Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wysypywanie żwiru przez drogowców.
Autor Wiadomość
Robs85 

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wysłany: 2011-04-28, 00:28   Wysypywanie żwiru przez drogowców.

może ktos z Was orientuje się, czy jest jakas możliwość żeby to zmienić?
mam na myśli debili "drogowców", którzy drobny żwirek, który w załatane dziury powinni walcem, bądź jakims urządzeniem do ubijania wbic, a oni wysypuja tego tony na drogi, codziennie w innym miejscu, wychodząc z założenia po co robić, jak przeciez samochody to "wbiją".

Rządzący wielce napinają się wymyślająć kolejne zakazy i ograniczenia mające rzekomo poprawić bezpieczeństwo, a tutaj zupełnie legalnie prezencik dla motocyklistów, na serio nie trzeba ogromnej prędkości żeby zaliczyc szlifa na tym, Wy to pewnie wiecie szkoda, że nie oni.

Tak się dzis znów wkurw**em jadąc z Orzesza do Rybnika przez pare ilometrów po takim czymś, a już ostatnio jadąc ta trasą w nocy nieźle się nadziałem (oczywiście na innym odcinku) więc bądzcie ostrożni.

Ciekawe jak to wygląda w krajach cywilizowanych m.in. Europy Zachodniej, bo Polsce daleko do tego miana.

POJ*BY!

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2011-04-28, 01:03   

Heh, tego jest pełno, szczególnie na zakrętach i skrzyżowaniach. Wręcz zajebiście:/

ser-jones 
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
Wysłany: 2011-04-28, 07:37   

No, tez mnie to wk....a. To jest duzo tansze i szybsze niz asfalt i raczej szybko sie to nie zmieni, juz chyba wszedzie to stosuja.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-04-28, 08:34   

to jest asfalt, tylko że w sprayu.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-04-28, 09:40   

to sie szybko nie zmieni, obecnie za drogi w większości odpowiadają gminy, które nie mają pieniędzy ale które są zmuszone do dbania i łatania dziur, bo jak wpadniesz w dziure i wyrwiesz zawieszenie to idziesz po odszkodowanie - jeśli przeżyjesz... a tak na szybko i tanio załatają (poza tym nie przeszkadza pogoda, bo to jest mieszanka dobra do kładzenia "na zimno") i sprawa załatwiona czyli dziury niby nie ma, a jak coś sie stanie to znaczy, że za szybko jechałeś. i do zimy może wystarczy, a zimą spadnie śnieg i przykryje dziury :D ...
nikt nie myśli, ze po drogach jeżdzą też motocykliści.
pozostaje tylko chyba złapać na gorącym uczynku tych pacanów co sypią i nawet nie ubiją, zrobić zdjęcie i wysłać do gminy, żeby wiedzieli gdzie, komu i na co płaca za wykonane dziadostwo

Robs85 

Wysłany: 2011-04-28, 10:01   

Oni dziury łatali normalnie tą cyganiona masa bitumiczną, tylko później na to sypia ten żwirek, widziałem ich wczoraj w Bełku, jedzie samochód z przodu ma zajebista rurę, która trzyma niezajebisty drogowiec i ten samochód jedzie, a ten sypie ile wlezie nawet nie juz po samych załatanych dziurach tylko jak leci..., a gmina pewnie jest świadoma tych praktyk, z takim materiałem nagranym to chyba tylko TVN pomoże :)

d1abol 
czerwony dioboł

Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
Wysłany: 2011-04-28, 10:06   

Robs85 napisał/a:
Oni dziury łatali normalnie tą cyganiona masa bitumiczną, tylko później na to sypia ten żwirek, widziałem ich wczoraj w Bełku, jedzie samochód z przodu ma zajebista rurę, która trzyma niezajebisty drogowiec i ten samochód jedzie, a ten sypie ile wlezie nawet nie juz po samych załatanych dziurach tylko jak leci..., a gmina pewnie jest świadoma tych praktyk, z takim materiałem nagranym to chyba tylko TVN pomoże :)

Kur** chodz lepiej polatac po wsi. Nie bedziesz musial sie denerwowac :D

Robs85 

Wysłany: 2011-04-28, 10:12   

d1abol napisał/a:
Robs85 napisał/a:

Kur** chodz lepiej polatac po wsi. Nie bedziesz musial sie denerwowac :D

Nie ma problema :) tylko, że tak kolo 13, 14 pasuje Ci ?, musze do Katowic skoczyc w jedno miejsce na chwilke... :)

d1abol 
czerwony dioboł

Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
Wysłany: 2011-04-28, 10:15   

To inaczej, proponuje kolo 15.. posmigamy, skoczymy to Maka cos wpierdolic a potem znowu polatamy, pasuje? :D

Robs85 

Wysłany: 2011-04-28, 10:19   

Ok, można do Chudowa w drodze powrotnej podjechac na chwilę, to jesteśmy umówieni, szczegóły na tel. później zadzwonie...

A teraz nie rozmywajmy juz jakże ważnego memu sercu tematu ;)

motomaniaczka 
bad girl

Motocykl: R1
Imię: Caroline
Wysłany: 2011-04-28, 10:26   

zeno napisał/a:
jak wpadniesz w dziure i wyrwiesz zawieszenie to idziesz po odszkodowanie -

nie do końca jest tak kolorowo. Znajoma jakiś miesiąc temu rozwaliła obydwa prawe koła w gigantycznej dziurze której nie było widać bo zalana była wodą. Na szczęście nie jechała szybko bo strasznie lało. Miejsce zdarzenia: Częstochowa. Niebiescy po przyjeździe na miejsce powiedzieli, że drogi w Częstochowie nie są ubezpieczone i jedyne co może zrobić to sprawa do sądu i sądzić się z miastem cywilnie... ;o I jak się skończyło? Naprawiła auto z własnego casco...

RadekCB1 

Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
Wysłany: 2011-04-28, 12:35   

To jest sprawa dla powstalego niedawno Stowarzyszenia Motocyklistow Polskich.
Stowarzyszenie jest a o jego pracy jakos cicho, a przecierz autostrady to nie jedyna rzecz o jaka mozna powalczyc.
Gmole, bagażniki, crash cage.
Lakiernia proszkowa.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-04-28, 13:15   

RadekCB1 napisał/a:
To jest sprawa dla powstalego niedawno Stowarzyszenia Motocyklistow Polskich.
Stowarzyszenie jest a o jego pracy jakos cicho, a przecierz autostrady to nie jedyna rzecz o jaka mozna powalczyc.

czesc Radek, jestes slepy albo kpisz?
wczoraj w Warszawie bylo spotkanie z wiceministrem infrastruktury na temat różnych problemów motocyklistów, linka z info znajdziesz tu http://forum.motocyklisto...y-vt119,255.htm .

4 kwietnia napisałem na tym forum o spotkaniu i w związku z tym Tobie rownież dziekuje za odpowiedź na ten fragment : "... Kolejna sprawa - możemy zaproponować tematy dyskusji i przedstawić w jakich sprawach oczekujemy wsparcia ze strony posłów itd.
Uważamy, że sprawy opłat są oczywiste, następnie sprawa barier przy drogach, akcji społecznych na rzecz bezpieczeństwa motocyklistów i nasz udział podczas ich planowania i realizacji - minimum opiniowanie . ...."

dzięki jeszcze raz za opinie i wnioski, które mogliśmy wczoraj przekazać "wyżej"

RadekCB1 

Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
Wysłany: 2011-04-28, 16:29   

zeno napisał/a:

czesc Radek, jestes slepy albo kpisz?
wczoraj w Warszawie bylo spotkanie z wiceministrem infrastruktury na temat różnych problemów motocyklistów, linka z info znajdziesz tu http://forum.motocyklisto...y-vt119,255.htm .

4 kwietnia napisałem na tym forum o spotkaniu i w związku z tym Tobie rownież dziekuje za odpowiedź na ten fragment : "... [i]Kolejna sprawa - możemy zaproponować tematy dyskusji i przedstawić w jakich sprawach oczekujemy wsparcia ze strony posłów itd.

Nie jestem slepy ani tez nie kpie, po prostu nie zauwazylem tego tematu o ktorym piszesz bo z pewnoscia bym w nim zabral glos.

Odpowiedzialem kiedys w temacie Tazzmana, wlasnie na tenat bezpieczenstwa chyba, ale teraz tak patyrze i bylo to na tym drugim forum. Swoja droga jest przez to pewne zamieszanie.

A z tym zwirkiem jest rzeczywiscie niemaly problem, bo jesli juz jest znak to zazwyczaj tuz przed miejscem, w ktorym jest wysypany a to przecierz zbyt mala odleglosc na jakakolwiek reakcje.
Taki znak powinien byc stawiany sporo przed miejscem naprawy.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-04-28, 17:56   

RadekCB1 napisał/a:

Nie jestem slepy ani tez nie kpie, po prostu nie zauwazylem tego tematu o ktorym piszesz bo z pewnoscia bym w nim zabral glos.

Odpowiedzialem kiedys w temacie Tazzmana, wlasnie na tenat bezpieczenstwa chyba, ale teraz tak patyrze i bylo to na tym drugim forum. Swoja droga jest przez to pewne zamieszanie.

......

dobra ;) ...

nastepne spotkanie z ministrem jest za miesiąc, jak ktoś ma jakieś propozycje zmian albo coś to pisać głośno i wyraźnie przed, a nie tylko narzekać że coś trzeba by zrobić z tym żwirkiem ale w sumie nie chce mi sie pisać

Odpowiedz do tematu