|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
"Naprawa" oddzieży tekstylnej |
| Autor |
Wiadomość |
MK

Motocykl: FZ6 S
Imię: Robert
|
Wysłany: 2011-05-02, 19:30 "Naprawa" oddzieży tekstylnej
|
|
|
| Witam, jak w temacie, szukam jakieś zakładu gdzie mógłbym naprawić przypalone spodnie. Zrobiły się dwie dziury o średnicy 2 -3 cm i zastanawiam się czy można na to zrobić jakaś "łatkę" żeby się nie powiększało ? Nie wiem w jaki sposób i gdzie przypaliłem te spodnie, ale boję się, że jeśli nic z tym nie zrobię, materiał będzie się kruszył i dziury się powiększą. |
|
|
|
 |
hoks

Motocykl: GSX400E
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-06-12, 19:18
|
|
|
podepnę się do tematu, bo mam podobny problem...
K#&%WA MAĆ niestety niedawno miałem szlifa - pocieszające jest to, że nie było groźnie, bo prędkość niewielka, ja wyszedłem bez szwanku, w moto też niewielkie szkody, ale kurtka ucierpiała - prawy rękaw i bark poszarpany (wygląda jakby mnie jakiś groźny pies pohamrał za rekaw )
wracając do tematu - zna ktoś jakiś zakład szewski/krawiecki albo innego speca, który by ewentualnie nareperował kurtkę tekstylną (cordura)? mogą być jakieś łatki, przeszycia itp, nie musi być "idealnie", byle po naprawie było bardziej estetycznie niż teraz póki co nie wykombinuje kasy na nowy ciuch, więc chciałbym jakoś podreperować to co mam.
ewentualnie może ktoś ma jakieś kawałki cordury ze starych (podartych, "szlifowanych") ciuchów tekstylnych do odstąpienia? nie muszą być wielkie, potrzebowałbym kolor czarny, czerwony i siwy, ale przyjmę co kto zaoferuje, wtedy sam pobawię się w szewczyka. |
|
|
|
 |
Bożuch

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2012-04-25, 20:33
|
|
|
| Mam podobny problem.Czy ktoś może jakoś pomóc? |
|
|
|
 |
broth

Motocykl: Tedzia
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2012-04-25, 21:38
|
|
|
| Polecam Retbike , naprawiałem u nich komplet z Modeki , zrobili bardzo profesjonalnie i za rozsądne pieniądze. |
_________________  |
|
|
|
 |
Bożuch

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2012-04-27, 10:57
|
|
|
| tzn. ile Cię wyszedł cały koszt? |
|
|
|
 |
broth

Motocykl: Tedzia
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2012-04-27, 18:28
|
|
|
Cały koszt z przesyłką 500 zł.
Uszkodzenia były naprawdę duże , w kurtce praktycznie cała prawa strona do wymiany to samo z prawą nogawką spodni.
Wstawili nową Cordure i ubranie jak nowe. |
_________________  |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |