|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Pierwszy Motor do lasu ,na łąki może tor. |
| Autor |
Wiadomość |
Mar3iN
Motocykl: Yamaha DT125
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2011-10-04, 12:02
|
|
|
Witam, chciałbym podkreślić ,że to co zakupie będzie moim PIERWSZYM motocyklem. Nie chce od razu rzucać się na exc 250 ,gdzie koszty exploatacji są sporo większe niż w przypadku dt125. (nie będę umiał wykorzystać potencjału ktm). Z dr 350 za stare, WRki i KTMy cieżko do 7k kupić,a te na grzyby /ryby raczej od razu odpadają. Ta drz 400 wygląda ciekawie, już na początku moich poszukiwań była priorytetem. Chciałbym spytać czy duża jest różnica w jeździe i utrzymaniu drz 400 a dt 125.
(Chociaż już tak się nastawiłem na to DT ,że nie wiem czy tak szybko zmienię zdanie. Wydaje mi się ,że ta DT powinna mi starczyć ). |
|
|
|
 |
tazzman
Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2010 Posty: 146 Skąd: Bielsko/Katowice
|
Wysłany: 2011-10-06, 00:43
|
|
|
| Mar3iN napisał/a: | Chciałbym spytać czy duża jest różnica w jeździe i utrzymaniu drz 400 a dt 125.
(Chociaż już tak się nastawiłem na to DT ,że nie wiem czy tak szybko zmienię zdanie. Wydaje mi się ,że ta DT powinna mi starczyć ). |
mi dt125 starczyla na 7 dni zabawy... dobrze, że mialem pozyczona od syna znajomego. Po 7 dniach juz się znudzila.
Potem kupilem DRZ400E i nie narzekam.
jakby cos, to jest fajna DRZ400 do wziecia, PISz na PW |
_________________ www.motoautostrada.pl
Do sprzedania z KTM 2007 SXF250 silnik, wahacz, półka, elektryka i trochę innych gratów. |
|
|
|
 |
Bobek
Motocykl: Suzuki SV 650S
Imię: Bartek
|
Wysłany: 2011-10-06, 20:38
|
|
|
Aprilia RX 125 33 KM dwusów dobre zawieszenie przód usd, tył gazowo olejowy z regulacją. Silnik Rotax - duzo cześci uzywanych. Własnie taki remontuje na wiosne bedzie gotowy juz nie moge sie doczekać. Chwilowo robota stoi bo brak funduszy.
Napewno się szybko nie znudzi jak DT, poszaleć i poskakać idzie lub KTM 125 40 KM jak już pisałeś koszty większe no i nie wiem czy da sie go zarejestrować.
Z zrzędówek DR 350. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |