|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
CBR 600 F4i 2003- IAT sensor |
| Autor |
Wiadomość |
laser
Motocykl: honda F4i
Imię: karol
|
Wysłany: 2011-08-21, 15:32 CBR 600 F4i 2003- IAT sensor
|
|
|
witam
moja "Perełka" zasygnalizowała problem odczytałem z tabeli błędów że coś jest nie tak z sensorem IAT. Chciałem sprawdzić co się dzieje ale nie bardzo mogę zlokalizować gdzie znajduje się ten sensor.Wiem ze jest to gdzieś po prawej stronie przy zbiorniku paliwa przynajmniej tak wnioskuje po schemacie ale przy moto nie widze tam nic
Może ktoś ma większe pojecie o tym proszę o jakieś wskazówki
pozdrawiam Laser |
_________________ laser |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

Motocykl: Fajny
|
Wysłany: 2011-08-21, 19:11 Re: CBR 600 F4i 2003- IAT sensor
|
|
|
[quote="laser" Chciałem sprawdzić co się dzieje ale nie bardzo mogę zlokalizować gdzie znajduje się ten sensor.[/quote]
Demontujesz siodło i śrubki zbiornika przy półce,dźwigasz zbiornik do góry i 1 czujnik co zobaczysz na górnej pokrywie air boksa to iat sensor ,czujnik masy zasysanego powietrza.Jeśli nic nie robiłeś przy moto,to pewnie masz kostkę zabrudzoną.Ale możesz też przemierzyć czujnik i spr czy jest napięcie na kostce,dane masz w pdf.
Pamiętaj tylko na wypiętych czujnikach nie włączaj zapłonu. |
_________________ SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY. www.mgm-moto.pl
 |
|
|
|
 |
laser
Motocykl: honda F4i
Imię: karol
|
Wysłany: 2011-08-22, 17:13
|
|
|
| zrobiłem jak mi poradziłeś tz. przeczyściłem kostke i wszystko gra dzisiaj testowałem. Teraz będe spokojny dzięki za pomoc pozdrawiam |
_________________ laser |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |