Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana Âświec CBR F4
Autor Wiadomość
Dar 

Motocykl: brak
Imię: Darek
Wysłany: 2010-06-28, 22:47   Wymiana Âświec CBR F4

CzeœÌ! Problem polega na tym, ¿e muszê wymieniÌ œwiece w hondzinie... Zdj¹³em bak, i górê airboxu. Zobaczy³em masê wê¿yków i kabli. Nie mam dojœcia do œwiec, bo przeszkadza mi te¿ poprzeczka ramy. Móg³bym tak rozebraÌ to wszystko, ale nie ma to sensu. Jak dostaÌ siê do œwiec nie rozbieraj¹c ca³ego moto? ;] W cebuli bylo tylko ciach ciach i mia³em œwiece w rêku.. tutaj to wy¿sza szko³a...
Pozdro!

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2010-06-28, 23:47   

a nie dojdziesz z boku rĂŞkÂą po zdjĂŞciu plastikĂłw? po co bak zdejmowaĂŚ? patrzyÂłem u kumpla ostatnio akurat, i wydaje mi siĂŞ Âże da sie tam wsadziĂŚ Âłape z kluczem :D

Dar 

Wysłany: 2010-06-29, 00:02   

Mam problem wyci¹gn¹Ì fajkê, co dopiero ciœÌ tam klucza... zewnêtrzne mo¿e i bym da³ radê, ale co z wewnêtrznymi?

PoraÂżka Âżeby nie umieĂŚ wykrĂŞciĂŚ Âświec we wÂłasnym moto ;d;d

emil 

Wysłany: 2010-06-29, 00:05   

nie mam pod rêk¹ f4, i szybko nie bede mial, wiec nie zobacze dok³adniej :| ale w hornecie, jak zewnêtrzne fajki sie zdejmuje to mozna dojsc do wewnêtrznych. w taki sposób próbowa³eœ?? zdejmij je ze œwiec i pouk³adaj z kablami tak, ¿ebyœ móg³ dojœÌ do œrodka.

ciesz sie ze nie masz vfr bo byÂś musial zdejmowaĂŚ plastiki razem z chÂłodnicÂą, bakiem/zadupkiem :D

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-06-29, 03:06   

Kolo opowiada³ jak raz mia³ tak¹ sztukê, ¿e podobno trzeba by³o silnik zrzucaÌ z sanek ¿eby opad³ w dó³ bo dojœcia nie by³o. Odkrêca³eœ sanki jedn¹ œrubê trzymaj¹c¹ silnik przód silnika opada³ i dopiero. Co za idioci to projektuj¹. Ja ¿eby siê do g³upiego akumulatora dostaÌ muszê bak zrzucaÌ.

/ majster wiem, Âże masz czas i lubisz pisaĂŚ i w ogĂłle bla bla bla. Ale posty kompletnie nie na temat lÂądowaĂŚ bĂŞdÂą w koszu. /Lewy

Boban 
Brygada RR

Motocykl: Ruda sc-33
Imię: Kamil
Wysłany: 2010-06-29, 07:00   

eee,panowie sam wymianialem w f4 i nie bylo wiekszego problemu ze swiecami,trzeba miec poprostu narzedzia i tyle,to jest wlasnie mankament...polka poprzeczna ramy,ale troche pokombinujesz i bedzie malina ;)

Martin.B.M. 

Motocykl: Fajny
Wysłany: 2010-06-29, 11:29   

Dar napisał/a:
zewnĂŞtrzne moÂże i bym daÂł radĂŞ, ale co z wewnĂŞtrznymi?

Nie da rady z boku ich wykrĂŞciĂŚ,najlepiej z gĂłry...ÂŻyczĂŞ miÂłej zabawy.. :)

Dar 

Wysłany: 2010-06-29, 22:56   

Ok. DaÂłem sobie z tym radĂŞ. Tylko nie wiem czy opaliĂŚ te Âświece palnikiem i czyÂściĂŚ czy kupiĂŚ nowe? Wiem z doÂświadczenia, Âże jak miaÂłem CB 500 to na zalanych Âświeczkach po reanimacji nie odpalaÂła.
JeÂśli nowe, to jakie? W serwisĂłwce jest napisane Âże NGK CR9EH-9 a w CBR byÂły CR9EHVX9

emil 

Wysłany: 2010-06-29, 23:21   

kupuj cr9eh9 (41zÂł sztuka, te same co u mnie), te co masz to jakas platyna albo iryd o tej samej ciepÂłocie, a nie widze sensu stosowania drozszych zamiennikĂłw, skoro moto dobrze pali (chyba Âże nie?).

swiece sie zmienia co 12 tyÂś (obadaj tabele w serwisĂłwce), bez wzgl. na ich dobry stan, chyba Âże lubisz mieĂŚ kawaÂłki metalu na tÂłokach :D

Dar 

Wysłany: 2010-06-29, 23:26   

PiĂŞkne dziĂŞki. Jutro kupiĂŞ Âświeczki.
MyÂślĂŞ Âże temat do zamkniĂŞcia. Jeszcze raz danke!

emil 

Wysłany: 2010-06-29, 23:29   

bitte ;) nie ma sensu sie bawiĂŚ w opalanie Âświec, chyba Âże to ma byĂŚ pomoc doraÂźna, na dojazd. zdarza siĂŞ teÂż, Âże nowa swieca jest zje.ana :D ale to jak ze wszystkim..

Odpowiedz do tematu