o niebo lepszym.

Mam nadzieję, że zaoszczędze tym tematem komuś czas :)

invidia 

Motocykl: CB1000RA
Imię: Adrian
Wysłany: 2011-08-14, 09:25   

dobry temat : )
mnie się wydawał od razu podejrzany za 12 ;p

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2011-08-14, 09:30   

na zdjęciach widać, że był zajebiście pomalowany :D

brutus333 
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-08-14, 10:37   

Ha, w Polsce jest przekonanie że jak coś jest drogie to musi być dobre, więc gość wywalił cenę i czeka na jelenia. Jak Pani/Pan nie kupi, to kupi tamten młodzian i będzie git.

Kieran 

Motocykl: GSX-R 600 L0
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-08-14, 11:12   

olencja napisał/a:
Nie można zrzucić kilku biegów na raz tylko każdy po kolei trzeba wysprzęglać jak w starze.

nie zebym sie czepial, ale biegi wlasnie powinno sie zrzucac pojedynczo i za kazdym razem wysprzeglac wedlug prawidlowej techniki jazdy bo zrzucajac kilka biegow naraz zarzynamy pomalutku skrzynie. ;/

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-08-14, 11:12   

modzie: to nie ten dzial. to sie nadaje do sprzetow zgruzowanych.

olencja 

Wysłany: 2011-08-14, 19:46   

Kieran napisał/a:
olencja napisał/a:
Nie można zrzucić kilku biegów na raz tylko każdy po kolei trzeba wysprzęglać jak w starze.

nie zebym sie czepial, ale biegi wlasnie powinno sie zrzucac pojedynczo i za kazdym razem wysprzeglac wedlug prawidlowej techniki jazdy bo zrzucajac kilka biegow naraz zarzynamy pomalutku skrzynie. ;/

a jak musisz wyhamować "na już"? to potem z szóstego biegu po kolei do jedynki? to Ci może miejsca braknąć ;-)
Zresztą czy się powinno zrzucać po kilka biegów czy nie to nieważne. Ważne że nie powinno być z tym problemów.

Burst 

Motocykl: Yamaha FZ6 S2
Imię: Michał
Wysłany: 2011-08-14, 20:36   

olencja napisał/a:
a jak musisz wyhamować "na już"? to potem z szóstego biegu po kolei do jedynki? to Ci może miejsca braknąć ;-)
Zresztą czy się powinno zrzucać po kilka biegów czy nie to nieważne. Ważne że nie powinno być z tym problemów.

Przepraszam, że powiem wprost ale nie masz zielonego pojęcia o jeździe motocyklem. Dowiedz się co to hamowanie silnikiem, między gaz i takie inne. Skrzynia w motocyklu jest właśnie podobno do tej w "starze" bo nie ma synchronizatorów i dlatego właśnie zbija się biegi kolejno i zachodzi konieczność wyrównywania obrotów. Od razu mówię, że nie piszę tego posta złośliwie i tylko po to, żeby Ci dopiec ale z troski o zdrowie twoje i skrzyni w twoim motocyklu. Peace :)

olencja 

Wysłany: 2011-08-14, 21:16   

Wiem co to hamowanie silnikiem B) Ale o skrzyniach biegów nie mam zielonego pojęcia ;D w żadnym znanym mi motocyklu tak się nie działo więc dla mnie jest to anomalia.

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-08-14, 21:21   

Pierdol skrzynie biegów, ona jest naprawdę mało istotna.

swistak 
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
Wysłany: 2011-08-14, 21:31   

Sprzedam Honde Cbr600rr motocylk po wymianei płynow olei wszystko na chodzie nic tylko siadac i jezdzic Wiecej Informacji pod numerem telefonu 781836684 Cena do negocjacji Nie Odpowiadam na sms ani e-mail

po jego skleceniu zdania,wypoceniu się i oraz interpunkcji już wiem że gadam z tępakiem..dziękuję nie kupuje.
http://www.motorybnik.pun.pl

przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-08-14, 23:00   

swistak napisał/a:
po jego skleceniu zdania,wypoceniu się i oraz interpunkcji już wiem że gadam z tępakiem..dziękuję nie kupuje.

swistak... gdyby oceniac ludzi na forum po sposobie wyslawiania sie to wiekszosc bylaby tempakami lacznie z Toba (to moja opinia ktora bierze pod uwage tylko sposob wysławiania sie).
Siedzimy tu juz jakis czas razem i wiemy ze nie kazde slabe zdanie wystukane na klawiaturze swiadczy dokladnie to co chemy powiedziec.

swistak 
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
Wysłany: 2011-08-24, 17:03   

OCC Senior napisał/a:
swistak napisał/a:

swistak... gdyby oceniac ludzi na forum po sposobie wyslawiania sie to wiekszosc bylaby tempakami lacznie z Toba (to moja opinia ktora bierze pod uwage tylko sposob wysławiania sie).
Siedzimy tu juz jakis czas razem i wiemy ze nie kazde slabe zdanie wystukane na klawiaturze swiadczy dokladnie to co chemy powiedziec.
nie oceniam na forum.Oceniam z ogłoszenia.A to powinno być jakoś normalnie napisane.Po polsku.
A na forum?
chłopie na forum to większość z nas pisze jak ma tylko ochotę.
http://www.motorybnik.pun.pl

przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale

adanior 
adanior

Motocykl: zielona cebula
Imię: Adam
Wysłany: 2011-08-25, 17:39   

olencja napisał/a:
Wiem co to hamowanie silnikiem B) Ale o skrzyniach biegów nie mam zielonego pojęcia ;D w żadnym znanym mi motocyklu tak się nie działo więc dla mnie jest to anomalia.

W mojej byłej CBR też tak było a skrzynia chodziła super. W kursowej CBF też się mnie dało zrzucać kilku na raz. Więc może hondy tak mają. Fakt że na motocyklach innych marek skrzynie chodzą jakby kulturalniej

Odpowiedz do tematu