Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ubezpieczenie na zycie / nw / polisa ????
Autor Wiadomość
ralfązo 

Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
Wysłany: 2011-02-04, 20:28   ubezpieczenie na zycie / nw / polisa ????

witam

czy ktoś z was posiada jakas niedrogą / niezbyt kosmiczna cenowo polise na zycie / nw itp.
która nie wyklucza urazów spowodowanych jązda na motocyklu

czesto jak czytam warunki umowy towarzystw ubezpieczeniowych to maja skurczybyki wykluczenia np: sport eksremalny itp
chodzi mi o rekompensate za cierpienie,pokrycie kosztów leczenia,wypłata swiadczeń w wyniku smierci i wiele eiele podobnych

róznie w zyciu bywa takze warto cos wykupic
Puszkarze sa slepiiiiii ..!!!

Narazie znalazłem HESTIE ALTIME 101 tys w przypadku zgonu za 106zł na rok

http://www.ergohestia.pl/...ma.html&print=1

cathykgb 

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wysłany: 2011-02-05, 14:27   

Też kiedyś szukałam podobnego ubezpieczenia - i tu właśnie jest problem bo jazdę na motocyklu traktują jako sport ekstremalny, a nie np. jako dojazd do pracy ;) a chcąc ominąć klika szczegółów naszego "ekstremalnego" życia przy podpisywaniu umowy ubezpieczenia - można potem nie dostać odszkodowania.
Ogólnie ubezpieczeń od "extreme" jest mnóstwo - ale ceny też odpowiednie ;/

lunat 

Motocykl: czorny
Imię: Krzysiek
Wysłany: 2011-02-05, 23:41   

Nie wiem kto Wam nagadał bzdur o traktowaniu jazdy motocyklem jako sportu ekstremalnego :)
Jazda motocyklem to poruszanie się zwykłym pojazdem w zwykłym ruchu drogowym. Że w umowach są zawarte wyjątki od ubezpieczenia pod nazwą "sporty motorowe" to nie dotyczy to zwykłej jazdy motocyklem, tylko jazdy wyczynowej, tj. zawody, wyścigi itp :)

ralfązo 

Wysłany: 2011-02-06, 11:54   

lunat napisał/a:
Nie wiem kto Wam nagadał bzdur o traktowaniu jazdy motocyklem jako sportu ekstremalnego :)
Jazda motocyklem to poruszanie się zwykłym pojazdem w zwykłym ruchu drogowym. Że w umowach są zawarte wyjątki od ubezpieczenia pod nazwą "sporty motorowe" to nie dotyczy to zwykłej jazdy motocyklem, tylko jazdy wyczynowej, tj. zawody, wyścigi itp :)

najgorsze jest to ze kazdy agent ubezpieczeniowy chrzani ci innego jak dzwonie
idzie juz zwariowac

Reaper 
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wysłany: 2011-02-08, 11:36   

ralfązo również chcę sie ubezpieczyć na ten sezon... dzisiaj dzwoniłem do znajomej z PZU żeby się zorientować jak to wygląda, i jak mi da znać to napisze co mi powiedziała i jakie są ewentualne koszty. ;)

lunat 

Wysłany: 2011-02-08, 22:50   

Ja również interesuję się jakimś NNW, ale to dopiero na wiosnę będę gadał ze znajomym co się zajmuje ubezpieczeniami, także jak znajdzie coś fajnego to się podzielę informacjami :)

ralfązo 

Wysłany: 2011-02-09, 14:19   

Przemo napisał/a:
ralfązo również chcę sie ubezpieczyć na ten sezon... dzisiaj dzwoniłem do znajomej z PZU żeby się zorientować jak to wygląda, i jak mi da znać to napisze co mi powiedziała i jakie są ewentualne koszty. ;)

No to bajkowo - daj znac
ja w 100% procentach wykupuje w polowie marca te dwie polisy :

1- WARTA ASISTANCE PAKIET ZŁOTY + (100zł na rok dla posiadaczy OC z warty )
to dla moto - http://www.warta.pl/dynam...2030&active=368

2- HESTIA ALTIMA (106zł na rok - suma ubezpieczenia 100tys)
to dla rodziny - ale rodzinka ani ja nie chcemy brac w tym udziału

3- czekam na propozycje lub info (cos dla ciała - heee) ?? ??????????

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-09, 15:02   

1. Hestia - mam ubezpieczenie na życie (bez ograniczeń) połaczone z lokacją i kapitalizacją części składki, na wypadek śmierci lub kalectwa - składka 279 zł/miesiac
2. Sygmabank - 220z zl/rok - ubezpieczenie na wypadek wypadku , również drogowego - za każdy dzień pobytu w szpitalu dostaje 100 zł, zawierałem przez internet

ralfązo 

Wysłany: 2011-02-09, 19:18   

zenoo napisał/a:
1. Hestia - mam ubezpieczenie na życie (bez ograniczeń) połaczone z lokacją i kapitalizacją części składki, na wypadek śmierci lub kalectwa - składka 279 zł/miesiac
2. Sygmabank - 220z zl/rok - ubezpieczenie na wypadek wypadku , również drogowego - za każdy dzień pobytu w szpitalu dostaje 100 zł, zawierałem przez internet

elo

zenoo- jak nazywa sie ta polisa z sygmabanku ?
bo jesli to to ubezpieczenie nnw to propozycja skierowana jest tylko do posiadaczy kart kredytowych wydanych przez Sygma Banque - tak przynajmniej piszą na swojej stronie

Reaper 
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wysłany: 2011-02-09, 19:40   

Dzisiaj znalazłem jakies info na necie że ponoć dobre ubezpieczenia ma ACE European Group, ponoć jakoś 100zł wychodzi na rok i masz ubezpieczenie na 100tyś + za każdy dzien pobytu w szpitalu 100 ?? ... jutro tam przedzwonie i sie popytam o co kaman :)

armor 

Motocykl: Suzuki GS500F
Imię: Monika
Wysłany: 2011-02-09, 20:31   

W PZU mieli jakiś czas temu fajne ubezpieczenie na życie , z tym , że to jest ubezpeiczenie grupowe. Za wypadek na motocyklu wypłacają normalnie- i o to dokładnie wypytałam.
Skladka wychodzi mniej wiecej 50 zł /m-c .
Tak w skórcie: wypłacają m.in. za uszczerbek na zdrowiu (nie koniecznie powstały w skutek wypadku komunikacyjnego , za śmierć ubezpieczonego (rodzinie lub osobie wskazanej przez ubezpieczonego), za śmierć rodzica lub dziecka ubezpieczonego, za pobyt w szpitalu.
Po niedzieli będe miała czas, to skocze do nich po regulamin i upewnie się , czy jeszcze to w ogóle oferują.
Nie mam jeszcze ubezpieczenia na zycie, więc jeśli warunki okaża się dobre, to można zebrać grupe paru osób w podobnej sytuacji i podpisac umowe.
Podobno od grupy 30 osobowej można zacząć negocjować warunki ubezpieczenia...ale to wszystko 'podobno".
Po niedzieli napisze czego sie dowiedziałam :)

pzdr :)

lunat 

Wysłany: 2011-02-10, 07:04   

ralfązo napisał/a:

Też mam tą polisę.
Przy zawieraniu ubezpieczeń warto patrzeć na odpowiedzialność ubezpieczyciela. W niektórych polisach (jak np Hestia Altima) ubezpieczeniem objęte są tylko konkretne wydarzenia (śmierć, trwałe inwalidztwo itp.). Warto to sprawdzać i brać po uwagę ubezpieczenia które biorą odpowiedzialność za każdy % uszczerbku na zdrowiu. W takim wypadku na zwykłym odarciu można zarobić :)

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-10, 14:44   

ralfązo napisał/a:

elo

zenoo- jak nazywa sie ta polisa z sygmabanku ?
bo jesli to to ubezpieczenie nnw to propozycja skierowana jest tylko do posiadaczy kart kredytowych wydanych przez Sygma Banque - tak przynajmniej piszą na swojej stronie

no to jest właśnie ta.

[ Dodano: 2011-02-10, 14:47 ]
ralfązo napisał/a:

dzis rozmawialem ze znajomym z Hestii i powiedzial, ze ta polisa to jest produkt ktory wciskają wszędzie i każdemu a polisa jest słaba, bo za 106 zł/rocznie to :D ...
żeby rodzina dostała kasę to musisz zginąć na miejscu tylko i wyłącznie. jak przeżyjesz i zostaniesz kaleką nie masz nic, jak umrzesz w szpitalu to masz max 1000 zł

armor 

Motocykl: Suzuki GS500F
Imię: Monika
Wysłany: 2011-03-14, 12:53   

tak jak pisałam , poszłam do PZU dopytać o tą grupówkę. Oferta nadal jest aktualna a 2 najwazniejsze sprawy to takie, że nie musimy być zatrudnieni w jednej firmie i jazda na motocyklu nie jest ujęta w wykluczeniach :)
Bazujemy na pierwszej tabeli , która lekko można zmodyfikować. Nas ( mnie i znajomych) interesuje składka do 50 zł /m-c. Jesli ktoś z Was szuka ubezpieczenia na zycie to zapraszam
Pzdr

MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-26, 14:20   

odświeżam temat. Gdyby ktoś był zainteresowany to posiadam w ofercie ubezpieczenia na życie z PZU.

Odpowiedz do tematu