|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Wypadek policjanta ... |
| Autor |
Wiadomość |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-18, 16:09
|
|
|
| emil napisał/a: | czyli taki kierowca jest potencjalnym mordercą, czy będzie jechał śmieciarą, osobówką czy na moto |
Jak w kawale- ja też jestem potencjalnym gwałcicielem... bo mam przyrząd- mały, średni, może duży
A dlaczego prędkość jest tak istotna? Dla tego, że można nie wyhamować, jak wyjedzie jakiś patafian z podporządkowanej, czyli będzie to wina patafiana.
Gdyby przez miasto prowadziła autostrada i nie było zagrożenia, że ktoś wyjedzie/wyjdzie, to i ograniczeń do 50 km/h by nie było. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-05-18, 16:13
|
|
|
na autostradzie nie ma skrzyżowań poziomych |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-05-18, 16:33
|
|
|
| Teraz się zacznie pierdzielenie. Po prostu dojechali zobaczyli korek to standardowo kogut i heja bo uprzywilejowany. Mało to razy takie coś widziałem. Chcieli zakombinować to zakombinowali. |
|
 |
emarius

Motocykl: el'Bandito 1.2
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2011-05-18, 17:27
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | Wina jest ewidentnie tego, które nie zastosował się do znaku "ustąp"- wszystko w temacie.
A takie tłumaczenie
| Cytat: | | człowiek osobówką wychylił się z pomiędzy stojących aut, gdyby motocykliści jechali z rozsądną prędkością nic by się nie stało. | jakoś mnie nie przekonuje, bo nawet "wychylenie" już jest wymuszeniem... no chyba, że motocykliści odbili w bok i centralnie wbili się na puszkę... |
Kiedys bylem swiadkiem identycznego - jak sadze po opisach - wypadku, tyle ze zamiast moto byl golf: korek, prawy pas stoi, kolo w golfie lewy pas i sru pod prad, a z prawej strony z parkingu, wypuszczony przez stojace auta na prawym pasie wyjezdzal opel. Spojrzal w lewo - auta stoja. Dojechal do osi - spojrzal w prawo: pusto. Ruszyl -DUP. Golf cisnacy pod prad. I czyja wina? |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-18, 22:00
|
|
|
| emil napisał/a: | | na autostradzie nie ma skrzyżowań poziomych |
Byłbyś łaskaw podać definicję skrzyżowania poziomego.
| prezesartur napisał/a: | | Po prostu dojechali zobaczyli korek to standardowo kogut i heja bo uprzywilejowany |
Pojazd staje się uprzywilejowanym dopiero wtedy, gdy używa sygnałów świetlnych i dźwiękowych jednocześnie, a nie jedynie świetlnych.
| emarius napisał/a: | | Kiedys bylem swiadkiem identycznego - jak sadze po opisach - wypadku (...) Ruszyl -DUP. Golf cisnacy pod prad. |
Chyba jednak nie był identyczny, bo gliniarze nie cisnęli pod prąd. |
|
|
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2011-05-18, 22:04
|
|
|
| Cytat: | | na autostradzie nie ma skrzyżowań poziomych |
może i nie ma, ale ile razy widziałam jak ktoś zapyla na wstecznym albo w nocy zamiast czerwonych świateł widziałam białe (bo ktos sobie zjazd przejechał) |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-05-18, 22:22
|
|
|
| Na autostradzie nie ale na ekspresowej tak, tyle że ja w biały dzień i dość spory kawałek bo zanim zdecydowałem się czy wracać czy nie musiało minąć. |
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2011-05-18, 22:34
|
|
|
prezes czym jeździsz i jakie blachy masz bd cie unikać |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-05-18, 22:37
|
|
|
| Jakie założę takie mam. |
|
 |
hoks

Motocykl: GSX400E
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-05-19, 10:00
|
|
|
| Abaddon napisał/a: |
Chyba jednak nie był identyczny, bo gliniarze nie cisnęli pod prąd. |
mylisz się, bo:
| manka napisał/a: | | Jak wynika z artykułu(...)nagle po pasie dla przeciwnego ruchu korek postanowiło ominąć 2 policjantów(...) |
ale co tam - winę można roztrząsać na wszystkie strony.
dla mnie intrygująca jest sama informacja o wypadku, która została podana "z wielkim ukłonem w stronę mundurowych", bo tym razem to "im wyjechała fiesta...", jak już ktoś powyżej pisał - jeśli byliby to zwykli zjadacze chleba, to byłoby szumne info, że pędzili 180, lewym pasem, do tego pewnie na kole, na ryczących maszynach itp.... a tak, to kierowca fiesty winny, bo nie ustąpił... co tu dużo pisać - niebiescy sobie wzajemnie krzywdy nie zrobią, a więc opinia publiczna nie dowie się szczegółów a driver z fiesty i tak pewnie oberwał jakiś mandat.
a co do:
| Abaddon napisał/a: | | Pojazd staje się uprzywilejowanym dopiero wtedy, gdy używa sygnałów świetlnych i dźwiękowych jednocześnie, a nie jedynie świetlnych. |
to zgadzam sie - faktycznie tak jest. w tej sytuacji mogłoby to być dobrą deską ratunku dla puszkarza, tylko jak to udowodnić |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-19, 12:06
|
|
|
Rozbijać gówno na atomy można zawsze i wszędzie... wydaje mi się, że w tej sytuacji najlepszym będzie, jeśli winnego wskaże sąd |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-05-19, 16:28
|
|
|
| hoks napisał/a: | | niebiescy sobie wzajemnie krzywdy nie zrobią, a więc opinia publiczna nie dowie się szczegółów a driver z fiesty i tak pewnie oberwał jakiś mandat. |
Jest takie powiedzenie "kurwa kurwie łba nie urwie, a jak urwie to po kurwie" |
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-21, 20:51
|
|
|
juz dawno miałem to napisać, czytajać takie wypowiedzi jakie kolega abaddon wygłasza żałuje że nie jestem jakimś nełrologiem nełro-chirurgiem czy jakims psychiatrą bo takie tajemnicze miejsca mózgu człowieka gdzie to rodzą sie takie mysli i wnioskowanie warto by naprawde odkryc a moze jeszcze by nobel sie za to trafił
Czy tak ciezko zrozumieć ze
motocyklista "cywil" + wypadek = zapierdalał 200km/h
motocyklista "smerf" + wypadek = wymuszenie pierwszeństwa na motocykiście
tak działaja media i nie wiem o co kolega sie rzuca ze śad okresli że my tacy siacy mowimy tylko o tom ze inaczej sie pisze jak ktoś zwykły miał wypadek a jak policjant................ Widzialem nie raz takie sytuacje jest korek na prawym pasie na lewym ktoswyprzedza a z boku sie typ wtchyla ..................i zonk Jedno powiem dla własnego bezpieczenstwa nie trzeba sie spieszyc omijajac korek i tyle |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-22, 00:19
|
|
|
Chyba zatrzymałeś się w głębokiej komunie, ewentualnie nie masz dostępu do mediów pisząc takie herezje,
| Cytat: | motocyklista "cywil" + wypadek = zapierdalał 200km/h
motocyklista "smerf" + wypadek = wymuszenie pierwszeństwa na motocykiście |
a jeśli dostęp jednak masz, to wykaż odrobinę chęci i zwróć uwagę na istnienie medialnej nagonki na służby mundurowe, jeśli zaś nie jesteś w temacie, to nie udawaj, że wiesz więcej niż Ci się wydaje. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-22, 01:18
|
|
|
gdzie masz medzialna nagonke na słuzby mundurowe no chyba że za nagonke uwazasz ze ktos publicznie powie że utrzymujemy 35letnich emerytów albo ze policjant popijaku wracajac z grila od szwagra potracił rowerzystke i uciekł ale nagonka faktycznie
| Abaddon napisał/a: | | jeśli zaś nie jesteś w temacie, to nie udawaj, że wiesz więcej niż Ci się wydaje. | no to chyba Tobie sie coś wydaje
Gliniarzy zawsze wybielaja ich wystepki jak nie trafia do opini publicznej sa zamiatane pod dywan a nawet jak trafia to funkcjonariusz chocby nie był wtedy na słuzbie zostanie wybielony ze to sa zawistne oszczerstwa jego byłej zony i jej konkubenta albo teściowej
[ Dodano: 2011-05-22, 01:21 ]
Nagonka na gliniarzy kurwa nie sa swieci ba nawet nie sa czyści to co sie dziwić podniesiesz taki dywan a tam wszystko sie sypie jak asy z rekawa Nawet jesli jest nagonka ktorej nie widze to dobrze ze jest nalezy im sie bo wiekszośc to...........................................(cenzura)......................................... Uczciwy policjant to gatunek na wymarciu Policjant to prawie jak antonim uczciwy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |