Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypadek policjanta ...
Autor Wiadomość
Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-18, 16:09   

emil napisał/a:
czyli taki kierowca jest potencjalnym mordercą, czy będzie jechał śmieciarą, osobówką czy na moto :D :D :D

Jak w kawale- ja też jestem potencjalnym gwałcicielem... bo mam przyrząd- mały, średni, może duży :D
A dlaczego prędkość jest tak istotna? Dla tego, że można nie wyhamować, jak wyjedzie jakiś patafian z podporządkowanej, czyli będzie to wina patafiana.
Gdyby przez miasto prowadziła autostrada i nie było zagrożenia, że ktoś wyjedzie/wyjdzie, to i ograniczeń do 50 km/h by nie było.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-05-18, 16:13   

na autostradzie nie ma skrzyżowań poziomych ;)

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-05-18, 16:33   

Teraz się zacznie pierdzielenie. Po prostu dojechali zobaczyli korek to standardowo kogut i heja bo uprzywilejowany. Mało to razy takie coś widziałem. Chcieli zakombinować to zakombinowali.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

emarius 

Motocykl: el'Bandito 1.2
Imię: Mariusz
Wysłany: 2011-05-18, 17:27   

Abaddon napisał/a:
Wina jest ewidentnie tego, które nie zastosował się do znaku "ustąp"- wszystko w temacie.
A takie tłumaczenie
Cytat:
człowiek osobówką wychylił się z pomiędzy stojących aut, gdyby motocykliści jechali z rozsądną prędkością nic by się nie stało.
jakoś mnie nie przekonuje, bo nawet "wychylenie" już jest wymuszeniem... no chyba, że motocykliści odbili w bok i centralnie wbili się na puszkę...

Kiedys bylem swiadkiem identycznego - jak sadze po opisach - wypadku, tyle ze zamiast moto byl golf: korek, prawy pas stoi, kolo w golfie lewy pas i sru pod prad, a z prawej strony z parkingu, wypuszczony przez stojace auta na prawym pasie wyjezdzal opel. Spojrzal w lewo - auta stoja. Dojechal do osi - spojrzal w prawo: pusto. Ruszyl -DUP. Golf cisnacy pod prad. I czyja wina?

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-18, 22:00   

emil napisał/a:
na autostradzie nie ma skrzyżowań poziomych

Byłbyś łaskaw podać definicję skrzyżowania poziomego.
prezesartur napisał/a:
Po prostu dojechali zobaczyli korek to standardowo kogut i heja bo uprzywilejowany

Pojazd staje się uprzywilejowanym dopiero wtedy, gdy używa sygnałów świetlnych i dźwiękowych jednocześnie, a nie jedynie świetlnych.
emarius napisał/a:
Kiedys bylem swiadkiem identycznego - jak sadze po opisach - wypadku (...) Ruszyl -DUP. Golf cisnacy pod prad.

Chyba jednak nie był identyczny, bo gliniarze nie cisnęli pod prąd.

street_angel 

Motocykl: xxx
Imię: xxx
Wysłany: 2011-05-18, 22:04   

Cytat:
na autostradzie nie ma skrzyżowań poziomych

może i nie ma, ale ile razy widziałam jak ktoś zapyla na wstecznym albo w nocy zamiast czerwonych świateł widziałam białe (bo ktos sobie zjazd przejechał) :D :D

prezesartur 

Wysłany: 2011-05-18, 22:22   

Na autostradzie nie ale na ekspresowej tak, tyle że ja w biały dzień i dość spory kawałek bo zanim zdecydowałem się czy wracać czy nie musiało minąć.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

street_angel 

Motocykl: xxx
Imię: xxx
Wysłany: 2011-05-18, 22:34   

prezes czym jeździsz i jakie blachy masz bd cie unikać ;)

prezesartur 

Wysłany: 2011-05-18, 22:37   

Jakie założę takie mam.

hoks 

Motocykl: GSX400E
Imię: Arek
Wysłany: 2011-05-19, 10:00   

Abaddon napisał/a:

Chyba jednak nie był identyczny, bo gliniarze nie cisnęli pod prąd.

mylisz się, bo:
manka napisał/a:
Jak wynika z artykułu(...)nagle po pasie dla przeciwnego ruchu korek postanowiło ominąć 2 policjantów(...)

ale co tam - winę można roztrząsać na wszystkie strony.
dla mnie intrygująca jest sama informacja o wypadku, która została podana "z wielkim ukłonem w stronę mundurowych", bo tym razem to "im wyjechała fiesta...", jak już ktoś powyżej pisał - jeśli byliby to zwykli zjadacze chleba, to byłoby szumne info, że pędzili 180, lewym pasem, do tego pewnie na kole, na ryczących maszynach itp.... a tak, to kierowca fiesty winny, bo nie ustąpił... :I co tu dużo pisać - niebiescy sobie wzajemnie krzywdy nie zrobią, a więc opinia publiczna nie dowie się szczegółów a driver z fiesty i tak pewnie oberwał jakiś mandat.

a co do:
Abaddon napisał/a:
Pojazd staje się uprzywilejowanym dopiero wtedy, gdy używa sygnałów świetlnych i dźwiękowych jednocześnie, a nie jedynie świetlnych.

to zgadzam sie - faktycznie tak jest. w tej sytuacji mogłoby to być dobrą deską ratunku dla puszkarza, tylko jak to udowodnić :D

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-19, 12:06   

Rozbijać gówno na atomy można zawsze i wszędzie... wydaje mi się, że w tej sytuacji najlepszym będzie, jeśli winnego wskaże sąd :)

prezesartur 

Wysłany: 2011-05-19, 16:28   

hoks napisał/a:
niebiescy sobie wzajemnie krzywdy nie zrobią, a więc opinia publiczna nie dowie się szczegółów a driver z fiesty i tak pewnie oberwał jakiś mandat.

Jest takie powiedzenie "kurwa kurwie łba nie urwie, a jak urwie to po kurwie"

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-21, 20:51   

juz dawno miałem to napisać, czytajać takie wypowiedzi jakie kolega abaddon wygłasza żałuje że nie jestem jakimś nełrologiem nełro-chirurgiem czy jakims psychiatrą bo takie tajemnicze miejsca mózgu człowieka gdzie to rodzą sie takie mysli i wnioskowanie warto by naprawde odkryc a moze jeszcze by nobel sie za to trafił

Czy tak ciezko zrozumieć ze

motocyklista "cywil" + wypadek = zapierdalał 200km/h
motocyklista "smerf" + wypadek = wymuszenie pierwszeństwa na motocykiście

tak działaja media i nie wiem o co kolega sie rzuca ze śad okresli że my tacy siacy mowimy tylko o tom ze inaczej sie pisze jak ktoś zwykły miał wypadek a jak policjant................ Widzialem nie raz takie sytuacje jest korek na prawym pasie na lewym ktoswyprzedza a z boku sie typ wtchyla ..................i zonk Jedno powiem dla własnego bezpieczenstwa nie trzeba sie spieszyc omijajac korek :P i tyle

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-22, 00:19   

Chyba zatrzymałeś się w głębokiej komunie, ewentualnie nie masz dostępu do mediów pisząc takie herezje,
Cytat:
motocyklista "cywil" + wypadek = zapierdalał 200km/h
motocyklista "smerf" + wypadek = wymuszenie pierwszeństwa na motocykiście

a jeśli dostęp jednak masz, to wykaż odrobinę chęci i zwróć uwagę na istnienie medialnej nagonki na służby mundurowe, jeśli zaś nie jesteś w temacie, to nie udawaj, że wiesz więcej niż Ci się wydaje.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-22, 01:18   

gdzie masz medzialna nagonke na słuzby mundurowe no chyba że za nagonke uwazasz ze ktos publicznie powie że utrzymujemy 35letnich emerytów albo ze policjant popijaku wracajac z grila od szwagra potracił rowerzystke i uciekł ale nagonka faktycznie

Abaddon napisał/a:
jeśli zaś nie jesteś w temacie, to nie udawaj, że wiesz więcej niż Ci się wydaje.
no to chyba Tobie sie coś wydaje

Gliniarzy zawsze wybielaja ich wystepki jak nie trafia do opini publicznej sa zamiatane pod dywan a nawet jak trafia to funkcjonariusz chocby nie był wtedy na słuzbie zostanie wybielony ze to sa zawistne oszczerstwa jego byłej zony i jej konkubenta albo teściowej

[ Dodano: 2011-05-22, 01:21 ]
Nagonka na gliniarzy kurwa nie sa swieci ba nawet nie sa czyści to co sie dziwić podniesiesz taki dywan a tam wszystko sie sypie jak asy z rekawa Nawet jesli jest nagonka ktorej nie widze to dobrze ze jest nalezy im sie bo wiekszośc to...........................................(cenzura)......................................... Uczciwy policjant to gatunek na wymarciu Policjant to prawie jak antonim uczciwy :P

Odpowiedz do tematu