|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
alarm do fazera |
| Autor |
Wiadomość |
jatromb
Motocykl: FZS 600 '99
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 2010-05-12, 13:24 alarm do fazera
|
|
|
jaki polecacie alarm do fzs 600 '99. interesuje dobrze dzialajacy/sprawujacy sie, ale nie wymagajacy duzych polaczen, chcialbym zalozyc sam..
co sadzice o STIGu np?! |
|
|
|
 |
lewy
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2010-05-28, 07:20
|
|
|
w zasadzie to każdy alarm Ci podejdzie do fazerka. Im bardziej zaawansowany tym wiecej trzeba wykonać połączeń. Jak ogarniasz podstawowe wiadomości z dziedziny elektrotechniki to sobie dasz rade przy pomocy schematu. Osobiście nie zakładałem alarmu jeszcze, ale filozofii tam nie będzie.
Szukając alarmu warto wybrać ten, który ciągnie jak najmniej prądu w trybie czuwania. Wydaje mi się bezsensowne pakowanie odpalanie na pilota, gdyż mając ręczną przepustnicę od ssania nie odpalisz moto na zimno gdy nie masz odpowiednio ustawionej dźćwigni. Powiadomienie na pilota jest fajnym rozwiązaniem.
W każdym bądź razie jak maja podje**ć to i tak wezmą :/ |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-05-28, 21:21
|
|
|
| Zakładałem alarm z paleniem na pliota ale jeżli chcesz to podłączyć to na pewno będzie z tym więcej roboty niż opisują to reklamując przedmiot. Filozofii w tym nie ma chociaż znam osoby, które nie podołały. Chociaż nie wiem czy od alarmu wygodniejszym rozwiązaniem nie jest disclock z alarmem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |