|
Zakup i montaż turbo do Motoru! |
| Autor |
Wiadomość |
White77
Motocykl: ...
Imię: White
|
Wysłany: 2013-09-07, 21:47 Zakup i montaż turbo do Motoru!
|
|
|
Witam serdecznie moto-holików mam do tych siedzących w temacie pytanie,brzmi ono następująco; Gdzie można kupić kompletne turbo do motocykla i Aerocharger
jakie wyszły by tego koszty całkowite,myślę o tym na przyszłość i chciałbym wiedzieć co i jak tutaj wygląda .Mam parę typów moto t.j. gsxr 1000 k2,k3/4 bądź Haykę rocznik 2000 nie młodszy,i model nie nowszy. |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2013-09-07, 22:17
|
|
|
najszybciej znajdziesz takie zabawki w USA tam rynek jest na tyle mocny ze takie rzeczy sie sprzedają.
Problem polega na tym ze zielonego pojecia nie ma gdzie to w polsce ktos ci uruchomi i wyreguluje w rozsadnej cenie bo napewno w tych duzych typowo tuningowych serwisach to zrobią ale cenowo moze powalic na kolana.
Kiedys tez troche poczytalem na ten temat szukając tego do mojego motocykla ale na czytaniu sie skonczylo;p.
Mozna to zrobic o wiele taniej tylko to juz trzeba skila miec bo czesto mozna dopasowac turbo z auta. Z tego co pamietam to idealnie wchodzi turbo z małych ciwikow ale dokladnych oznaczen silnikowych ci nie podam bo nie pamietam i juz nawet nie wiem gdzie tego szukac ale jak przysiadziesz to na bank znajdziesz.
Nastepną sprawą to tez serwis silnika po tych zabawach- wybij sobie z glowy ze bedziesz nim latal po bułki czy nawet do kosciola w piekny niedzielny dzien, do tego dojdzie ci trwałosc i tak juz bardzo wysilonego silnika,jak to do kupy poskladasz to moze ci wyjsc ze takie zabawy to na pewno nie najtansza zabawa a i podejrzewam ze srednio rozsądna;p |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
White77
|
Wysłany: 2013-09-07, 23:04
|
|
|
Green dzięki za odpowiedź ale i tak jeszcze poczekam na kogoś kto posiada jakieś moto z turbo i mam nadzieje że taka osoba się znajdzie i odpowie mi na moje pytanie tak że będę mógł z dumą powiedzieć "Tego mi trzeba było!". |
_________________ "Ci co gardzą przegrywają,Ci co walczą zwyciężają." |
|
|
|
 |
SoftLife
...3,14 i reszta

Motocykl: FZS 600
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2013-09-07, 23:42
|
|
|
| poszukaj materiałów o hybrydzie turbo |
_________________ Don't ride behind me, i may not your leader.
Don't ride in front of me, i may not your guard.
Just ride beside me, and be my brother |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2013-09-08, 02:43
|
|
|
| Chcesz się ścigać na ćwiarę czy po prostu nie ma na rynku motocykla który by Cię zaspokoił ? |
|
|
|
 |
White77
|
Wysłany: 2013-09-08, 08:57
|
|
|
Myśle właśnie o ćwiarach i może czasami od czasu do czasu z punktu A do punktu B.
Znalazłem takie za 20+ tys zł które podciągają moc motocykla z 163 na 280 km ,ale znowu na angielskiej stronie za takie pieniądze można mieć znacznie lepszy sprzęt.Znowu na Polskiej stronie znalazłem TURBOSPRĘŻARKĘ N/T 4CT90 4 OTWORY, GT1749S ona jest za 1400 zł i ciekaw jestem ile by taka dodała kucyków,szału by pewno jakiegoś nie było bo cena w porównaniu do takiej za 20 tys jest spora ale kto wie . |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2013-09-08, 09:14
|
|
|
same turbo to dopiero poczatek
dolicz sobie do tego:
nowy dolot,nowy wydech,mocowanie,nowe wiazki kabli, nie wiem czy pod takie ''dobierane'' turbo znajdziesz odpowiedni komp, do tego ustawienie kompa,ustawienie wielu innych rzeczy i moze ci sie zrobic nagle podobna cena
W usa takie zabawki są duzo tansze niz w EU i czasem moze byc tak ze oplaca sie tam to kupic i tam wyslac moto aby ci to zrobili. Tak np bylo z zestawami do mojego moto.
I chyba szukanie na tym forum odpowiedzi na twoje pytanie to sredni pomysl bo wątpie aby ktos trzymał takie cos w garazu choc czasem wynalazki sie zdarzaja
Poszukaj na forum samochodowym gdzie czesto silniki wystepują z turbo lub szukaj po modelach gdzie czesto wklada sie turbo (ciwiki i inne pasci) tam napewno znajdziesz wiecej odpowiedzi niz tutaj bo jednak turbo w moto to nie taka standardowa sprawa i pojecie o tym mamy nikłe |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2013-09-08, 09:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
White77
|
Wysłany: 2013-09-08, 09:52
|
|
|
Wiem że samo turbo i kupienie go to pikuś ,trzeba prawie cały silnik przerabiać kute tłoki,kolektory i wiele innych ,ale cóż już trochę informacji przyswoiłem z zagranicznych stron,i w polsce raczej z dostrojeniami całego sprzętu raczej ciężko i tak jak mówisz podobno lepiej jest za granice jechać to robić,ze względu na koszty ,ale zobaczymy jeszcze jak to z tym będzie,nie ukrywam że nadal ten temat mnie pociąga,i fascynuje
Poczekam jeszcze trochę czasu i zobaczymy czy coś w tym kierunku się zmieni,czy się to uda osiągnąć czy też nie,pożyjemy zobaczymy.
Na razie wam dziękuje i Pozdrawiam wszystkich Motoholików! |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
|
|
|
 |
Maciek K-ce

Motocykl: Suzuki GSX650FA
Imię: Maciek
|
Wysłany: 2013-09-09, 21:13
|
|
|
| A myślałeś nad kompresorem zamiast turbo?? Co prawda daje troszkę mniej mocy ale za to cały czas nie tak jak turbo od pewnych obrotów silnika (na ćwiartkę może faktycznie nie jest idealne ale na śmiganie daje ciekawsze efekty i chyba sporo tańsze??) |
_________________ "To jest moja wina i mogę ja zwalić na kogo chcę!!" |
|
|
|
 |
danvield

Motocykl: HD
Imię: Dawid
Wiek: 41 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 35 Skąd: Chełm Śląski
|
Wysłany: 2013-09-17, 21:54
|
|
|
kup garret T15 (stosowany min w Oplu astra) smiga, jak malina natomiast zywotnosc wału i panewek spada drastycznie.
http://www.youtube.com/watch?v=eK5V3gfXNOI
bierzesz lapka i program megasqurt, interfejs i heya |
_________________ Motocykle mechanika |
| Ostatnio zmieniony przez danvield 2013-09-17, 21:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
markopolo1970
Kocham NAKEDY!
Motocykl: Suzuki B-King
Imię: Marek
|
Wysłany: 2013-09-26, 20:45
|
|
|
| Ja właśnie w ostatni czasie rozmyślałem nad tym tematem jak znalazłem na allegro GSX-r Turbo od tego gościa ze speedbike. Dzwoniłem tam i rozmawiałem z nim dosyć długo. Stanęło na tym, że do mojego moto kosztowało by to ok. 10tys/zł z nową turbiną Garreta GT28RS. Zrobiło by to ok. 250KM, bez konieczności przeróbek w silniku (cisnienie doładowania poniżej 0,5bara) z pozostawieniem wydechów Yoshimury. No i jeszcze sugestia by zmienić także wachacz na dłuższy bo na standardowym to na 6 biegu przy 150 km/h to będzie szedł na koło nie wspominając co się będzie działo na niższych biegach. I jak to sobie przemyślałem to doszedłem do wniosku że te moje 200 kucyków na co dzień mi jednak wystarczą. Ale niewykluczony, że kiedyś.....:-) |
|
|
|
 |
|
|