|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Coś muli moją GSR-ke |
| Autor |
Wiadomość |
MichaelloEs
Motocykl: Suzuki GSR 600 K7
Imię: Michał
|
Wysłany: 2013-05-23, 14:05 Coś muli moją GSR-ke
|
|
|
Witam, po rozpoczęciu sezonu zauwazyłem, ze w Suzi w trakcie jazdy odkręcajać gaz w okolicach od ok. 7k obrotów zaczyna go przyduszać, tak jakby chciał rwać dalej ale nie może... Dodam, że na biegu jałowym na spokojnie wkreca sie w obroty.
W tamtym roku nie było takiego problemu: wymieniłem wtedy swiece, filtr powietrza i oleju, olej, płyny wiadomo.
W tym roku tylko olej i filtr oleju z tego wzgledu, ze tamten sezon przejechalem moze 2-3k km
Sprawdzałem przed sezonem filtr powietrza i nie był jakoś bardzo zasyfiony, parę nie chcianych muszek itp ale bez tragicznych objawów.
Co teraz zrobić? Co sprawdzić? Jednak filtr powietrza? A może paliwa(moto stało zimę i zalane po korek)?? |
|
|
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2013-05-24, 09:57
|
|
|
| Ale nad czym się zastanawiasz,wymień te filtry bo jest tanie,ja bym kupił oryginalne z suzuki. |
|
|
|
 |
MichaelloEs
|
Wysłany: 2013-05-24, 12:26
|
|
|
| Pisałem wyzej ze filtry byly wymieniane a duzo nie wyjezdziłem ostatnio. Lepiej sie zapytac o porady niz wymieniac poł motocykla i isc tropem moze to, moze tamto... echhhh Ja nie mam nie ograniczonych funduszy:) |
|
|
|
 |
ziga92

Motocykl: Cbr 600 / Fzs 600 03r
Imię: Dawid
Wiek: 34 Dołączył: 19 Cze 2012 Posty: 64 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2013-05-27, 10:46
|
|
|
| Oddaj do mechanika niech ci mieszankę sprawdzi czy dobrą dostaje , sprawdź też jak świece wyglądają . |
|
|
|
 |
MichaelloEs
|
Wysłany: 2013-05-28, 19:07
|
|
|
Dobra jak narazie sie uspokoiło, sprzet idzie jak szatan:P
Wykręciłem i przeczysciłem swiece pokolei - 3 były suchutkie, wygladały dobrze a jedna taka troche odbiegała od innych -> ciemna, ale wyczysciłem wszystko, poskrecałem i jest moc.
Jezeli sie sytuacja powtórzy to bede wiedział do czego zmierzać i ewent wymieniac;) |
|
|
|
 |
Kieran

Motocykl: GSX-R 600 L0
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2013-05-29, 11:17
|
|
|
ja mam podobnie mi gsxr-a muli przy 7-8 tys obr. nie zawsze ale sie mu zdarza hamuje mi go na moment a pozniej mocno wyrywa do przodu jak jest mocno rozgrzany problem nie wystepuje głownie jak zaczynam jazde. co zrobiłem? wymiana swiec, sprawdzenie cewek, wymiana filtra powietrza, regulacja TPS i dalej to samo macie jakies pomysły?
acha i były kasowane błędy następnie przejażdzka znowu muliło i po ponownym podlaczeniu kompa zadnych błędów nie ma. |
| Ostatnio zmieniony przez Kieran 2013-05-29, 11:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MichaelloEs
|
Wysłany: 2013-06-17, 20:15
|
|
|
Znow mi to samo powrocilo:-(
Czy problemem znow ta swieca... Co jest nie tak jak jedna z czterech jest ciemna i jakby minimalnie mokra?:-)
Wymienic je na inne/tj pisze w instr obslugi?? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |