Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
"ZŁE CZŁOWIEKI" Z PARKPARTNER
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2012-11-01, 22:35   

TNT napisał/a:
czytamy ze zrozumieniem. nie za przekroczenie, tylko za samo ich realizowanie.

No sory z tego co napisałeś co innego wynikało. I nie baw się w odwracanie kota ogonem a jak widzę ostatnimi czasy coraz chętniej to robisz. Czyżbyś wiązał się z ewentualnością kariery politycznej? Proste nie ma uprawnień nie ma przekroczenia. Może idąc tym torem za chendorzenie baby powienien odpowiadać szary cywil bo ksiedzu tego nie wolno.

Poza tym cywil wcale nie jest szary
http://www.youtube.com/wa...related#t=0m27s

TNT napisał/a:

prezesartur napisał/a:

Skoro działanie jest bezprawne to dlaczego nikt za to nie odpowiada ?

cyt. "Czyn bezprawny zachowanie polegające na działaniu sprzecznym z prawem lub niedopełnieniu obowiązku wynikającego z normy prawnej, orzeczenia sądowego lub zobowiązania cywilnoprawnego."

jak już mówiłem; zgodnie z orzeczeniami sądowymi działanie zostało uznane za bezprawne.

prezesartur napisał/a:

Działanie jest jedynie nieuregulowane prawnie ale nie jest bezprawne.

jak wyżej.

No i co ? No i nic. To, że sobie jakieś tam sądy wydały orzeczenie w zad można sobie wsadzić do czasu aż nie zostanie coś uregulowane artykuami w konkretnych kodeksach a na to potrzebna jest przegłosowana ustawa i podpis złodzieja. W polsce nie działa prawo precedensu a decyzja należy do jakiegoś srającego pod siebie dziadka i jego humoru. Już nie raz sąd najwyższy wydawał orzeczenia, którymi można sobie dupę podetrzeć bo traktowane są tylko jako wytyczne a jak sędzia ma gdzieś wytyczne to i tak orzeknie po swojemu nawet wbrew orzeczeniu sądu najwyrzeszego i ma do tego pełne prawo.

TNT napisał/a:
gdyby występowały typowe przesłanki nie użyłbym zapewne słowa 'podciągnąć'. jak już wspomniałem nikt nie jest w stanie podciągnąć tego pod żadne wykroczenie ani przestępstwo - pomimo iż jest bezprawne rozporządzanie rzeczą - podobnież dlatego brak jest jednak zamiaru.

To wypłacenie komuś liścia może dla Ciebie można spokojnie podciągnąć pod próbę zabójstwa. Na szczęście nie Ty ustalasz prawo bo widzę, że jesteś w tym odważniejszy niż Pisowcy. Czyżbyś wiązał się z ewentualnością kariery politycznej? Ale pamiętaj, że ci którzy są tak skorzy do zaostrzania prawa lubią spadać z nieba.

TNT napisał/a:
i dlatego sprawy trafiają do sądów cywilnych.

I po co piszesz kilka linijek by na kocńu sam sobie zaprzeczyć ?
Skoro coś trafia do sądu cywilnego to jak powszechnie wiadomo kwestia prawności czy bezprawności pozostaje w rękach tego kto ma lepsze chody. Do czasu aż w kodeksie wykroczeń bo podejrzewam, że nie karnym chociaż w tym chorym kraju nigdy nic nie wiadomo nie zostanie zawarty konkretny artykuł to czy dzianie takie jest prawde czy bezprawne decydować będą sobie wedle własnego uznania pasożyty nas okradający. I żebyś nie miał okazji nigdy w takiej sytuacji trafić na kogoś kto te chody będzie miał bo szyboko zostanie Ci udowodnione, że prawne jest to co uważasz za bezprawne Ty i jakieś tam sądy. Miałem sie już okazję kilka razy sądzić i dziś jedno co wiem to żeby unikać sądów jak to tylko możliwe chociażby nie wiem za czym przemawiały fakty bo na pytanie po czyjej stronie stoi tu prawo chyba nie ma szpenie, który by odpowiedział. Sprawiedliwość to nie prawo a tu nawet prawa nie ma a finał zawsze jest niewiadomą. Tu jest jeden wielki otwór kloaczny.
I daruj sobie tą za wszelką cenę próbę skompromitowania mnie bo jak widzę uślnie do tego dążysz do pewnego czasu. Albo prowadzimy obiektywną polemikę na rozsądnym poziomie albo zrobie to samo co w innym temacie czyli daruje sobie nie widząc sensu.

Poza tym tak szczeże to cały temat jest bezsensowny bo goście są bardziej na prawie jak na nim nie są. Wjeżdżasz świadomie na cudzą posesję to respektujesz zasady właściciela nie robisz tego to licz sie z tym, że ktoś podejmie takie same kroki. Nikt nikogo nie zmusi żeby parkował tam gdzie pobiera się opłatę. Nie chcesz płacić parkój 3 ulice dalej za frajer i deptaj z buta. Chcesz zaparkować i odjechać nie płacąc mimo, iż takie są warunki właściciela posesji (czytaj chcesz go okraść) to nie miej pretensji kiedy ten stara się wyegzekwować swoje racje. A że robi to bezprawnie ? Ty robisz to i on robi.

Typowa moralność Pani Dulskiej. Przekraczają uprawnienia są bóg wie kim ale jak ja go okradam albo nie szanuje jego własności i staje tam gdzie on sobie nie życzy i ma do tego prawo jest wszystko w porządku.

Michaś a to, że typki wyglądają jak ziomki z pod celi? a Skąd wiesz może są ziomkami z pod celi i może to lepiej, że teraz zakładają blokady na auta odprowadzając podatki i próbują żyć uczciwie zamiast te auta kraść albo podpalać co? Pomyślałeś o tym kiedyś w ten sposób?

Ludzie tak szczerze to zastanówcie się trochę i troche samokrytyki. Chcemy żeby nie było dziadostwa nie róbmy go najpierw sami może wtedy inni będą szli za naszym przykładmem i w końcu zobaczymy jakiś progres. A do czasu aż tak się ne stanie bedziemy dalej polaczkami podłymi, ograniczonymi, zawistnymi i nienawidzącymi wszystkiego do okoła a każdy mający nas za nic bedzie miał rację.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.
Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2012-11-01, 22:43, w całości zmieniany 3 razy  

elemeledudek 

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wysłany: 2012-11-02, 08:25   

prezes, powiedzmy że można sie zgodzić z tym co piszesz o zasadach panujacych na prywatnej posesji. Problemem jedna z tego co widze jest nadgorliwość Panów parkingowych. Pani kupujaca chlebek w piekarni też została zablokowana. Przegięcie? Zdecydowanie tak.
Sprawa prosta, ludzie przestaną tam kupować, najemcom obroty spadną, wymuszą na właścicielu odstąpienie od tych praktyk i sie skończy......gdyby świat był normalny.
Piszesz, że Panowie spod celi odprowadzaja podatki. Jak to mozliwie, przecież oni działają "bez płatnie"? ;)
Dziś sprawdziłem, na samochodzie mam ich nalepkę, a to po to abym na osiedlu Tysiąclecia mógł spokojnie parkować pod domem. Tamtejsza spółdzielna tez ma z nimi umowę. Powinni sie raczej postarać o nowe miejsca parkingowe zamiast pozwalać na powstawianie kolejnego suppermarketu na środku osiedla. Dziki kraj.

Michal87sc 
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wysłany: 2012-11-02, 14:06   

Założe się że nawet jak mu obroty spadną to tak nie zrezygnuje szybko :D pewnie podpisał jakąś umowe z nimi że minimum przez rok będą usługi świadczyć, a w innym wypadku zapłaci im kare :D :D:D

Może tak nie jest ale chciałbym aby tak było...

http://www.michaljeczak.flog.pl

https://www.facebook.com/...54797774?ref=hl

prezesartur 

Wysłany: 2012-11-02, 14:44   

elemeledudek napisał/a:
prezes, powiedzmy że można sie zgodzić z tym co piszesz o zasadach panujacych na prywatnej posesji. Problemem jedna z tego co widze jest nadgorliwość Panów parkingowych. Pani kupujaca chlebek w piekarni też została zablokowana. Przegięcie? Zdecydowanie tak.

Jeśli stanęła na terenie ich jurysdykcji mieli prawo i to żadna nadgorliwość. Gdyby olali panią od chlebka a okazało by się, że ktoś poinformował by o tym chiefa to dwa ziomki spod celi zostały by wymienione na lepszy model. Żadna wina typków bo pewnie chcą jak każdy żyć a skoro trącą elementem to tym bardziej muszą sobie szanować robotę, którą mają bo jest im o nią znacznie trudniej niż reszcie. Jeśli ktoś ma mieć pretensje to tylko do zleceniodawcy z tym, że ten pewnie też ma do tego prawo. Jedyne co pozostaje to dostosować się albo wpłynąć na tego na samej górze a nie wymagać od dwóch pionków na samym końcu łańcucha pokarmowego. Usłyszeli masz robić tak i tak a jak nie to wypuciekaj. No to robią. I na pewno im ta robota jeśli nie już to bokiem wyjdzie. Z ludzimi trzeba się nakłucić w deszcz namoknąć w zimę namarznąć i jeszcze w mordę dostać a zarobią pewnie wszawy grosz na jakiejś śmieciowej umowie albo wcale jej nie mają a w szufladzie leży podpisana in blanco bez daty. Tyle ich co se zarobią na nowy dres.

Nie ma co kpić z elementu. Znałem jednego takiego kto to on nie był wały robił kasa była to kasę trwonił a resztę miał za nic. Przyszedł czas sam został elementem w bardzo krótkim czasie. Łaził i sie znajomych prosił żeby mu herbaty zrobili bo się nie ma czego napić aż w końcu się skończył grubo przed czterdziestką.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.
Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2012-11-02, 14:48, w całości zmieniany 2 razy  

Michal87sc 
Boski Valentino

Wysłany: 2012-11-02, 14:53   

Już sie tak nie użalaj nad nimi bo z tego co widze to w deszz stoją wewnątrz galerii, a w deszczu mrozie i śniegu to ja mam meksyk jeszcze jeździj sobie cały dzien 20-30km/h na wagonach.... (na szczęście wypowiedzenie już złożyłem)

Nie mają wcale gorzej oni moim zdaniem niż panowie z MO i SM którzy patrolują ulice, a w morde też raczej nie dostaną bo jak znam życie to to są KOZAKI do starszych babek, dziadków i zwykłych chłopców, a jak by wysiadł taki PUDZIAN z samochodu to by pewnie blokady nie założyli.... tak samo jak POLICJA... piłem piwko pod sklepem i miałem lipe, a jakis czas później pod tym samym sklepem "łysi" pili ekipą wódke... radiowóz sie zatrzymał jeden wszedł po zakupy wyszedł i pojechali dalej.....

Niestety za ten jak mówisz "nowy dres" Pewnie nie ryzykują utraty resztek zębów...

Po drugie idąc tym tropem.... SS MANI też nie winni bo im okopy wyjdą bokiem... jedynie HITLER WINNY..... tak jak i w każdej armii trfiali się (...) i normalni ludzie tak i tutaj jest przykład ze te PIONKI to w tym wypadku akurat (...)

prezesartur 

Wysłany: 2012-11-02, 16:56   

Michal87sc napisał/a:
Już sie tak nie użalaj nad nimi bo z tego co widze to w deszz stoją wewnątrz galerii, a w deszczu mrozie i śniegu to ja mam meksyk jeszcze jeździj sobie cały dzien 20-30km/h na wagonach.... (na szczęście wypowiedzenie już złożyłem)

Widzisz Michaś ale różnica polega na tym, że jesteś nietuzinkowym, energicznym, młodym człowiekiem o chłonnym, otwartm umyśle. Cechujesz się perspektywicznym myśleniem daleko wykracającym poza stereotypowe horyzonty oraz odważnym punkem widzenia idącym w parze z nienaganną wzorcową wręcz asertywnością. W działaniach przez ciebie podejmowanych próżno szukać nonszalancji a ich dynamika daleko wykracza poza ramy przeciętności. Jesteś niebanalną inteligentną jednostką, której osobliwy obraz dopełniony niesztampową prezencją składa się na jedną spójną formę pozwalając Ci osiągnąć z beztroską wręcz lekkością miano persony. Kiedy inni z trudem stawiają krok do przodu Ty już dawno myślami jesteś w przód o dwa.
Łatwo wyobrazić sobie finał skonfrontowania Twej nietrywialnej postaci o tak szeroko rozbudowanym superego z osobami wspomnianych wyżej bytów gdyż jaką inną nazwę nadać można niesczęśnikom o osobowości złożonej z potrójengo id, których życie toczone jest ordynarnością realiów ich egzystencji nie mającej cienia szansy wykroczyć poza miano wegetacji.

Michal87sc napisał/a:
Nie mają wcale gorzej oni moim zdaniem niż panowie z MO i SM którzy patrolują ulice, a w morde też raczej nie dostaną bo jak znam życie to to są KOZAKI do starszych babek, dziadków i zwykłych chłopców,

Różnie w życiu bywa Michasiu oj różnie to bywa...
http://www.youtube.com/wa...BqKKWY#t=33m10s

Michal87sc napisał/a:
a jak by wysiadł taki PUDZIAN z samochodu to by pewnie blokady nie założyli.... tak samo jak POLICJA... piłem piwko pod sklepem i miałem lipe, a jakis czas później pod tym samym sklepem "łysi" pili ekipą wódke... radiowóz sie zatrzymał jeden wszedł po zakupy wyszedł i pojechali dalej.....

Niestety za ten jak mówisz "nowy dres" Pewnie nie ryzykują utraty resztek zębów...

Michasiu z tego miejsca pragnę skłonić Cię do wyrażenia choć odrobiny empatii. Trudno dawać tu za przygład funkcjonariuszy publicznych, którzy uzbrojeni w rozbudowane aparaty prawne posiadają o wiele szersze pole działania a fakt zaopatrzenia w broń wszelkiego rodzaju owych służb skłania by wymagać od nich skuteczności. Natomiast przeciętny parkingowy uzbrojony jedynie w naklejki karnego kutasa za złe parkowanie nie może niczym konkurować z funkcjonariuszami służb mundurowych zwanych potocznie piesami w związku z czym jego obawy utraty zdrowia bądź życia są w pełnej rozciągłości uzasadnione. Również zakres ich kompetencji nie jest ich świadomym wyborem a jedynie nażuconą odgórnie przez ich pryncypałów swoistą fabułą postępowań, którą zmuszeni są zaakceptować by otrzymać szansę funkcjonowania w organizmie społeczeństwa.

Michal87sc napisał/a:
Po drugie idąc tym tropem.... SS MANI też nie winni bo im okopy wyjdą bokiem... jedynie HITLER WINNY..... tak jak i w każdej armii trfiali się skur i normalni ludzie tak i tutaj jest przykład ze te PIONKI to w tym wypadku akurat skurrr.....

Prosił bym by w obliczu tak nieodległego święta zmarłych nie poruszać tejże drażliwej i niewątpliwie bolesnej dla wielu kwestii pogrążonych jeszcze wczoraj w żalu nad osobami utraconymi w toku tamtych wydarzeń. Wiem, że to tylko niefortunne fo pa jednak powstrzymajmy się od dalszej polemiki w tym temacie do momentu aż czas zatrze zozdrapane świeżo rany.

Michal87sc 
Boski Valentino

Wysłany: 2012-11-02, 19:13   

Myśle że zrobiłeś wrażenie nie tylko na mnie, ale i na pozostałych użytkownikach forum.

Tak czy siak chciałbym żeby obić miske tym bakterią z PRIMUSA

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-02, 23:30   

Michal87sc napisał/a:

Tak czy siak chciałbym żeby obić miske tym bakterią z PRIMUSA

Cytat:

Art. 52a. Kto:

1) publicznie nawołuje do popełnienia przestępstwa, w tym i przestępstwa skarbowego lub je pochwala,

2) publicznie nawołuje do nieposłuszeństwa lub przeciwdziałania przemocą ustawie albo prawnemu rozporządzeniu organu państwowego,

jeżeli zasięg czynu albo jego skutki nie były znaczne

- podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Michal87sc 
Boski Valentino

Wysłany: 2012-11-03, 18:42   

Czyli że co?? Obić miske bakterią nie wolno, ale jak je niszczysz antybiotykami to jest dobrze

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2012-11-03, 19:29   

Michał załóż im blokadę na firmowy i nakręć filmik jak po łysych pałacch będą się drapać ... o co chodzi ...będzie wysoko na YT :D

prezesartur 

Wysłany: 2012-11-03, 20:37   

Michal87sc napisał/a:
Myśle że zrobiłeś wrażenie nie tylko na mnie, ale i na pozostałych użytkownikach forum.

Michaś oni mnie nienawidzą.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-04, 12:55   

Michal87sc napisał/a:
Czyli że co?? Obić miske bakterią nie wolno, ale jak je niszczysz antybiotykami to jest dobrze

W związku z tym, użyj wobec nich antybiotyków :D

Michal87sc 
Boski Valentino

Wysłany: 2012-11-04, 16:09   

w postaci śrutu :D

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-04, 16:10   

prezesartur napisał/a:
Czyżbyś wiązał się z ewentualnością kariery politycznej? (...) Czyżbyś wiązał się z ewentualnością kariery politycznej?

Mało że się powtarzasz, to idealnie tymi samymi wyrazami. Skopiowałeś to skądś żywcem? PS. Absolutnie nie. Wiem że to dziwne, ale okradanie ludzi nigdy mnie nie kręciło...

prezesartur napisał/a:

TNT napisał/a:

<TU DŁUGI WYWÓD O POLSKIM USTROJU KUMOTERSKIM>

Twoje argumenty jak zwykle poparte są Twoją STUDNIĄ PRAWDY. "jak trafisz na takiego co ma chody" można porównać do "a jak zginiesz w wypadku samochodowym" - powiem Ci otwarcie - to jest po prostu PECH, jak każdy inny PECH w życiu i wcale nie zaprzeczam że tak może być. Ale przyjmowanie że jest to ZASADĄ i każdego to spotka to znaczy że masz manię prześladowczą albo jesteś amatorem teorii spiskowych. A skoro jak dotąd z informacji mediów (tak tak, już słyszę jak mówisz: kontrolowanych przez UFO, KGB i Elvisa w trzeciej reinkarnacji) podają że dotąd wszyscy sprawy wygrali, to też dlatego taką informację zamieściłem. A co do Twoich przykrych doświadczeń z Sądów cóż mogę powiedzieć: wzruszyła mnie Twoja historia. Przytulę i dam Ci na pocieszenie pluszowego misia. I batonik jak za dużo nie będziesz płakał.

prezesartur napisał/a:

Poza tym tak szczeże to cały temat jest bezsensowny bo goście są bardziej na prawie jak na nim nie są.

Skoro jest dla Ciebie bezsensowny, to po cholerę się w nim udzielasz i wypłakujesz? Ja przynajmniej staram się doradzić jak rozwiązać problem. Jak można zdjąć blokadę, o tym że straż miejska i policja ma związane ręce - żeby się niepotrzebnie nie wykłócać jak kogoś z forum taka sytuacja spotka, oraz jakie można podjąć kroki prawne przeciwko zakładaczom blokad. A Ty do tematu jak zwykle przyłączyłeś się żeby się pokłócić, powymądrzać i wyżalić jak bardzo skrzywdził Cię ten skorumpowany kraj. Gratuluję. Wyślę Ci pocztą paczkę chusteczek żebyś wytarł ubrudzone z radości biurko komputera.

prezesartur napisał/a:

Wjeżdżasz świadomie na cudzą posesję to respektujesz zasady właściciela

teren prywatny a droga wewnętrzna panie szanowny to są dwie inne rzeczy. poszukaj w swojej cudownej STUDNI PRAWDY.

prezesartur napisał/a:

Typowa moralność Pani Dulskiej. Przekraczają uprawnienia są bóg wie kim ale jak ja go okradam albo nie szanuje jego własności i staje tam gdzie on sobie nie życzy i ma do tego prawo jest wszystko w porządku.

ależ wcale nie bronię tych którzy tam stają; jednocześnie będąc jednak przeciwnikiem zakładania blokad.

prezesartur napisał/a:

Ludzie tak szczerze to zastanówcie się trochę i troche samokrytyki. Chcemy żeby nie było dziadostwa nie róbmy go najpierw sami może wtedy inni będą szli za naszym przykładmem i w końcu zobaczymy jakiś progres. A do czasu aż tak się ne stanie bedziemy dalej polaczkami podłymi, ograniczonymi, zawistnymi i nienawidzącymi wszystkiego do okoła a każdy mający nas za nic bedzie miał rację.

Kurcze no zawstydziłeś mnie, w końcu napisałeś coś, z czym w 100% się zgadzam.

prezesartur 

Wysłany: 2012-11-04, 19:48   

TNT napisał/a:
prezesartur napisał/a:
Czyżbyś wiązał się z ewentualnością kariery politycznej? (...) Czyżbyś wiązał się z ewentualnością kariery politycznej?

Mało że się powtarzasz, to idealnie tymi samymi wyrazami. Skopiowałeś to skądś żywcem?

Kolega zaskakuje swoją spostrzeawczością. Owszem skopiowałem drugie z pierwszego i gdybym miał okazję zrobił bym to jeszcze kilkakrotnie.

TNT napisał/a:
PS. Absolutnie nie. Wiem że to dziwne, ale okradanie ludzi nigdy mnie nie kręciło...

Za to udzielanie rad jak proceder taki umożliwić jest w porządku.

TNT napisał/a:
prezesartur napisał/a:

TNT napisał/a:

<TU DŁUGI WYWÓD O POLSKIM USTROJU KUMOTERSKIM>

Twoje argumenty jak zwykle poparte są Twoją STUDNIĄ PRAWDY. "jak trafisz na takiego co ma chody" można porównać do "a jak zginiesz w wypadku samochodowym" - powiem Ci otwarcie - to jest po prostu PECH, jak każdy inny PECH w życiu i wcale nie zaprzeczam że tak może być. Ale przyjmowanie że jest to ZASADĄ i każdego to spotka to znaczy że masz manię prześladowczą albo jesteś amatorem teorii spiskowych. A skoro jak dotąd z informacji mediów (tak tak, już słyszę jak mówisz: kontrolowanych przez UFO, KGB i Elvisa w trzeciej reinkarnacji) podają że dotąd wszyscy sprawy wygrali, to też dlatego taką informację zamieściłem. A co do Twoich przykrych doświadczeń z Sądów cóż mogę powiedzieć: wzruszyła mnie Twoja historia. Przytulę i dam Ci na pocieszenie pluszowego misia. I batonik jak za dużo nie będziesz płakał.

Jak zwykle zrozumiałeś po swojemu ale cóż każdy ma do tego prawo. Widzę, że wybieranie z ogółu wypowiedzi poszczególnych kawałków celem wykożystania ich do ustosunkowania się jako do całości treści oraz okrajanie jej jest na tym forum zaraźliwe. Całe tylko szczęście, że dotyka promil użytkowników. A może to celowe działanie lub po prostu predyspozycje... Powinieneś poważnie wziąć pod uwagę ewentualność kariery politycznej.

prezesartur napisał/a:

Poza tym tak szczeże to cały temat jest bezsensowny bo goście są bardziej na prawie jak na nim nie są.

TNT napisał/a:
Skoro jest dla Ciebie bezsensowny, to po cholerę się w nim udzielasz i wypłakujesz? Ja przynajmniej staram się doradzić jak rozwiązać problem. Jak można zdjąć blokadę, o tym że straż miejska i policja ma związane ręce - żeby się niepotrzebnie nie wykłócać jak kogoś z forum taka sytuacja spotka, oraz jakie można podjąć kroki prawne przeciwko zakładaczom blokad. A Ty do tematu jak zwykle przyłączyłeś się żeby się pokłócić, powymądrzać i wyżalić jak bardzo skrzywdził Cię ten skorumpowany kraj. Gratuluję. Wyślę Ci pocztą paczkę chusteczek żebyś wytarł ubrudzone z radości biurko komputera.

Po cholere? Bo nie lubie blazenady. Rady typu zdejmij koło i załóż zapasowe to rada typu nie masz łyżeszki zamieszaj herbatę prąciem. Namarnój czasu ubrudź się a zanim zdąrzysz wymienić koło na drugim w tym czasie będziesz miał założoną drugą blokadę a przy odrobinie szczęścia tylko parkingowi będą pękać ze śmiechu. A jeśli szczęścia będzie mniej to ludzie w calej polsce będą klikać w "lubię to".
A prawda taka, że jakby właściciel miał trochę fantazji to by tak na prawie rozegrał temat, że wystarczyło by załatwić jednego i po tym jakby się fama rozeszła to by tam już tych parkingowych nie trzeba było zatrudniać bo byście już pieniążek na parking w ręku trzymali od momentu wsiadania do samochodu. Szkoda by było tylko tego nieszczęśnika na którego by trafiło ale nie będę tu pomysłów podsuwał bo nigdy nie wiadomo kto to może przeczytać i wykożystać.
I jeszcze raz powtarzam albo prowadzimy rozmowę na poziomie albo wcale bo te niepotrzebne głupie zaczepki i odwracanie kota ogonem zaczęło mnie irytować.

TNT napisał/a:
prezesartur napisał/a:

teren prywatny a droga wewnętrzna panie szanowny to są dwie inne rzeczy. poszukaj w swojej cudownej STUDNI PRAWDY.

Owszem przynajmniej z nazwy i tak się dla was przemądrzałków niestety składa, że na drodze wewnętrznej właściciel terenu na jakim się ona znajduje ustala zasady. Może nałożyć ograniczenia i opłaty za kożystanie i wielki stolec na to możecie. Najkrócej rzecz ujmując:
prezesartur napisał/a:

a do tego ma prawo kasować nie tylko za parkowanie a nawet za przejadz nią jeśli tylko będzie takie miał życzenie a wy będziecie płacić albo dylać na około.

TNT napisał/a:
prezesartur napisał/a:

ależ wcale nie bronię tych którzy tam stają; jednocześnie będąc jednak przeciwnikiem zakładania blokad.

Podsuwając pomysły stajesz po stronie tych pierwszych czytaj złodziei. Prawda jest taka, że to nie winni są ci co zakładają blokady tylko ci którym są zakładane bo gdyby nie było takich co starają się nie płacić za parking albo stawać tam gdzie nie wolno nie było by konieczności nawet wymyślania blokad na koła. Proste jest akcja jest reakcja.

prezesartur napisał/a:

TNT napisał/a:

Kurcze no zawstydziłeś mnie, w końcu napisałeś coś, z czym w 100% się zgadzam.

Z każdym przeżytym rokiem coraz częściej będziesz miał okazję to powiedzieć

Radę to dam tu niestety wszystkim tylko ja: albo płać i parkój tam gdzie pobiera się opłatę albo stawaj w innym miejscu i podejdź kawalek piechotą a włos na pewno ci z głowy nie spadnie. Oczywiście teraz sama szlachta jakby mogli to by pod kasę w markecie autem podjeżdżali a za chwile płaczą jakie to paliwo drogie. Na paliwo zamiast podejść czasem kilkaset metrów to stać ale na parking już nie. Ale nie bo lepiej wojny prowadzić o byle gówno i oczy sobie na wzajem wydrapywać.

Kiedyś myślałem, że "Sami swoi" to komedia ale od paru lat wiem, że to film dokumentalny. Obejrzyjcie sobie jeszcze raz mając na uwadze powyższe zdanie i im bardziej będziecie się śmiali będziecie wiedzieć im bardziej sami jesteście śmieszni. Przykre ale prawdziwe.

Odpowiedz do tematu