|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Wypadek policjanta ... |
| Autor |
Wiadomość |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
|
|
|
 |
emarius

Motocykl: el'Bandito 1.2
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2011-05-04, 08:45
|
|
|
Podobno te hondy "są za ciężkie i za mało zwrotne".
Ale oficjalnie:
| Cytat: | | Pojazdy, ze względu na swą wielkość i zwrotność, mogą być użytkowane wszędzie tam, gdzie panuje duże natężenie ruchu oraz tam, gdzie radiowóz nie jest w stanie dojechać. |
http://www.slaska.policja...owego-film.html |
|
|
|
 |
Robs85

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 276 Skąd: Czerwionka
|
|
|
|
 |
gregor

Motocykl: Honda VT
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2011-05-05, 14:29
|
|
|
| emarius napisał/a: | Podobno te hondy "są za ciężkie i za mało zwrotne".
Ale oficjalnie:
| Cytat: | | Pojazdy, ze względu na swą wielkość i zwrotność, mogą być użytkowane wszędzie tam, gdzie panuje duże natężenie ruchu oraz tam, gdzie radiowóz nie jest w stanie dojechać. |
http://www.slaska.policja...owego-film.html |
To chwalcie się kogo miśki zgarnęły na tym filmiku.
Na puszcze widać naklejkę z moto |
|
|
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
|
|
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2011-05-16, 15:38
|
|
|
Na pewno zadupiali 200. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-16, 22:00
|
|
|
Potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy jest to zbyt duże obciążenie dla twojego mózgu?
| Cytat: | | - Ze wstępnych ustaleń wynika, że z drogi podporządkowanej wyjechała fiesta. Samochód uderzyl w policjantów na motorach, którzy jechali w kierunku Warszawy. |
Jak wynika z artykułu, Fiesta wymusiła, więc co tu ma "zadupianie 200"?
Wyjaśnij mi to, bo chyba jakiś nierozgarnięty jestem... |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-05-16, 22:02
|
|
|
jakby nie zapierdalali to być może zostaliby zauważeni i nie było by zdarzenia. chyba o to chodziło.
Wymuszenie - to jest u nas zabawne ktoś będzie zapierdalał po mieście dwie paki i jeszcze go masz zauważyć jadąc puchą a niech jebie w auto, najlepiej w przód, żeby nie skrzywdził nikogo w środku!
A jeśli tak właśnie było, to nie jest mi ich szkoda. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-16, 22:04
|
|
|
emil, wskaż miejsce, gdzie jest napisane, że zapierdalali.
Bo takie gdybanie "jakby" to wiesz... JAKBYŚ nie miał kompa, to byś takich bzdur nie pisał... |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2011-05-16, 22:07
|
|
|
nie wskażę, bo tego nikt nie napisze z racji tego choćby nawet, że to jechali gliniarze
reszta jak wyżej. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-16, 22:12
|
|
|
I znowu bzdury wygadujesz... a co to- gliniarze to święte krowy? Mało się o nich pisze, jak to prawo naginają i są zamykani? Gliniarz to ideał dla pismaka do obsmarowania... reszta, to jedynie Twoje domysły i uprzedzenia.
Jeśli ferujecie wyroki, to opierajcie się na faktach a nie na własnym "widzimisię", bo to jedynie świadczy o waszym braku dojrzałości... |
|
|
|
 |
ser-jones
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
|
Wysłany: 2011-05-16, 22:16
|
|
|
| Co by nie bylo, to mysle, ze gdyby na moto siedzial "Kowalski" to by sie okazalo, ze zapierdalal min 250, na dodatek urzadzali sobie wiscigi i jechali po obu pasach cala szerokoscia drogi, a te motongi to oczywiscie super szybkie scigacze dla pojebancow. |
|
 |
manka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-17, 10:45
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | | Jak wynika z artykułu, Fiesta wymusiła | a myślisz ze gdyby to byli zwykli ludzie też by tak napisali? a cyz moze ze motocykliści zapierdalali?
Abaddon, to ja troszke rozwieje Twoje przekonania, które oparły sie na tym właśnie artykule:)
Z racji, ze na pewnym forum motocyklowym na którym przesiaduje był świadek tego właśnie zdarzenia pozwole sobie zacytować jego słowa
| Cytat: | Byłem dziś świadkiem wypadku 2 policjantów na motocyklach, sytuacja dość nieciekawa . Stałem w korku przed wahadłem na remontowanym wiadukcie, nagle po pasie dla przeciwnego ruchu korek postanowiło ominąć 2 policjantów, włączyli "koguty" ale bez sygnałów, nie wiem może jechali do wezwania. Wystrzelili z dość dużą prędkością i w małym odstępie między sobą, nie wzięli pod uwagę tylko tego że ktoś może chcieć zawracać albo wyjechać na skrzyżowaniu, no właśnie i wyjechało auto z drogi podporządkowanej między autami stojącymi w korku a Panom policjantom nie udało się wyhamować, bo i przy tej prędkości nie mogło się udać. Skutek taki że rozbili obydwa motocykle i auto, a sami też oberwali, jeden z nich podniósł się o własnych siłach utykając na jedną nogę, drugi niestety nie miał tyle szczęścia, kiedy ja przejeżdżałem leżał na ziemi, żył ale co z nim dalej nie wiem. Strasznie to wyglądało |
| Cytat: | | Wina ewidentnie jak dla mnie policjantów, panowie cieli dosyć mocno, ja sam często tamtędy jeżdżę na moto i też omijam korek po lewej z tym że staram się zawsze jechać wolno i przyglądać się wyjazdom z posesji i skrzyżowaniom. W jednym z artykułów, napisane jest że jechali na patrol więc chyba nie powinni ciąć lewym do tego na kogutach ? ! |
| Cytat: | człowiek osobówką wychylił się z pomiędzy stojących aut, gdyby motocykliści jechali z rozsądną prędkością nic by się nie stało. Facet nie wyskoczył i nie pędził w kierunku motocykli, po prostu wychylił się z pomiędzy aut.
Artykuły są pisane ewidentnie z ukłonem do policjantów, ciekawe co by pisali jak by to byli "zwyczajni" motocykliści... |
Takze dla mnie wina...no właśnie czyja wina?
Każdego po trochu chyba.. oni mogli jechac wolniej, no a gościu nie wiem..miał wysiąść sprawdzic i znów wskoczyc do samochodu i jechac?
Dla mnie to nie byli policjanci, to sa jedni z nas..motocyklisci.. no i powrotu do zdrowia życzę... |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-18, 15:50
|
|
|
Wina jest ewidentnie tego, które nie zastosował się do znaku "ustąp"- wszystko w temacie.
A takie tłumaczenie
| Cytat: | | człowiek osobówką wychylił się z pomiędzy stojących aut, gdyby motocykliści jechali z rozsądną prędkością nic by się nie stało. | jakoś mnie nie przekonuje, bo nawet "wychylenie" już jest wymuszeniem... no chyba, że motocykliści odbili w bok i centralnie wbili się na puszkę... |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2011-05-18, 16:07
|
|
|
a zapierdalanie po mieście z liczbą trzycyfrową na blacie czym jest?? Potencjalnym zagrożeniem? czyli taki kierowca jest potencjalnym mordercą, czy będzie jechał śmieciarą, osobówką czy na moto
być może kolego nie masz świadomości, że nieraz trzeba się wychylić żeby coś zobaczyć, bo np. na skrzyżowaniu rosną krzaki, albo stoi inne gówno a przy zapierdalaniu takiego wychylonego pojazdu nie zdążysz ominąć, ani często nawet zauważyć.
pomyśl o tym, a nie osądzaj tego, który stał na podporządkowanej. Motocyklista to nie święta krowa, żeby na niego każdy uważał, ale jak będzie powściągliwy to ma duże szanse na przeżycie.
Nie oceniam tutaj, czy w tym konkretnym przypadku zawinił puszkasz czy motonici, mówię ogólnie. Jeśli przejezdzasz przez skrzyżowanie, to MUSISZ być świadomy, że coś może wyjechać z boku, dlatego zachowujesz szczególną ostrożność, no chyba że nie jesteś świadomy, i to jest bardzo prawdopodobne, wnioskując po tym co piszesz, więc może sobie coś przyswoisz przy okazji siedzenia na forum. Całe życie się człowiek uczy, zwłaszcza na swoich błędach, jednak w tym wypadku taki błąd może być ostatnim.
Jak dla mnie tyle w tym temacie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |