|
Kurtka + Spodnie |
| Autor |
Wiadomość |
Maciek K-ce

Motocykl: Suzuki GSX650FA
Imię: Maciek
|
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-24, 18:17
|
|
|
| Mam Modekę ale inny model i nie narzekam... a i po szlifie wyszła bez większych obrażeń. |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2013-02-24, 19:45
|
|
|
| Maciek K-ce, interesuje cie skóra czy tekstylne?? Jaki rozmiar ? |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
Maciek K-ce

|
Wysłany: 2013-02-24, 20:08
|
|
|
| Bass, szukam czegoś do pomykania po mieście ale też będę jeździł na długie trasy. Do końca nie wiem czy skóra albo tekstylne. Do tej pory jeździłem w tekstylnej kurtce rozmiar 50. Musi mieć wypinaną membranę, nie za długa i bezpieczna (jeśli nie ma dobrych protektorów to żeby miała możliwość instalacji akcesoryjnych). |
_________________ "To jest moja wina i mogę ja zwalić na kogo chcę!!" |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2013-02-24, 20:11
|
|
|
| Maciek K-ce napisał/a: | | Bass, szukam czegoś do pomykania po mieście ale też będę jeździł na długie trasy. Do końca nie wiem czy skóra albo tekstylne. Do tej pory jeździłem w tekstylnej kurtce rozmiar 50. Musi mieć wypinaną membranę, nie za długa i bezpieczna (jeśli nie ma dobrych protektorów to żeby miała możliwość instalacji akcesoryjnych). |
Proponuje Rukka Kalahari |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
Stig

Motocykl: Papuć i drzetka
Imię: Stig
|
Wysłany: 2013-02-25, 06:19
|
|
|
Mam komplet Rukka z kurtką Kalahari i mogę szczerze polecić. Wypinane gore to świetna sprawa na lato. Całkowicie chroni Cię przed deszczem więc komfort na dłuższe wojaże. Na "czarnym" też dała radę Jedynym minusem może być cena ale za jakość trzeba zapłacić!!
Pozdr |
_________________ Świnia i Transalp |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2013-02-25, 16:37
|
|
|
| Rownież polecam tekstyl z wypinaną membraną z GoreTex. W lato super przewiewne, a w chodniejsze dni super ciepłe. Jedna dobra kurtka i możesz latać wokół komina jak rownież bardzo daleko. Rukka? Hmmmm poddajesz linki do kurtek za około 1500pln, a jak dobrze poszukasz to za podobną kasę kupisz Rukke z wypinanym GoreTexem np u Bassa. |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
Maciek K-ce

|
Wysłany: 2013-02-25, 17:35
|
|
|
Dlatego tutaj zawitałem pytając o pomoc:) Na 99% tak zrobię z tą Rukką. Dopiero teraz spoglądam w stronę rukki (zawsze wydawała mi się za droga jak dla mnie). No ale miło się rozczarowałem |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2013-02-28, 21:34
|
|
|
| Maciek K-ce, czasami lepiej dołożyć trochę i kupić coś lepszego. Pamiętaj tylko, aby GoreTex był wypinany i dobrze dopasowane ciuchy. Jak będą luźne to podczas W protektory mogą się przesunąć, kurtka podwinąć (spinaj zawsze ze spodniami) i nawet super hiper bezpieczna odzież Ci nie pomoże. |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
Maciek K-ce

|
Wysłany: 2013-02-28, 21:58
|
|
|
Piwowarek, też jestem tego zdania. Lepiej dopłacić a mieć pewniejsze. Z początku nie brałem Rukki pod uwagę bo ceny ma astronomiczne ale po przeanalizowaniu okazuje się że nie ma "aż" takiej dużej różnicy w cenie Oczywiście jak się poszuka i poszpera...
[ Dodano: 2013-03-09, 19:24 ]
Temat uważam za zamknięty. Gdyby kogoś interesowało na czym sprawa się zakończyła to: po odwiedzinach Bassa zostałem posiadaczem kurtki Rukka Kalahari, spodni Rukka Focus oraz nadprogramowo butów Daytona. Już przetestowanych i w 100% spełniających moje wymagania |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|