Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
F2 na pierwsze moto?
Autor Wiadomość
MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-12, 10:06   F2 na pierwsze moto?

Tematy walkowane 100 razy. Az tego nadto na google. W przyszlym sezonie moja Kobieta bedzie sie przymierzac do 1 sprzeta. Lubi wszelakie sporty. Problem tkwi w znalezieniu czegos co spelni jej oczekiwania wizualne a nie bedzie zabijalo moca. Dlatego moje pytanie brzmi czy uwazacie, ze F2 byloby dobre na pierwszy sprzet? Sam jezdze na tym od jakiegos czasu. Posiada to juz moc ktora pozwala na bardzo duzo. Jednak uwazam, ze F2 nie jest nie do okielznania na pierwszy sprzet po kursie na kat. A. Nie jest za duzy w miare lekki. Mocny to fakt ale mysle, ze nie przesadnie. Zeby dostac strzala to trzeba go krecic, a raczej po kursie mysle, ze moja dziewczyna bedzie miec na tyle rozwagi. Proponowalem jej standardy gs,cb, er5 itd. Jednak wszystko co bez owiewek sie jej nie podoba :( z jednej strony sie dziwie, a z drugiej gust jest gustem, a kobiecie to nawet kolor moze przeszkadzac w jezdzeniu :) F2 sie jej podoba i wydaje mi sie, ze niestety byllby jedynym w miare rozsadnym wyborem :D no i bedzie miec wspanialego nauczyciela, czyli mnie :P

Pzdr :)

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-11-12, 14:50   

Skoro ona taka estetka to ciekawe czy potem kiedy będą zakładać jej gipsy i zażyczy sobie różowy to czy pielęgniarka będzie to miała w dupie czy w nosie.

Uważam, że F2 dla dziewczyny to za dużo a już na pewno dla takiej, której wiedza i umiejętności jazdy ograniczają się do tego, że wie, który guzik należy nacisnąć by uruchomić silnik bo tyle z reguły umie się po ukończeniu kursu na prawo jazdy, a jeżeli jest ktoś kto uważa inaczej to znaczy tylko tyle, że osoba go ucząca kłamała.

malinka 
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wysłany: 2010-11-12, 15:29   

Jacek to zależy jak ma poukładane w głowie. Bo jakby była walnieta jak ja to 100 konna maszynka to za wiele jak na poczatek :) jo mom 70 koni i ganz mi starczy (chociaż teraz mi się marzy pies), a się zachłysłam mocą z samego początku i dobrze się to nie skończyło

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-12, 16:33   

ja powiem tylko tyle : czasem nie rzecz w poukładaniu, bo jak ci sie coś poj..bie (a u nowicjusza to wcale nie jest takie rzadkie) i manetka sie omsknie to na 125cc ruszysz najwyżej 1 metr a na F2 to na środek skrzyżowania. poza tym pokażcie mi takiego bikera co mając 100KM nie spróbuje 1 czy 2 razy tego na maxa wypróbować?
każdy ma swój rozum, mam kolesia jeszcze 2 lata temu śmigał Kingwayem 50 ("..ten model sprawi że na pewno odlecisz..") a zeszły sezon już na CBR F2 i zyje.
p.s. F2 to CBR? bo kiedyś robili Honde F2 CB 750 i była bez owiewek.

malinka 
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wysłany: 2010-11-12, 16:43   

Zeno0 o cbre chodzi wczytaj się w tekst madzia

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2010-11-12, 19:56   

ja startowałem od zr7 dwa sezony teraz przesiadłem się na 900rr sc 28 i jakoś daje radę , nie szaleję nie śmigam na kole po prostu nie potrafię JESZCZE . Moim zdaniem dobrze jest zacząć od 70ps żeby pośmigać wczuć sie w jazdę nie chodzi tu o odkręcanie manety na max po prostu jazda na moto to nie samochód musisz szybciej reagować i z wyprzedzeniem , wyobraźnią zerkać na przód :)

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-11-12, 19:58   

Ale Ty już stary jesteś a małolaty mają inne postrzeganie.

defQ 

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
Wysłany: 2010-11-12, 21:11   

i tak sie wypierdzieli i tak ... :) byle by ucierpiały jej tylko "morale"

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2010-11-12, 21:13   

zatem szkoda zabytkowych plastików, kupcie lasce gs-500 i pomalujcie na różowo, jeśli lubi taki kolor. Ja wiem, że one wybierają sprzęt wg kolorów, reszta jest mniej ważna, no ale takie życie. Może kiedyś sama do tego dojdzie.

cathykgb 

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wysłany: 2010-11-13, 07:28   

zawsze można moto zdławić i wtedy taki 100-konny wystarczy na dłuższą zabawę

MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-13, 09:15   

ja tez nie jestem za tym zeby startowala z F2. Ale poprostu widze, ze z tego co sie jej podoba to jest chyba najmniejsze i najslabsze. I nie chodzi tu wcale o to, ze sobie wybiera mocne maszyny... bo robi to raczej nie do konca swiadomie. Poprostu wybiera to co sie jej podoba z wygladu. Gdyby laikowi postawili przed oczami 2 maszyny o skrajnych wygladach to raczej wybralby ta ladniejsza, a nie ta bezpieczeniejsza (czyt. lepsza na poczatek).

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-11-13, 09:15   

zawsze mozna tez pozyczyc i przejechac sie "czysta" po autostradzie :>

ElectroOne 
People can fly

Motocykl: GSX-R 1000 K9
Imię: Arek
Wysłany: 2010-11-13, 11:19   

NIe róbcie z F2 nie wiadomo jakiej bestii. Niech dziewczyna popróbuje na Twoim to się przekonasz.

manka
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-13, 20:22   

owiewkowy GS sie nie podoba?
Szkoda plastików, no ale...
Mocą nie zabija.... ale moim zdaniem "nie"

ElectroOne 
People can fly

Motocykl: GSX-R 1000 K9
Imię: Arek
Wysłany: 2010-11-13, 21:22   

LOL no proszę Cię z tą ulotką. Nie wiem czemu wszędzie pojawia się tylko, ze R1 i R1 i znów R1 jest sprzętem, który nie nadaje się na pierwsze moto. Wspomniał ktoś kiedyś o Kawie ZX10 która w roczniku 2008 objeżdża wszystkich jak złoto a R1 to się przysrać może?

Nie przesadzajcie - dziewczyna da rade F2 jeśli ma troche oleju w głowie a jeśli nie, niech nawet na kingwaya nie wsiada.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi