Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Staranowanie grupy motocyklistów
Autor Wiadomość
Bukol14 

Motocykl: Honda Magna VF 500C
Imię: Sebastian
Wysłany: 2013-10-01, 19:51   Staranowanie grupy motocyklistów

Witam

jakbyście zareagowali na to co się stało w filmiku ja sam nie wiem pewnie bym podszedł i lekko by nie było

http://www.milanos.pl/vid...wana-przez.html

electric 

Motocykl: Yamaha Fz1N
Imię: Paweł
Wysłany: 2013-10-01, 20:54   

Filmik jest wyrwany z kontekstu więc nie wiadomo co się tam stało wcześniej.
Poza tym kto o zdrowych zmysłach czekał by na oklep od 100 chłopa?

procek225 

Motocykl: niebieski :)
Imię: Tomek
Wysłany: 2013-10-01, 21:12   

ja tam widzę, że przed uderzeniem wyraźnie zwiększa się odległość pomiędzy motocyklem uderzonym z tyłu, a motocyklem przed nim. O czym to świadczy?
Zgadzam się z tym co napisał wcześniej pawell - nic nie wiemy.
Jedyne co myślę że bym zrobił na pewno będąc w tej grupie to sprawdził co się stało ze staranowanymi i udzielił pierwszej pomocy.
Ostatnio zmieniony przez procek225 2013-10-01, 21:23, w całości zmieniany 3 razy  

Waldi59 

Motocykl: dwa nakedy
Imię: Waldemar
Wysłany: 2013-10-01, 21:22   

Zaczęło się od obustronnej pyskówki, później kierowca lekko potrącił motocyklistę (czego nie powinien robić ) więc jak go zatrzymali zaczęli walić po aucie, ten bez zastanowienia ruszył z impetem w obawie o swe bezpieczeństwo przy okazji jednego zabił, jak go w końcu dopadli to kierowca wylądował na OIOM - leży w śpiączce. Straszne, a zaczęło się tak niewinnie każdy chciał pokazać swoją rację.

procek225 

Motocykl: niebieski :)
Imię: Tomek
Wysłany: 2013-10-01, 21:29   

http://motormania.com.pl/...est-w-spiaczce/
jest artykuł

RadekCB1 

Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
Wysłany: 2013-10-01, 21:52   

Waldi59 napisał/a:
Zaczęło się od obustronnej pyskówki, później kierowca lekko potrącił motocyklistę (czego nie powinien robić ) więc jak go zatrzymali zaczęli walić po aucie, ten bez zastanowienia ruszył z impetem w obawie o swe bezpieczeństwo przy okazji jednego zabił, jak go w końcu dopadli to kierowca wylądował na OIOM - leży w śpiączce. Straszne, a zaczęło się tak niewinnie każdy chciał pokazać swoją rację.

Nikogo nie zabił i nikt w śpiączce nie leży
http://motormania.com.pl/...est-w-spiaczce/
Wcześniej wyraźnie napisli, że informaje niepotwierdzone. I swoją drogą dziwi mnie, że media podją niepotwierdzone informacje, zwłszcza takie.
Gmole, bagażniki, crash cage.
Lakiernia proszkowa.

Waldi59 

Motocykl: dwa nakedy
Imię: Waldemar
Wysłany: 2013-10-01, 22:10   

No to kamień z serca, ja znalazłem te straszne informacje troszkę wcześniej , ale to Ameryka i teraz zaczną się procesy .
Ostatnio zmieniony przez Waldi59 2013-10-01, 22:10, w całości zmieniany 1 raz  

RadekCB1 

Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
Wysłany: 2013-10-01, 22:46   

Ciekawe jak się to zakończy. Gość w aucie mógł po prostu zjechać na prawy pas i jechac swoim tempem, a chłopaki na moto zamiast jeździć po wszystkich pasach też mogli zachować jakiś szyk i nikt by sobie w pradę nie whodził.
Gmole, bagażniki, crash cage.
Lakiernia proszkowa.

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2013-10-02, 08:39   

http://www.nydailynews.co...ticle-1.1472419
Profil Facebook

Michal87sc 
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wysłany: 2013-10-02, 12:58   

range ile waży?? ponad 2 tony, a ma odejście widze fest!!!!!!!!!!!!

:D :D:D:D to co on przeżył psychicznie strach i sranie w pory to gorzej niz te fizyczne cierpienia motocyklistow chyba :D :D:D:D ja osobiscie to bym jechał i płakał :D

Ale tez w 5 minucie motocyklista ktory zajechal mu droge to nie błyszczy inteligencją jesli widzial wczesniej do czego jest zdolny kierowca.... :D :D:D

No cóż myślał może że im ucieknie :D

http://www.michaljeczak.flog.pl

https://www.facebook.com/...54797774?ref=hl

horbal 
Moderator

Motocykl: xj600
Imię: Karol
Wysłany: 2013-10-02, 18:44   

znając amerykańskie podejście do samochodów to raczej nie jest to wersja 2,7 diesel tylko raczej doładowany o pojemności 4,2 l i mocy 390 KM (287 kW) ;)
Profil Facebook

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2013-10-02, 23:18   

Byłem na miejscu zdarzenia i widziałem wszystko z bliska więc mogę powiedzieć na ten temat coś więcej.
Sytuacja zaczeła się dość niewinnie bo wszystko zaczęło się od sporu pomiędzy kierowcą samochodu a jednym z kierowców motocykla. Temat sporu dotyczył klasyfikacji herbaty Pu-erh. Kierowca samochodu twierdził, że herbata ta jest herbatą czerwoną natomiast kierowca jednośladu konsekwentnie obstawał przy stanowisku jakoby to herbata Pu-erh była herbatą czarną. Jako, że żadne z zaangażowanych w spór nie chcił przyjąć słuszność racji oponenta ta niewinna polemika przyjeła dość szybko znamiona "pyskówki". Kierowca jednośladu od prawie 200km nie miał możliwości zatrzymania się by oddać mocz przez co był bardzo rozdrażniony i w chwili zwiększonego napięcia nie powstrzymał się pokazując kierowcy samochodu asfalt na jezdni krzycząc "CZARNA, CZARNA !". Wtedy kierowca samochodu poszedł za ciosem i widząc po swojej prawej (co widzimy na filmie) trzech kierowców motocykli w czerwonych kurtkach bądź też bluzach krzycząc "CZERWONA KURWA !" próbował zwrócić na nich uwagę kierowcy jednośladu usiłując ich potrącić. Po fakcie stwierdził jednak, że jako gentelmanowi nie wypada mu się unosić i wdawać w słowne potyczki więc postanowił udać się do domu by tam się zrelaksować. Jednak reszta kierowców motocykli w akcie solidarności postanowiła wyperswadować kierowcy auto, iż herbata Pu-erh jest jednak herbatą czarną. Jako, że wyżej wymienieni jak wiadomo do grona gentelmanów się nie zaliczają nie umieli o sytuacji od tak zapomieć i poczeli auto gonić wykrzykując chórem "CZARNA, CZARNA !". W konsekwencji napędzani dość dużą dawką adrenaliny dogonili i zaatakowali kierowcę jednośladu.

Obecnie jedynym pewnikiem jest tylko fakt, iż sprawa znajdzie swój finał w sądzie jednak wyniku nie możemy być pewni ponieważ chińczycy klasyfikują herbaty ze względu na kolor suszu a ten w herbacie Pu-erh ma kolor czarny. Europejczycy natomiast herbaty klasyfikują ze wzglądu na kolor naparu a ten w herbacie Pu-erh posiada kolor czerwony. Tak więc rację ma i ten kto powie, że herbata Pu-erh jest herbatą czarną jak i ten kto stwierdzi, że to herbata czerwona.
Na rozwiązanie możemy poczekać jeszcze długo na razie pozostaje nam tylko bacznie śledzić przebieg kolejnych wydarzeń.

A tak poważnie to daliście się wszyscy wkręcić ponieważ materiał ten to spot reklamowy Land Rovera promujący nowy system zawieszenia z kampani pod hasłem "Land Rover, idealne trzymanie na każdej nawierzchni"

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Largo 
Laluś - Czaruś

Motocykl: Virusia & Halynka
Imię: Bartek
Wysłany: 2013-10-02, 23:48   

pawell12344 napisał/a:
Filmik jest wyrwany z kontekstu więc nie wiadomo co się tam stało wcześniej.

To po pierwsze - nie wiemy czy kierowca Terenówki "zgrzeszył" jakimś manewrem motocyklistą, czy też może nie pasowało im to, że jechał środkowym pasem
Cytat:
Kierowca Range Rovera, prawdopodobnie z premedytacją wjeżdża w tył białego GSX-R'a

Czy jest ktoś z Was w stanie jednoznacznie stwierdzić, że to kierowca samochodu najeżdża na tył moto, czy może motocyklista (postanowił "zagrać kozaka") i wymusił najechanie/kolizje na pojeździe - wg mnie to ważne

"Si vis pacem para bellum"

Largo 
Laluś - Czaruś

Motocykl: Virusia & Halynka
Imię: Bartek
Wysłany: 2013-10-02, 23:50   

prezesartur, ale sie ubawiliśmy

"Si vis pacem para bellum"

elemeledudek 

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wysłany: 2013-10-04, 08:58   

NIc nie wiemy i trudno oceniać, ale w ostani weekend wrcając do domu motocyklem, tez z kolega natknęlismy sie na grupę motocylkistów i nie udało nam sie ich wyprzedzić. Jechali praktycznie cała szerokości drogi i raczej nie szczególnie zwracali uwage na to co dzieje sie w lusterkach. Stwierdziliśmy że manewr wyprzedzania tej grupy były nieszczegolnie bezpieczny i odpuściliśmy.
Tutaj tez widzimy niespiesznie poruszajacą sie grupe motocyklistów którzy uważają, że drogi należy tylko do nich a biedni samochodziarze muszą sie dostosować. Gośc pewnie chciał ich wyprzedzic, nie dało sie, doszło do przepychaniki. Gdy chcieli go zatrzymać spanikował i wyszło jak wyszło. A wystarzczyło żeby motocykliści zostawili choć jeden pas wolny.

Odpowiedz do tematu