|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Poszukiwany warsztat spawający i lakierujący owiewki. |
| Autor |
Wiadomość |
Slawo

Motocykl: XJ 600 Diversion
Imię: Sławek
|
Wysłany: 2011-04-03, 22:24 Poszukiwany warsztat spawający i lakierujący owiewki.
|
|
|
Z powodu przytarcia i popękania owiewki z mojej Yamaszce XJ600S poszukuje dobrego fachury który przywróci jej dawny blask.
Najlepiej aby był to warsztat z doświadczeniem w naprawie motocykli a nie tylko np zderzaków samochodowych.
z góry dzięki za szybkie i rzeczowe odpowiedzi - bo moto stoi i się kurzy niepotrzebnie
[ Dodano: 2011-06-01, 11:34 ]
A więc po małych poszukiwaniach i pytania tam i ówdzie udało mi się namierzyć specjalizujące się w owiewkach motocyklowych warsztaty:
Chorzów - przy AKS-ie (tam gdzie robiłem ja)
Zawodzie- garaże naprzeciwko zajezdni tramwajowej - na jednym z garaży jest nr tel pod którym można się umówić -bo gość robi tam dorywczo (ale ponoć tanio i dobrze)
Chorzów 3-go maja - ale nie znam pod jakim numerem
Naprawę zleciłem w zakładzie lakierniczym przy ul. Chorzowskiej 192 , naprzeciwko wesołego miasteczka. To tam powiedziano mi o zakładzie naprawiającym owiewki przy AKS-ie i za 100zł owiewka została na moje oko profesjonalnie poklejona. Do tego lakierowanie 350zł - lakier bordowy metalic dobrany bez zastrzeżeń i moto wygląda tak jak wcześniej (czyli wspaniale)
Naprawa trwała trochę długo bo nieco ponad 2 tygodnie (kilka dni czekania na samo klejenie owiewek) ale najpierw święta, później długi weekend, no i zaznaczyłem że ma być to zrobione ładnie, bez fuszery.
Prawdziwy ból głowy miałem natomiast przy poszukiwaniu kierunkowskazu- nie udało mi się znaleźć podobnego więc kupiłem nowe 2 szt. po 50zł /szt (sklep przy ul. roździeńskiego obok Fiata) co ciekawe wyszło taniej niż na allegro. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |