|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Czy zna ktoś te motocykle? |
| Autor |
Wiadomość |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-01-18, 16:27
|
|
|
| Pajdor napisał/a: | | To ja powiem tak: Cebre odpuść sobie ze względu na rocznik (za stara jest, można coś lepszego kupić nie dużo drożej), po drugie wygląda jak kupa, a po trzecie (uważaj Giemul) CEBRA jest kombinowana bo jest od handlarza. A handlarze z natury sa nie uczciwy, kłamią, cofają przebiegi i maluja owiewki (podobno sa też uczciwy handlarze ale nie widziałem nigdy żadnego). Jesli już to model SC33 w tej cenie lajtowo znajdziesz. |
Zapraszam do siebie a poznasz uczciwego "handlarza" i może zmienisz zdanie bo coś mi się wydaje ze masz pecha co do ludzi |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-01-18, 18:18
|
|
|
Bass..............Podaj namiary na siebie a pewnikiem podjade i obejrznę co Masz. Rzuć temat a sekator się ruszy |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-18, 18:20
|
|
|
Wszyscy się tak wieszacie na te liczniki... a co ma biedny motór zrobić jak mu się licznik przekręci i leci od zera? :] Właściciel ma na szybce wypieprzyć markerem jedynkę przed resztą cyfr tylko dlatego, że licznik liczy do 99'999 i dalej ni chuja? Żeby było wiadomo że to 130'ooo a nie 30'ooo?
A nawiasem to różnie bywa. Nie ma żadnej takiej zasady, że jak coś jest malowane, to jest błeee, albo na bank było połamane i w ogóle obrzygane przez dinozaura :] Niektórzy malują motunga bo chcą żeby był oryginalny. W sumie samo stwierdzenie >oryginalny lakier< w ogłoszeniu może znaczyć 'nietuzinkowy' a nie 'taki sam od nowości' |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

|
Wysłany: 2011-01-18, 18:32
|
|
|
| brutus333 napisał/a: | Bass..............Podaj namiary na siebie a pewnikiem podjade i obejrznę co Masz. Rzuć temat a sekator się ruszy |
Ruda Śląska ul. Nowy Świat 13 pełne dane masz w moim profilu.
Wiecie czemu sprzedaje 12 maszyn rocznie Bo problem jest w cenie ponieważ dobry sprzęt kosztuje. Kupiłem sc 33 - 97r pierwsza rejestracja w 99 r za 3tyś. euro około 12 tyś. zł a chce sprzedać za 13 tyś.zł. dużo? zaznaczam ze nie mam obawy podjechać do salonu Hondy nie mam nic do ukrycia |
 |
|
|
|
 |
broth

Motocykl: Tedzia
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2011-01-18, 20:02
|
|
|
| Mogę z czystym sumieniem polecić klik |
_________________  |
|
|
|
 |
thrillco
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2011-01-18, 20:15
|
|
|
cos na temat czarnejvfry z katowic, wypowiedzi zaczerpniete z vfr-oc.pl
http://www.vfr-oc.pl/forum/viewtopic.php?t=11513
| Kod: | Brak rogów, polerowany dekiel sprzęgła i tylna piasta, choć przednia ośka z nakrętką i śruby tarczy hamulcowej zaśniedziałe. Postępująca korozja.
naklejki na bocznych owiewkach to nie jest orginal. Czacha tez byla raczej malowana bo naklejka tez nie taka jak trzeba... Skoro faktycznie 100% bezwypadkowy to ktos chyba musial sobie sprzeta przemalowac ot tak, ale jak widac nie odrobil pracy domowej na piatke... |
|
_________________ Lepiej na HONDZIE niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300-sta. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-19, 00:48
|
|
|
| Pajdor napisał/a: | | To ja powiem tak: Cebre odpuść sobie ze względu na rocznik (za stara jest, można coś lepszego kupić nie dużo drożej) |
Poprzekomarzam sie trochę z tobą , bez obrazy ale , plizz
- Za stara ? Większość motocykli jeżdżących w Polsce to mniej więcej ta grupa wiekowa .
- Przy takich rocznikach , data jest już mniej ważna , ważny jest stan . Jeżeli dla ciebie tak ważny jest rocznik to wbij sobie do gówki , że najmłodsze roczniki są najbardziej rzeźbione bo właśnie tacy jak ty "znawcy" są najlepszymi klientami . Wolą kupić ładnie pomalowanego parcha 2010 niż normalnie wyglądającego i użytkowanego 2008
| Pajdor napisał/a: | | ..po drugie wygląda jak kupa.. |
- no to dawaj zdjęcia swojego motocykla ( ale duże w dobrej jakości ), pooglądamy jak wygląda nie kupa . Tylko dobrze się zastanów zanim to zrobisz .
| Pajdor napisał/a: | | ... jest kombinowana bo jest od handlarza. A handlarze z natury sa nie uczciwy, kłamią, cofają przebiegi i maluja owiewki ... |
-chopok , jest mi naprawdę szkoda dzieci które rozpowszechniają tą bzdurę . Handlarz , żyje z tego co sprzeda , to nie podlega dyskusji . A do twojej wiadomości , w każdej branży jak będziesz sprzedawał megachujnie zamiast towaru to za długo nie pohandlujesz . Oczywiście są kombinatorzy ,jak wszędzie , ale są też uczciwi . Piszesz "sa nie uczciwy, kłamią, cofają przebiegi i maluja owiewki" . Zupełnie to samo tylko dużo bardziej na odpierdol robią zwykli użytkownicy sprzedający swoje własne motocykle .
1. Handlarz ma lakiernika który maluje tajle codziennie , a Pajdor daje do lakiernika samochodowego który raczej spierdo*li niż dobrze pomaluje .
2. Handlarz ma mechanika , który raczej dobrze ustawi zawory , Pajdor będzie oszczędzał i da to do roboty kumplowi który będzie się dopiero uczył to robić .
3. Handlarz nie da ci totalnego parcha bo by za miesiąc nie miał co jeść , Pajdor sprzeda ci wszystko bo pracuje w Markecie ( przepraszam wszystkich pracujących w marketach ) i ma to w dupie .
Oczywiście , że są naciągacze , ale po to są min. takie fora jak nasze , żeby ich pokazywać palcami .
Podstawowym problemem jest fakt ,że zdecydowana większość kupujących nie chce przyjąć do wiadomości , że motocykle używane to nie nówki salonowe . Takie sprzęty muszą coś mieć robione , naprawiane itd. Zdarzają się oczywiście nieskazitelne piękniste dziewice , ale to rzadkość i takie sprzęty nie trafiają raczej do ogłoszeń ani komisów . Motocykl używany jak sama nazwa wskazuje BYŁ UŻYWANY !
Drugi problem - używki z zagranicy . Kto kiedykolwiek szukał choć raz motocykla poza granicami naszego pięknego Katolandu , ten wie jak kształtują się ceny . Nie są one niższe , tylko tyle powiem . Co to oznacza ? Ano tylko i jedynie tyle , że jeżeli motocykl taki trafił do Polski , to komuś się to musiało opłacać . A co się opłaca ? Ano kupienie motocykla nie w pełni sprawnego . Co to jest niesprawność ? Ano czasem podrapana owiewka a czasem złamana rama .
I tu dochodzimy do sedna . Jedni zwożą 3 motocykle i składają z nich jeden ( co jeżeli jest dobrze zrobione też jest moim zdaniem OK ) , inni spawają te ramy lutownicami i skręcają je na szybkozłaczki stolarskie ( co powinno być karane ogromnymi grzywnami i karą więzienia ) , a jeszcze inni rozbierają te motocykle , wymieniają uszkodzone części i malują co trzeba .
Tych ostatnich jest najwięcej i pierwszy problem polega na tym czy robią to dobrze czy źle , a drugi , to czy kupujący jest świadomy tego co kupuje .
Czego wy oczekujecie od handlarzy ? Że będą kupować zajebiste , piękne motocykle zagranicą ( czy od was) za 30.000 zł a sprzedawać je dalej za 25.000 zł
Świadomość pewnych rzeczy wypada mieć , a nie szukać gruszek na wierzbie , bo one tam zwyczajnie nie rosną . Ja wiem, że większość ludzi wierzy w większe nawet cuda , ale w motocyklowej branży facet opowiadający że zamienia wodę w benzynę by kariery nie zrobił bo szybko by go "zweryfikowało" paru gości w skórach .
Szukając motocykla używanego ( z zagranicy szczególnie ) należy się nastawiać na motocykl naprawiany a nie zajebiście salonowy . Ja jestem bardziej rozczarowany jak trafiam na motocykl nierobiony niż jak trafiam na normalny ( czyli robiony ). |
|
 |
Pajdor

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2011-01-19, 07:20
|
|
|
Nie wiem czy mam tutaj odnosić się do tej wypowiedzi w jakiś sposób bo w sumie wszystko sam odpowiedziałeś. Nie do końca się tutaj zgadzam z tymi wszystkimi argumentami (w pierwszej częsci twojego posta) - mając na myśli tutaj to konkretne ogłoszenie tego konkretnego motocykla.
Co do handlarzy temat już był tyle razy wałkowany na forum, chyba już wszystko zostało powiedziane, nie ma sensu się przekrzykiwać. |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2011-01-19, 09:37
|
|
|
prosty temat na prostą odpowiedz a jak zwykle milion wywodów
brutus333 jak szukasz fajera to zajżyj tu http://forum.fireblade.pl/ czasami ktoś chce sprzedać sprzęta a i zawsze możesz prześledzić czy miał jakiś problem i jak sobie z nim poradził .
a tak przy okazji zacytuje tu wypowiedz z którą się zgadzam
"
- Przy takich rocznikach , data jest już mniej ważna , ważny jest stan . " |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-01-19, 13:19
|
|
|
| Zgadzam się w pełni ze stwierdzeniem że nie ważny rocznik tylko stan, i dla tego jest ten temat. Przez telefon każdy zachwala, a jak już się przyjedzie do delikwenta to wychodzi całkiem coś innego niż miało być, niestety na takie wycieczki też trzeba przeznaczyć niekiedy niemałą kasę, bo wlać do baku trzeba i trzeba jechać niekiedy tylko po to żeby się wku....ić i pooglądać coś co nie jest warte nawet połowy tego ile kosztuje. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-19, 14:45
|
|
|
Niestety pozwiedzac trzeba czasem . Ostatnio jechałem 2 tygodnie temu 400 km w jedną stronę . Tak dla ciekawskich :
Opis z aukcji na eBay :
1.BMW 1150 GS rok produkcji 2003
2.przebieg 57000Km
3.pierwszy właściciel
4.zadbany
5.bez wypadkowy
tłumik Leo Vince , top casta BMW boczne kufry aluminiowe z dodatkowymi kanistrami,halogeny,siatka na lampie przedniej i chłodnicy oleju,dodatkowe spojlery na protektorach,uchwyt GPS, tel 502690983
po wcześniejszych telefonach które potwierdziły powyższe , bierzemy hajs i jedziemy . A tam Okazuje się że :
1.motocykl ( a przynajmniej dużo części ) jest z roku 2001
2.przebieg na liczniku to 60.000 , a wg mnie tak lekko 150.000 km
3.pierwszym właścicielem ( wg obecnego ) był jego kumpel Niemiec , ale odsprzedał mu go podobno po przejechaniu 200 km Oczywiście nie ma żadnych faktur , rachunków , książki itp
4.po prosty ręce mi opadły . Jak to jest zadbany motocykl to ja jestem Dzizus Krajst . Motocykl stał przynajmniej jedną zimę na ulicy . Pomijam że jest mocno zjechany , nawet jak na GSa .
5.przód robiony , malowany zbiornik , reszty już nawet nie oglądałem .
Na moje pytanie o papiery Facet odpowiedział mi że on książki nie potrzebuje bo sam sobie motocykl serwisuje . A już dobił mnie do reszty takim tekstem : „ bo wiecie , ja jestem w klubie a my z klubów to nie kłamiemy” . No to ja pozdrawiam z tego miejsca Darka , właściciela tej bestii i cały jego klub Boxer z Lubska .
http://cgi.ebay.pl/BMW-11...=item33628ef3a8 |
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-01-19, 23:38
|
|
|
| Dla tego powiedziałem że dalej jak Małopolska i Śląsk się nawet nie wybieram, nie ma sensu. |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2011-01-19, 23:40
|
|
|
| moja zasada jest prosta max 100 km jak naprawdę coś jest godnego uwagi to 50 dołożę wyżej od razu nadmieniam jeżeli stan nie taki jak na zdjęciach opisie i rozmowie tel. to kasa za paliwo . |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

|
Wysłany: 2011-01-20, 09:58
|
|
|
Co do zwrotu za paliwo to jest sprawa wielce dyskusyjna, skoro przez telefon sprzedający zapewnia że motocykl jest igła a w rzeczywistości to padło, śmiało może nam nabajdurzyć że jak by coś to nas odwiezie luksusową limuzyną jak się nam moto nie spodoba . Z takim podejściem do klienta że jeśli coś będzie nie tak to zwrot kosztów podróży spotkałem się tylko raz, gość zaznaczył to w aukcji na Allegro. Ale jak by się miało wyegzekwowanie tego w naturze, Bóg jedyny raczy wiedzieć. W przyszłym tygodniu odwiedzę Bass-a i obejrznę co ma, do R.S. nie mam daleko. |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

|
Wysłany: 2011-01-20, 10:06
|
|
|
Brutus- mogę po Ciebie przyjechać i Cie odwieść za nic nie musisz płacić |
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |