|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Android |
| Autor |
Wiadomość |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2011-09-15, 11:58 Android
|
|
|
Stalem sie posiadaczem wynalazku z niejakim Androidem na pokladzie
jest ktos na forum ktory moze cos podpowiedziec jak z tego korzystac
Zarejestrowalem sie pokornie na faszystowskim guglu czy gmailu bo bez tego podobno ani rusz.
Nawet z kalendarza nie da sie korzystac bez konta na gmailu
uwazam ze to jest ostre przegiecie
pewnie sa jakies cracki patche itp cuda ale ja chce korzystac z kilku niezbednych mi funkcji telefonu jak: sms, nawigacja, przegladarka, kalendarz, wymiana plikow
Zainstalowalem sobie na tym Opere i kilka programow z android marketu do obslugi plikow, do personalizacji menu i jakies uzytki typu latarka z flesza itp
Ale nadal nie wiem np jak ustawic dzwiek smsa taki jak bym chcial, jak zmienic klawiature ktora jest malutka i ciezko cos na niej wpisac, jak usunac ikony i linki do fejsbukow itp wynalazkow bo przenosze do kosza i mam napis ze nie mozna odinstalowac,
po przeslaniu pliku przez blue nie wiem gdzie on jest zapisany itd
poczytalem troche androdowe forum ale to jakas grypsera
sprzet to Motorola Defy
wiem sam sobie jestem winien ale coz teraz musze z tego korzystac przez czas jakis i chce to w miare dostosowac do potrzeb
potrzebuje podpowiedzi jakie programy zainstalowac zeby to cudo bylo w miare funkcjonalne |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-15, 13:23
|
|
|
Dodatkowe klawiatury dogrywasz jako osobne programy np. z marketu. Ja preferuje GO Keybord ewentualnie SlideIT.
Ikon nie usuniesz bez ingerencji w oprogramowanie a jeśli masz problem z podstawami nie rób tego. Musisz flashować telefon tracąc jednocześnie gwarancję ale za to wtedy możesz z telefonem robić wszystko i jeszcze więcej.
Dżwięk zmieniasz w ustawieniach. Na pulpicie gdzie znajdują się ikony programów wchodzisz w USTAWIENIA. Takie szaro niebieskie pokrętło. Potem już jak w każdym telefonie. Jest tam kilka dźwięków do wyboru. Jeśli chcesz inne trzeba znowu kombinować z podmienieniem plików.
Android to świetny system więc nie narzekaj. Porównywałem z innymi i tu prawie wszystko działa jak powinno.
Programy to wchodzisz na komputerze w market i czytasz który jest do czego i instalujesz to co chcesz. https://market.android.com/ |
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-09-15, 13:45
|
|
|
lepszego systemu nie widzialem na smarta a przeszlem wszystkie.odkad mam hd2 z andkiem to komp mniejwiecej na 50% poszedl w odstawke.zresza teraz tez z z niego klikam.
ale oczywiscie wgralem wersje lekko podemnie a nie żadne brandowane pieronstwo z ograniczeniami.
ja tam jestem przezadowolony.i innego już niechce. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-15, 13:56
|
|
|
| Symbian nie jest zły ale android go rozkłada. Dużym według mnie plusem jest to, że zestawy podstawowych narzędzi często w zupełności wystarczają. Fakt kilku rzeczy brakuje ale nawet fabryczna gogolowsa nawigacja sobie radzi. |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-09-15, 21:09
|
|
|
| benzin napisał/a: | | po przeslaniu pliku przez blue nie wiem gdzie on jest zapisany itd |
Potrzebujesz program Menedżer plików, tam będzie folder Bluetooth. |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-09-15, 21:31
|
|
|
wiesz....jak kiedyś mój ojciec kupił pierwszy komputer totalnie bez systemu to gadał...
a co to za komputer co nic nie umie i nawet sie nie włączy ......
to teraz weź się ogarnij albo odstaw zabawkę albo czas nauczy podstaw i będziesz co dziennie w szoku. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |